Cena chrztu św. w kościele

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Rodzina i dziecko
witam,

chciałabym się dowiedzieć, jaka jest cena chrztu św w Gdańsku? na ile należy się przygotować idąc do kancelarii parafialnej?
szykuje się mi się chrzest na Morenie i nie wiem na ile powinnam się przygotować.

Pozdrawiam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: cena chrztu św w kościele

Nie wiem jak jest w Gdańsku bo my chrzciliśmy w Gdyni i było "co łaska" my daliśmy 100zł i uważam że to tak okey ale słyszałam o kościołach, które mają po prostu swój cennik ...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

My chrzciliśmy córeczke w grudniu i też było co łaska, daliśmy 50zł i tez ksiądz nie wybrzydzał :)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

My dajemy 150
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

było co łasa, daliśmy w tym roku 200 zł, ale też nie w Gdańsku :)

Re: Cena chrztu św. w kościele

My chrzciliśmy na Chełmie i ksiądz nic nie bierze, mówi że jeśli ktoś ma i chce to może na tace dać.

Nic nie kosztuje, z tego co wiem w zeszłym roku było głośno na ten temat i biskupi wypowiedzieli się,ze za sakramenty św nie pobiera sie opłat, a jedynie chetni moga wnosic datki w niewielkiej kwocie pokrywajace zużycie prądu w kościele. Od tamtgo czasu w kosciołach znikneły cenniki ( oczywiście te których rzekomo nigdy nie było) i Zaden ksiądz już nie mówi "co łaska" tylko przyjmuje dokumenty ii zapisuje termin.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

dziękuję wszystkim za informację :)

Inne tematy z forum

prof. Sworczak - gdzie obecnie przyjmuje prywatnie? (11 odpowiedzi)

dzien dobry, pytanie jak w tytule. Bardzo pilnie potrzebuje konsultacji, prosze o pomoc osoby,...

Wzgórze Hoplity (8 odpowiedzi)

Inwestycja powstaje u zbiegu ulic Kartuskiej i Myśliwskiej - w dobrze skomunikowanym miejscu, w...

Bieganie zimą (21 odpowiedzi)

Witam szukam chętnych na wspólne bieganie raczej amatorów :-). Najlepiej z okolic Nałkowskiej,...