CLOSTILBEGYT a ciąża cz. 11 :)

No to w takim razie i mi przypadło założenie nowego wątku :)
Ostatni cykl przed inseminacją udany :)

Powodzenia! :-)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: CLOSTILBEGYT a ciąża cz. 11 :)

Mnie pielęgniarka zapisała do dr Zielińskiej, nie orientuję się czy jest dokładna czy nie... Myślałam, że tylko ona jest od genetycznego...

żonka w gamecie usg genetyczne jest nagrywane na płytę i lekarz przełącza się na 3d, polecam dr Długosza jest b.dokładny. koszt 250zl.

Ja byłam już dwa razy i lekarka nie podała żadnych wymiarów,dziwne bo w pierwszej ciąży też wiedziałam ile mierzy pęcherzyk,ale jak widać albo tu znów inna szkoła,albo lekarz kiepski,zobaczymy co powie jutro...

Pierwszy raz byłam w 6 tygodniu (5t2d) i wówczas mierzył tylko pęcherzyk ciążowy. Musiałam podejść tak wcześnie ze względu na mięśniaka, ale na szczęście ciąża rozwija się z dala od niego :)

Super żonka,cieszę się że jest wszystko ok,ja idę jutro,mam nadzieję że wszystko jest dobrze.A powiedz mi w którym tygodniu byłaś pierwszy raz i czy podał lekarz Ci wcześniej wymiary dzidziusia?

Ja po wizycie :) Maluszek urósł i teraz ma całe 14,5mm co odpowiada 7t5d ciąży, czyli z usg jest 3 dni starszy niż z terminu OM. Serduszko pięknie biło - 163 uderzenia/min. Lekarz tylko ciągle powtarzał, że ciąża pięknie się rozwija więc jestem zadowolona :) Muszę przez miesiąc brać d*phaston, bo progesteron spadł w ciągu 2 tygodni z 355nmol/l na 105nmol/l. Ogólnie wcześniej był dużo powyżej normy, teraz jest w normie, ale lekarz mówił, że nie będziemy ryzykować że bardziej spadnie.

Miałam również umówić się na usg genetyczne. W związku z tym mam pytanie do dziewczyn, które miały to usg w Gamecie. Czy badanie jest też wykonywane w 3d? Czy jest szansa dostać płytkę z nagraniem badania? Byłam taka podekscytowana, że wszystko w porządku, że zapomniałam zapytać :D

Lena wcale się nie dziwię Twojemu tacie, że wyraził słowa podziwu:) Ja sama się zastanawiam jak Ty dajesz radę:)
No ja też lekko nie mam hehe...wprawdzie noce są teraz trochę lepsze odkąd wyszły te 2 jedynki.
Koraliczku jak tam Twoja Zosia się miewa>?

Witajcie Kochane,
niestety nie jestem na bierząco:/
ale rzuciłam okiem tu i owdzie...

Klara, baaaardzo mi przykro:(
Aniu, zdrówka dla Juleczka!
Aszi, ja swojego cięzkiego rocznego juz prawie syneczka wciaz na rekach usypiam..:((( ledwo zyję..
bylismy ostatnio prawie 3 tyg. w Pl i usłyszłam nawet od własnego ojca słowa uznania ... niestety nie trafiły nam sie anioły :/
Poza tym wciaz walczymy z refluksem... w Pl było juz troche lepiej, mozna powiedziec, ze spalismy jak ludzie, a tu... znowu jada! wybudza sie niemal co godzinę, a ja nie daje rady go znow usypiac na rekach... odłozony do łozeczka wierci sie jak szalony, prezy... a wciaz jest na lekach... czasami rece opadają:( czyzby klimat mu nie słuzył, moze jest za ciepło i za sucho w mieszkaniu???!

Ogolnie Tymek jest przekochany, ma 6zabków, slicznie klaszcze w łapki i fajnie robi papa, przybija piatkę....wszystko rozumie cwaniak:) A jego usmiech jest rozbrajający:D

U mnie samopoczucie ok, czuję się dobrze, jeść mogę wszystko :) Brak jakichkolwiek objawów poza bolącymi piersiami. Oby tak pozostało :) Ja dziś wieczorem mam drugą wizytę i mam już nadzieję zobaczyć serduszko.To umówmy się że zakładamy wątek wrześnióweczek po naszych wizytach :)

Poza tym i mnie dopadło jakieś wstrętne przeziębienie. Wczoraj byłam u lekarza i dostałam tydzień zwolnienia z kodem B, także będę musiała już w pracy powiedzieć o ciąży... Rodzinka też jeszcze nie wie.

Klara,przykro mi,myślałam że już teraz do nas dołączysz...

Olimpia,też miałam nadzieję że może właśnie tym razem,ale pewnie organizm wie co robi i potrzebuje jeszcze czasu.

Olimpia a Ty?kiedy teścik?tak bym chciała żeby już teraz Wam się udało,bez biegania po tych wszystkich lekarzach.

U mnie wszystko w porządku,choć miałam trochę stresów ostatnio,dalej bez apetytu,piersi urosły co mąż dzisiaj zauważył:)bo ja jakoś nie,brzuszka jeszcze nie widać,choć coś nie coś można wymacać,taki delikatny wzgórek:)W czwartek wizyta u lekarza,mam nadzieję że już ujrzę moją fasolkę i dowiem się czegoś więcej o niej,mam też nadzieję że wszystko tam dobrze jest.

Żonka jak samopoczucie?kiedy zakładamy wątek wrześniowych,może jak będziemy obie po wizytach co?

Klara- przykro mi straszliwie.. już miałam cicha nadzieje.. :((

Olimpia - w Twoim przypadku tez mi przykro..:((

możliwe,ze to jeszcze nie ten czas?:(

u nas bez zmian.. maluszki kopia - dzisiaj w pracy przez caly dzień je czułam i przez to nie mogłam się skupic na pracy:P
rośniemy.. sa momenty keidy mi ciężko- jak spiesze się na autobus..czy musze szybko się ubrać:P

klara - przykro mi :( nawet nie wiem co napisać... jestem z Tobą myślami :***

Żonka - cieszy mnie ta opinia o tych specjalistach z gamety, mam nadzieję, że niebawem podziele z Tobą los i będę mogła cieszyć się swoją małą fasolką plus dobrze wypowiedzieć się o lekarzach z Gamety :)

:( trzymam kciuki dalej- za kolejny raz

bete robiam jak mi kazała ginka
wogóle mam wrażenie że moja lekarka zrobiła sie jakas dziwna, jak zadaje jej pytanie to zbywa mnie półsłówkami i tekstami o Bogu, a ja potrzebuję odpowiedzi......

klara, przykro mi... Kiedy masz termin @? Może jednak za wcześnie była ta beta?

Dziewczyny, zmagam się z grypą i strasznym katarem, nic nie pomaga. Dziś byłam u lekarza i dostałam tydzień zwolnienia 100% płatne, więc będę musiała już w pracy powiedzieć o ciąży a chciałam jeszcze poczekać... No i mój lekarz rodzinny powiedział, że w Gamecie są świetnie specjaliści i w swoim czasie najlepsi lekarze z Invicty przeszli właśnie do Gamety, więc z pewnością jesteśmy w dobrych rękach :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

niestety, właśnie odebralam bete 0,61, brak ciąży....no cóż, sama już nie wiem co powiedzieć.......

Klara mocno trzymam kciuki:)
My po zdjęciu szwów:) Juluś włąśnie śpi, pewnie się obudzi jak smok wypadnie z buzi.. moje dziecko nauczyło się w szpitalu nie tylko spać w łóżeczku i jeść z butli ale też ciągać smoka.. tylko cycka juz prawie nie chce:( ale walczymy bo chciałabym go karmić do 6mca. w ogóle to zaczął mi strasznie ulewać po cycku i nie wiem o co chodzi.. bo zje 80g(ważę go przed i po) i ulewa:( a po mm nie ma tego problemu..no nic 3 zmiany mleka w tydzien, leki i operacja robią swoje, może się unormuje..
Klara daj znać jak beta:)))życzę bardzo wysokiej, przydały by się bliznięta do pary:)

Z rana takie wspaniałe wiadomości!! :)

Klara już Ci mogę cichaczem gratulować, bo raczej nie słyszałam, żeby ledwo widoczna kreska nie okazała się ciążą!! Oficjalne gratulacje będą po becie - daj znać jaki jest wynik;)

Olimpia, bardzo mi przykro :( Miałam nadzieję, że Twój Mąż się nie myli :( Ale głowa do góry następnym razem się uda :***

Jak zazdraszczam - ostatnio non - stop myślę!! nie gadam, ale myślę, jakby to było gdybym już miała dziecko, wczoraj Mama powiedziała, że ma kilka ciuszków dla Dzieciaczka już... Oglądałyśmy i się rozczuliłyśmy... Ech... ale co ma być to będzie - Bóg wie co robi :)

Klara trzymam kciuki :) Zwykle było tak,że jak dziewczyny miały bladziutką to później sie potwierdzało więc mocno ściskam kciukasy. Oczywiście czekamy na bete :)

klara moja też była ledwo ledwo widoczna, więc na pewno to jest to !! :)
Ja już gratuluję :)
Ja dziś też robiłam sikańca, ale niestety ....:(

Inne tematy z forum

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (98 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

chce mi się wyć....matka szuka pracy...taaaa (64 odpowiedzi)

muszę się wygadać...może to poniekąd jakaś moja terapia ... mam dwoje dzieci...mlodsze dwa...

Wakacje z dziećmi (122 odpowiedzi)

nie mamy pomysłu na tegoroczne wakacje z dziećmi 5,5 lat i 3 lata byliśmy w zakopanym i...