Chrzest rejonizacja?

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko bez ogłoszeń
Czy potrezba jakieś zaświadczenie z własnej parafii, jak się chce robić chrzest w obcej parafii?

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Chrzest rejonizacja?

Moja kuzynka tak miała. Potrzebna jej była zgoda od Proboszcza ze swojej parafii.

Przeprowadziłaś się,prawda? A zgłosiliście (zapisaliście) się do parafii gdzie teraz mieszkacie?
Ksiądz w parafii w Pruszczu gdzie teraz mieszkamy odmówiłnam chrztu bo nie mamy slubu kościelnego. Moja mama nie wykreśliła mnie jeszcze z parafii gdzie mieszkałam kiedyś czyli na Siedlcach i tym sposobem jestem zgłoszona do dwóch parafii, Ksiądz na Siedlcach nie robił nam problemów i mamy ochrzczonego synka. Chodze tym sposobem na dwie kolędy. Poza tym ślubu też nie chcę w Pruszczu;-)

mieszkałam całe życie w pruszczu i tam był, nie wiem czy jest proboszczem alkoholik i dziwkasz, inaczej tego nazwać nie można, moim rodzicom też odmówił chrztu, przez co byłam chrzczona w innym mieście.
Ten idiota prowadził msze jak miał wypite, z parafii wychodziły Panie wiadomo jakie a on łaził wiecznie z podbitym okiem...

fajny ksiądz :/

Do parafii się nie zapisywaliśmy, ale przyjęliśmy kolendę i ksiądz nas niejako zarejestrował. A to nie wystarczy?

Nio o to mi chodziło,czyli jak była kolenda to jesteście już parafianami w tej parafii. Wydaje mi się że potrzebna jest zgoda proboszcza na chrzest gdzieś indziej. Wiesz,zaświadczenie ze macie ślub koscielny,przyjmujecie kolende itp.

Inne tematy z forum

jak nauczyć pić ze słomki i kiedy? (15 odpowiedzi)

drogie mamy, mój synek ma roczek, chciałaby nauczyć go pić ze słomki, ponieważ on nie lubi pić z...

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (136 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

Dobry ortodonta (37 odpowiedzi)

dla osoby dorosłej, wada zgryzu, znacie kogoś?