CLOSTILBEGYT a ciąża cz. 12 :)

Co prawda Clo nie brałam, ale w wątku się udzielałam i są fajne dziewczyny :) Teraz mi przypadło założenie nowego :)
Więc ja i mój 2centymetrowy lokator przesyłamy fludiki i życzymy powodzenia !!! :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: CLOSTILBEGYT a ciąża cz. 12 :)

Żonka, nie to jest mój pęcherzyk naturalny, ja żadnych leków nie biorę oprócz euthyroxu, ale to na tarczyce ;)

bo właśnie lekarz obawiał się, że pęcherzyki mi nie rosną, po to był monitoring ;) ale jak widać wszystko w najlepszym porządku jest ;D

zobaczymy - nie nastawiam się, ale cieszę, że wszystko działa w miarę ok :P

a Ty brałaś clo?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Olesiu najważniejsze, że ten jeden jajnik działa jak trzeba... Ja mam dwa i miałam duże problemy z samym rośnięciem pęcherzyków. A ty teraz jesteś na clo?

olesia super :) najważniejsze,że czujesz się pod dobrą opieką :)
Trzymam kciuki za pęknięcie i oczywiście za zafasolkowanie :)

zonka - mi lekarz też mówił, że powinien mi ten pęcherzyk pęknąć w okolicach piątku, soboty, bo rzadko zdarza się, że pęka przy 17 mm :) \więc trzeba działać :D

u mnie tylko minusem jest, że mogę polegać tylko na jednym jajniku, bo tak gdyby na dwóch były pęcherzyki - zwiększyły by szanse na zaciążenie :D ale co tam, ważne, że ten jeden też jest skory do działania :P

Super, że wizyta udana :) Nie przesłyszałaś się - 17 mm to prawidłowa wielkość :) Pękają zazwyczaj przy 20-24mm, choć mi w szczęśliwym cyklu urósł jeden 27mm ;)

Również serdeczne gratulacje dla Bombelkowej ;) Całuski dla Bartusia :)

To i ja dzisiaj po wizycie u dr. Skweresa - endometrium idealne :) a pęcherzyki mam chyba dwa w tym jeden dominujący usłyszałam, że mam 17 mm (i tak cały dzień byłam przekonana), ale mój Mąż mnie uświadomił, że to chyba chodziło o 1,7 mm - gdzie taki wielki pęcherzyk by urósł? :D aj zakręcona jestem przez to wszystko :)

5.04 muszę zrobić badanie progesteronu, no i teraz są najważniejsze 4 dni :D he, he... A 10.04 mam kolejną wizytę, aby zobaczyć czy pęcherzyk pękł :)

wiecie co? czuje w końcu, że jestem w dobrych rękach ;)

Stokrotko mnie tak brzuch bolał od 26tc mimo, że król był tylko jeden:) w nocy też nie mogłam się przewrócić i zmieniałam pozycję trzymając się za ramę łóżka, a pod koniec ciąży to mąż mi musiał pomagać tak mnie bolał brzuch.. i przy chodzeniu tak jak u Aszi myślałam, że Julek wypadnie czułam taki ucisk:) ostatnie dni to z tego bólu trudno mi było przejść nawet kilka kroków..ale jak leżałam i siedziałam to nic nie bolało:) Pampersów premium nie kupowałam, więc nie wiem jaka jest różnica.. ale przestałam eksperymentować z pieluszkami i kupuję tylko pampersy inne pieluchy Julkowi nie służą..
Iwonus obyś się dobrze czuła po bromku i żeby się szybko udało:)
Kasia sukienka piękna! Następną chcę dziewczynkę, żebym też mogła takie kupować:)
Bombelkowa wielkie gratulacje! Bartusiu witaj po tej stronie brzuszka:)))))))

Dzięki Asi_26,oby i nam szybko się wchłonęło,mam nadzieję że tak będzie.
A Wam dziewczyny życzę szybko upragnionego potomka,tak bardzo Was podziwiam i szanuję,za Waszą walkę,determinację ale zobaczycie to wszystko zostanie wynagrodzone,tylko nikt nie zna dnia,ani godziny ale napewno tak będzie,jeszcze same będziecie udzielać rad i wspierać innych.

Iwonus - czyli jest calkiem ok.. bromek zbije Tobie prl miejmy nadzieje,ze szybko.. ja dostalam na prl dostinex pol tabletki na tydzien..

Maluszki dzisiaj strasznie aktywne:-) ciagle mi brzuch zmienia ksztalt hihi...

jutro wizytka u gin..ciekawe czy duzo urosly i czy duzo juz waza:-)

Taką mam nadzieję:)
w ogóle sierotka jestem - endometrium 7,7 mm, pęcherzyk jeden na lewym (1,3 cm), drugi na prawym (1,4 cm).

Nie mm,tylko cm - chociaż teraz już w ogóle zgłupiałam i nie wiem w jakich wartościach podawał:p nic dowiem sie więcej w piątek.

No, może teraz pójdzie z górki:)

Po wizycie.
Wyniki PRL nie spodobały się za bardzo, bo wynik nie jest dobry. To może utrudniać zajście w ciąże ale jej nie wyklucza (tak mi powiedział dr:) Dostałam Bromergon, na początek ćwiartka i stopniowo więcej aż do 1 tabletki.

Co do pęcherzyków są ;) endometrium 7,7 mm, pęcherzyk jeden na lewym (1,3 mm), drugi na prawym (1,4 mm). Kolejna wizyta w piątek i wtedy zobaczymy co dalej.

Zbieram się do gin - po 20 wrócę to dam znać:)

Ładnie proszę o trzymanie kciuków:)!

Ania27 mój młody też miał stwierdzoną torbiel, z tym że w jamie brzusznej. Faktycznie one dość często samoistnie się wchłaniają, więc postaraj się nie stresować.
Jak chodziłam na badania prenatalne to u dziecka z jednej z dziewczyn też stwierdzono torbiel w mózgu, ale pięknie się wchłonęła!!! Będzie dobrze zobaczysz:)
Kkasia sukieneczka śliczna:) Bardzo mi się podoba
Stokrotka ja pod koniec ciąży miałam wrażenie, że młody mi zaraz "wypadnie":) miałam wrażenie jakby jego głowka wystawała mi z krocza-dosłownie hehe także takie uroki ostatniego trymestru:)
A ja miałam dostać okres 18go i d*pa znowu mi się wszystko pierdzieli;/

no to mnie uspokoilas Koraliczek.. jutro ide do gin i pewnie o tym powiem,ale to zawsze jak mi ktos powie,ze to normalne w ciazy.. liczylam po obiedzie ruchy dzieci.. i bylo ich 27tych silnych w 15 minut:-)) przestalam liczyc bo tyle ich bylo,ze nie nadazalam.. :-))

stwierdzilam,ze musimy dokupic jakas komode do sypialni..bo nie wiem gdzie pomiescimy to wszystko..

kupilam dzisiaj te pieluszki pampers premium care bo byly w promocji 78sztuk za 37,79zl to chyba sie oplacalo..:-)

stokrotko jestes juz w takim tygodniu ciazy ze teraz bedzie cie co chwile cos bolec :) bol kosci lonowej jest ok, mnie tez bolala juz okolo 30 tc.. dzidzius rosnie, miednica sie rozrasta, wszystko się szykuje powoli do porodu :)

Ciesze sie,ze Julek ma sie lepiej:-))

Kkasia - mna sie nie przejmuj, moj maz cos tam ogarnal:P ale i tak co do czego to TYMI sprawami bedzie zajmowala sie moja sis..

Iwonus - odezwij sie jak znajdziesz chwile.. jak twoje pecherzyki??

sluchajcie mam pytanie - moze glupie i banalne ale..czym sie roznia pieluszki pampers te niebiesko-zielone od tych w bialym opakowaniu z napisem premium care??

czy to normalne,ze boli mnie hm.. kosc lonowa? bo nie boli mnie brzuch tylko nizej jakby kosc łonowa i to najczesciej jak chodze za duzo i po calym dniu jak sie poloze to mam problem by sie z boku na bok w lozku obrocic bo boli..

Bombelkowa urodzila Bartusia przez cc, nic wiecej nie wiem.. czy to wczoraj czy dzisiaj.. ale sa juz razem wiec sie doczekala bo tyle czasu w szpitalu.. gratki dla Ciebie Bombelkowa:-)

milego dnia Kochane:-)

Asia ale teraz juz przynajmniej masz ta swiadomosc w glowie i bedzie Ci latwiej. A czas do ciąży zleci nim sie obejrzysz

Koralik dzięki, sama musze sobie wypracowac tą moją cierpliwość, troche to trwało nim doszłam do takiego wniosku no ale ja juz taka w gorącej wodzie kąpana :p z resztą każda chyba w swoim czasie miała taki moment, tylko może szybciej :P

Olesia no to ja zazdroszcze podejścia rodzinki, moi sa tak samo niecierpliwi jak i ja i co chwile podejrzenia, pytania itd, teraz ida święta więc już w ogóle będzie 100 pytań :/ a powiedzieć,że sie źle czuje czy coś, to zaraz,a może w ciąży jesteś? eh :/ nie pomaga, ale trudno.

Iwonuś czekamy na info :)

Iwonus, ta przed obciążeniem podwyższona i to znacznie, a ta po już w normie - ja nigdzie norm nie mogłam znaleźć, ale jutro więc u mnie też to pierwsze wychodzi lekko poza, bo za pierwszym razem miałam (jak robiłam badanie) 510, po obciążeniu podwyższone nieznacznie, a teraz 500 a po obciążeniu ponad 5 tys coś tam coś tam... jutro będę u Niego więc się upomnę co i jak :) a Ty już leki dostałaś? Czy musisz powtórzyć badanie? :)

Co do tych "żartownisiów" owszem nie ma się żadnej rady na głupotę ludzką, ale kurcze wydaje mi się, że każdy powinien chodź odrobinę taktu zachować... no, ale co zrobić :) mi w życiu do głowy nie przyszłoby powiedzieć o jakiejś kobiecie, że jest pusta, bo nie może zaciążyć, a raczej na odwrót dla mnie puste są osoby co tak myślą i mówią... :/

Asiu, to prawda trzeba się wyluzować, bo sterowaniem się i spinaniem, nic nie osiągniemy a raczej możemy uzyskać odwrotny skutek ;) już wielokrotnie mówiłam, ale cieszę się, że mam podejście swojej Rodziny do tej sprawy takie jakie mają... Babcia ciągle mi powtarza, że mam jeszcze mnóstwo czasu, w końcu na swoje pierwsze dziecko urodziła w wieku 31 lat ;) he, he... to buduje i pozwala się nie załamywać ;P

Iwonus - daj znać jak tam Twoje pęcherzyki ;)

Inne tematy z forum

Wycieczka w przedszkolu (42 odpowiedzi)

Córka ma mieć w piątek wycieczkę w przedszkolu, jadą autokarem do Pucka i Rzucewa. No i tak się...

podłoga jasna+ ciemna czy sama ciemna???????? (43 odpowiedzi)

Dziewczyny!!!jestem na forum od niedawna aż do czasu kiedy sama potrzebuję Waszej rady a...

Co na wypadające włosy? (48 odpowiedzi)

Macie jakieś sprawdzone sposoby na wypadające włosy? Mam już dość, bo moje włosy są dosłownie...