CLOSTILBEGYT a ciąża cz. 11 :)

No to w takim razie i mi przypadło założenie nowego wątku :)
Ostatni cykl przed inseminacją udany :)

Powodzenia! :-)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: CLOSTILBEGYT a ciąża cz. 11 :)

Jak tak czytam to ten bromergon jest dobry.

Olimpia gratulacje:)

Stokrotko nie martw się r******i, w dzień dzieci są zazwyczaj spokojniejsze, bo twój ruch kołysze je do snu( mój Julek też w dzień był prawie nieruchliwy) natomiast faktycznie wieczorem gdy się położysz powinnaś lepiej czuć maluchy.. z czasem ruchy będą mocniej wyczuwalne ale i rzadsze, bo dzieci będą miały mniej miejsca:)

Faktycznie nie ma co kupować za wiele, u mnie sprawdziły się najlepiej pajacyki miałam 6sztuk w rozmiarze 56 i choć Julek jak się urodził mierzył 57cm to jeszcze spokojnie 4tyg pochodził w 56. Do kąpieli ja bym nie kupowała żadnych mydełek(większość jest dla dzieci po 1miesiącu i wysuszają mimo wszystko skórę) i oliwek i innych niepotrzebnych rzeczy. Noworodki nie lubią się kąpać ani smarować oliwką, wyją jak poparzone, więc najlepsze na początek są emolienty płyny z ciekłą parafiną,jeśli zainwestujesz w oliatum baby 500ml (dawne oliatum soft) to wystarczy Ci na kilka tyg a po nim nie musisz już oliwkować dzieci i kremować. Do pupy najlepiej kupić bephanten. Sudokrem źle się nakłada a jeszcze gorzej zmywa... :P

Hey dziewczyny. Moj pecherzyk ńiestety nieurosl ;/, ale za to dostalam Bromka i clo . NigDy bromgeron nie bralam. Bral ktos?

~Iwonuś , moc fluidków dla Ciebie :) ~~~~~~~~~i dla reszty dziewczyn :D ~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Olimpia moje gratulacje:) czekam na fluidy bo oczywiście też troszkę zazdroszczę:)
Ale nie przestaje trzymac kciuków żeby wszystko było dobrze:)!

no widzisz :) nie potrzebnie się martwiłas :) cieszę się :)

czuje je dzisiaj od południa..:-))))cały czas:-))ahh..kocham to uczucie:-)

Olimpia :) w i e l k i e gratulacje :) ale sie ciesze :)

Lusia - trzymamy kciuki :)
stokrotko... nie denerwuj sie :) maluchy moze mają mniej aktywny okres :)

Olimpia gratulacje, ja wlasnie siedze u lekarza i czekam. Zobacymy jak tam moje pecherzyki. ;) trzymajcie kciuki.

Olimpia - i ja sie przylaczam do gratulacji:-))

maluchy kopia raz mocniej raz slabiej..bylam dzisiaj u poloznej bo miala mi zbadac poziom cukru z palca bo tak chciala gin..hm.. no i mam 87 - to chyba ok?

no i rozmawialam z polozna..powiedziala,ze mam wieczorem sie polozyc..wyciszyc..wlaczyc spokojna muzyke i polozyc rece na brzuchu dosc mocno..i one beda sie ruszaly..a ja je wtedy mocniej poczuje.. po prostu sa mniejsze niz dziecko w ciazy pojedynczej..i one sie ruszaja choc nie kazdy ich ruch jest przeze mnie odczuwalny.. w sr mamy wizyte i usg to sie zobaczy maluszki:-)
no i mowila,ze tak do 28 tyg moze byc..a potem to one beda wieksze i sila ich uderzen mocniejsza..bede juz wiedziala kiedy spia..a kiedy sie bawia:-)

za 2 tyg. dzis dzwonie żeby się umówic :) i bede próbowała znosić te dwa tyg. bez nerwów :P

Olimpia, jak się cieszę!! :) Gratuluje Kochana :) oby beta pięknie rosła i rosła!! :)

Zazdroszcze niezmiernie, ale cieszę się Twoim Szczęściem :*

kiedy teraz do lekarza? :)

Również się cieszę,teraz tylko cierpliwie i bez nerwów czekaj na wizytę,szybko zleci,ale napewno będzie dobrze.

Stokrotka,no fakt Tobie urodzą się bliżniaki,pewno będą mniejsze bo to normalne,zapomniałam jak pisałam o roz.62.

r******i dzieci nie przejmuj się,widocznie takie ich temperamenty,będą spokojne.Moje dziecko cały czas w brzuchu szalało i teraz też tak jest.Jest bardzo energicznym,żywym dzieckiem,ma silną osobowość,wychowywanie jego to jak ciągła walka,bo taki ma właśnie temperament,a na to my rodzice mamy niewielki wpływ,bo dziecko ma to zakodowane przy poczęciu,takie geny(moje niestety)

olimpia super przyrost :) napewno będzie ok, musi być :)

Olimpia super!! Ciesze się razem z Tobą :) Ja też bym juz chciała,żeby sie w końcu udało :p i zobaczyć pozytywne wyniki :) eh ta cierpliwość...

biore biorę :) juz od kilku miesięcy :P weszło mi to w krew ;)

Olimpia mocne mocne uściski! Ja też miałam malutką betę na początku ciąży, a teraz jestem w siódmym miesiącu :) Dbaj o siebie i zacznij, jeśli do tej pory nie brałaś- kwas foliowy :)

Jest przyrost.... no i podobno taki jak powinien byc :) :):):)

był 41,68, a po 64 godzinach jest 105,1 :)

Co prawda nie duzy, ale jest :)

Martwię sie tylko że takie niskie są te wartości.... choć lekarka mówiła, żeby tym sie nie przejmowac, bo kazda ciąża inaczej się rozwija no i czekać na to usg ....

że wartości to nie wszytsko, tylko przysrost sie liczy.... sprawdzałam na kalkulatorze przyrost, no i niby mieszcze się w granicach normy... :)

U mnie się już wszysko kompletnie rozregulowało :/ już drugi raz, ale może to i dobrze,że mi się skraca będzie więcej szans :)
Nie moge się doczekać kolejnej wizyty,żeby się dowiedzieć co tam sie dzieje :p

Inne tematy z forum

Dieta 1000 kcal- szukam dobrej i przejrzystej rozpiski produktów (35 odpowiedzi)

Dziewczyny postanowiłam się wziąć za siebie. Chciałabym spróbować spożywać ok. 1000-1200 kcal...

Pomocy! Jaka pralka najlepsza? (222 odpowiedzi)

Witam. Dziewczyny doradzcie jaka pralke wybrac? Obecnie mam whirpoola ktora ma 4 lata i była juz...

przedszkole NR 27 W GDYNIA; MALUTKOWO opinie (25 odpowiedzi)

proszę o opinie tego przedszkola. szukamy fajnego przedszkola dla naszego dziecka...