CLOSTILBEGYT a ciąża cz. 11 :)

No to w takim razie i mi przypadło założenie nowego wątku :)
Ostatni cykl przed inseminacją udany :)

Powodzenia! :-)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: CLOSTILBEGYT a ciąża cz. 11 :)

a tak w ogóle to szybko macie wyniki, ja niestety dopiero jutro i to dopiero koło 13 :/

Olimpia, 3mam kciuki :) :) już się nie mogę doczekać Twojego wyniku :P

Asia - z Naszym organizmem nie dojdzie się do porozumienia :/ nie wiem co prawda o co chodzi z tym d*pkiem, ale odkąd My się staramy mam @ co 28 dni, w grudniu tylko raz mi się spóźniła i miałam 32 dnia, a tak 28... gdzie wcześniej iałam w granicach 24 - 35 i weź tu bądź mądra :)

Ja dzis tez juz po badaniach, zgodnie z zaleceniami, zobaczymy po południu jakie wyniki i umawiam się na kolejną wizyte. Ja dostałam @ biorąc jeszcze d*pka :/ normalnie 33-39 dni cykle a tu nagle 22 :/ musi mi to babaka wszystko wytłumaczyc, bo ja to już głupieje.

Czekamy aż Olimpia powtórzy bete i chyba będzie mogła zakładać nowy wątek :) no chyba,że woli jeszcze poczekać :) dla mnie wątek może jeszcze trwać :p

hello :)

Ja tez własnie juz po badaniu :0 czekam na wyniki bety ): będe miec koło 12 :) trzymajcie kciuki żeby przyrosła :)

Stokrotko - idz na dodatkowe USG jeśli Cię to uspokoi. Nie powinnaś się teraz denerwowac :)

Olesia i trzymam kciuki za Twoje pozytywne badania & :)

Jeśli chodzi o materac, to z tego co słyszałam właśnie gryczano - kokosowy jest najlepszy dla Dzieci :) Stokrotko, wejdź sobie na allegro, tam jest tego całe mnóstwo :)

Co do reszty tj. ciuchów, kosmetyków i termometru nie wypowiem się niestety :)

Stokrotko, widać, że Maluchy już zaczynają Ci psocić ;P a jak Ci to nie da spokoju, zrób tak jak pisałam wyżej, przynajmniej spokojniejsza będziesz...

A ja po badaniu krwii, zobiłam tsh (zobaczymy czy wynik się poprawił) i morfologie, bo Przyjaciółka mówiła, że razem z tarczycą idą też często problmy z anemią... Wole to sprawdzić ;) ale oczywiście na dobry początek dnia jedna z Pań przychodni musiała mi popsuć humor!! :/ niektórzy ludzie, nie powiiny wykonywać pewnych zawodów...

Aniu - zgadzam sie z Toba w 100%.. z kosmetykow nie mamy jeszcze nic bo nie wiem co kupic (jakiej firmy)ale tak jak piszesz..wystarczy oliwka, mydelko i ewentualnie cos na odparzenia.. moja siostra malego najchetniej ubierala w same body, dresowe spodenki, pajacyki..
teraz maly ma juz ponad rok i ciagle w dresach:-) jak gdzies wychodza to ubiera mu jeansy tez z tych miekkich ale on i tak woli dresy:-)

co do rozmiaru to podejrzewam,ze blizniaki beda mniejsze.. mamy chyba z 4 pajace na 50 cm i potem na 56.. duzo tez od siostry dostalismy..

a jaki termometr? materce kupujecie gryczano-kokosowe czy jakies inne?

male znowu od wczoraj wieczora ledwo wyczuwalne..ehh..

Stokrotko,z mojego doświadczenia dam Ci radę,a napewno siostra Twoja też,na początek nie kupuj dzieciom za wiele,chodzi o kosmetyki jak i ciuszki,z kosmetyków wystarczy mydełko niwea,albo żel johnsona są najlepsze i oliwka,ja również niwea używałam,na odparzenia kupiłam puder i sudokrem,żadne mi się nie przydało,leży gdzieś do dziś(muszę wyrzucić)mój mały dostał takich odparzeń że pomogła mu gencjana,a pózniej maść na odparzenia robiona w aptece,najlepsza a przy tym grosze kosztuje.Dla kązdego dziecka jest dobre coś innego,dlatego dopuki się nie pozna skóry to się nie wie.

Jeśli chodzi o ciuszki to też,nie wiesz jak duże dzieci urodzisz,więc kup na początek ze trzy pary bodziaków,bądz kaftaników,ponoć lepsze na początek na roz.62,śpioszki,pajacyki,nie kupuj jakiś tam jeansów,takich niewygodnych,bo ich nie ubierzesz dziecku,ja tak szalałam,a my dużo ciuszków nie zakładaliśmy wogóle.

Zresztą co Ci będę pisać,siostra napewno Ci podpowie wszystko.
Ja większość ubranek kupiłam z ciucholandów,w bardzo dobrym stanie,bo na nowe szkoda pieniędzy.

Te lozeczka z ikei sa ok..moja sisotra ma już ponad rok w uzyciu i nic się nie dzieje..kolezanka tez używa i ma już je 2 latka.. i bez zarzutu..także miejmy nadzieje, ze i u nas bezda tak dzialaly:-)

chciałam jeszcze wejść do smyka ale dalam sobie spokoj..sama ikea mnie wykonczyla:P no i kupe kasy wydaliśmy wiec w tym m-cu jeszcze chcemy kupic materace (w ikei nie ma gryczano-kokosowych) a my takie chcemy.. i termometr chce kupic dla dzieci..

a potem trzeba będzie jakas lsite zorbic co już mamy a co jeszcze trzeba kupic bo już się gubie w tym..

A ok, no to czekamy na ta szczesciare ;) ..... A moje suwaczki dzialaly bardzo slusznie ale tylko rok. ;)

ja miałam dzisiaj miły dzień, ale problemy sercowe mojego Brata mi go zepsuł... mimo, że nie szalałam za Jego Dziewczyną to żal mi Chłopaka - przeżywa rozstanie, ponadto odbija to się na Jego sporcie :/

Wrrr.... :((((

Musiałam się wygadać, bo Mąż mnie w tej kwestii nie rozumie :/

Stokrotko - widzisz nie potrzebnie się stresowałaś :) widze, że już szalejecie z zakupami - super!! :) a temebelki dla Dzieci stabilne są? Bo mimo, że mam część mebli u siebie w domu z ikei, to jakoś przekonana nie jestem, że do końc są stabilne ;)

Luna - suwaczki same wszystko ładnie powinny zmieniać, a co do nowego wątku - hmmm... jest tak, że każda kolejna mamusia która zaciąża zakłada nowy i wtedy przesyła ciążowe fluidki, więc grzecznie czekamy na kolejną szczęściare i wówczas nowy wątek się założy ;) ten nie jest jeszcze taki długi ;)

czesc lusia:-)

a suwaczek nie zmienia sie sam? bo mi sie sam zmienia..ja clo nie bralam..mialam zaczac ale zaskoczylam bez..

Olesia..postanowilismy z mezem wyskoczyc do ikei dzisiaj i w drodze male sie rozbudzily chyba bo sluchalismy muzyki dosc glosno i ja jeszcze spiewalam..o ile to mozna spiewem nazwac:P

takze czuje je wiec sie uspokoilam.. kupilismy 2 lozeczka, kolderki, kocyki, posciel dla nas..ogolnie zadowoleni z zakupow:-)

Moze zalozymy nowa czesc, bo tak juz baaaardzo pelna. Bylyscie pilne widze ;) boze ja swoje suwaczki musze zmienic, bo juz nie sa zgodne z prawda.

;) sorry nie zalogowalam sie.

Czesc dziewczyny, to ja lusia.
Kiedys czesto zasiadywalam na tym forum, ale sie urwalo.
Bralam clo i za 4 razem wyszlo. Mamy 2 letnia niunie i staramy sie o drugie. Juz 6 cykl. Biore podwojna dawke i dalej nic. W 15 dc mialam 14 mm pecherzyk. Mam przyjechac w polowie swojego cyklu. 37 dni moj trwa, wiec wypada, ze na 19 dc bedzie mial 20 mm, ale juz nie wierze w to ze sie uda ;(...
Ile bralyscie wy najdluzej clo?
Buziaczki.

Kochana, nie stresuj się :)

pamiętaj, że nosisz pod serce bliźniaki - jeszcze tydz temu były maluśkie, teraz z dnia na dzień są coraz większe, może nie mają miejsca? stąd słabsze te ruchy, bo mają mniejszą możliość poruszania się w brzusiu :) jedno drugiego ogranicza... ;)

nie stresuj się, a jak Ci to dalej nie da spokoju to możesz jechać na ip - powinni Cię podłączyć pod ktg i sprawdzić czy wszystko wporządku :)

Olesia - dziekuje,ze pytasz..ja czuje sie ok..choc Zaczynam sie martwic,czy wszystko jest z maluszkami ok..bo cos malo sie ruszaja..a ich ruchy sa dosc slabe.. jeszcze tydzien temu mnie budzily ich kopniaczki..a od czw czy pt sa takie jakies slabe:(

kammcia - wielkie dzięki za info :) zobaczymy co tam u mnie dr zobaczy i jakie zalecenia będą :)

a jak tam Nasze ciężarówki się czują? :)

mi dr Skweres dał skierowanie na badanie HSG, ja robiłam w wejherowie, bo tu mieszkam. Akurat w wejherowie, robią bez znieczulenia, ale da się przeżyć. założenie cewnika nieprzyjemne, rozlanie kontrastu mnie bolalo, ale to trwalo moze 1 miutkę :) wiec da się przeżyć. ja jestem pacjentką dra już chyba z pół roku :) i jestem mega zadowolona :) no moze ciut dłużej, to pierwszy lekarz, który mnie wysłuchał i uleczył :)

żonka - dziękuje :) rozumiem, że to za każdą jednorazową wizytę monitoringową jest 120 zł :)

ach, ciekawa jestem w ogóle jakie badania mi zleci, co i jak - czy zdecyduje się na laparo... niech ten marzec szybciej przychodzi ;)

Olimpia, Ty wiesz - 3mam kciukasy za Ciebie a potem nie proszę, tylko żądam przesłania ciążowych fluidów mnie i reszcie Dziewczyn ;)

Inne tematy z forum

urodziny dziecka tanio i fajnie jak urządzić? (53 odpowiedzi)

może zbiorę jakieś fajne pomysły od WAS? co można przygotować do zjedzenia dla dzieci? w co się...

Zatrudnij profesjonalnego hakera! (5 odpowiedzi)

Moje doświadczenie to programowanie, uruchamianie exploitów, konfigurowanie ataków DDOS i lubię...

Wakacje na Mazurach - gdzie polecacie? (66 odpowiedzi)

Chcemy (z mężem i ponad rocznym dzieckiem) pojechać w czerwcu na 4-5 dni na Mazury. Nie wiem...