Chrzest

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko
Witam, chciałabym ochrzcić syna, może ktoś polecić kościół w Gdańsku gdzie nikt nie będzie robił problemu że z partnerem nie mamy ślubu. Chcę po prostu uniknąć nieprzyjemności bo wiem że mają miejsce. Z góry dziękuje i proszę powstrzymać się od zbędnych komentarzy
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Kiedyś tak było w kościele przy Czarnej ale teraz nie wiem. I tak potrzebujecie zgody proboszcza na chrzest poza parafią. Teoretycznie nie powinno być problemu, jeśli deklarujecie że chcecie się pobrać a chrzestni spełniają wymagania ale że czarnym pijawkom bije na dekiel po całości, to trochę się nachodzisz. Pycha czarnych, nienawiść do bliźniego, ich żądza władzy znakomicie przysłaniają im obowiązki wynikające z "posługi".
Wiesz, ja pierwsze dziecko ochrzciłam i jeszcze do komunii poszło. Ale tak się naużerałam z tymi czarnymi, że drugiego już nie chrzczę i odchodzimy od Kościoła. Lepiej późno, niż wcale, mogę stwierdzić.

Kiedyś w tym kościele z poprzednim proboszczem to wszystko można było załatwić. Nawet na nauki przedmałżeńskie chodzić samemu jak druga połowa pracowała zagranicą i nikt nie robił z tego problemu, papiery sie dostało. Znajomi chrzcili dziecko i otwarcie mówili, że nie planują wspólnego życia, łączy ich tylko dziecko, które chcieliby ochrzcić i też nie było problemu. A teraz gdzie by człowiek nie słyszał to w kościołach same problemy i zawsze coś księdzu nie pasuje...

Inne tematy z forum

anoreksja (23 odpowiedzi)

Mamy w rodzinie taki problem. Moja kuzynka przez drastyczne odchudzanie zachorowała. Nie...

Galeria twarzy - pytanie. (19 odpowiedzi)

Czy ktoś coś wie o firmie galeria twarzy - centrum Filmowe ATV. Bo mój synek dostał się ale wiem...

Jaki wozek wybrac? (81 odpowiedzi)

Dziewczyny jaki wozek wybrac? 2w1, 3w1? Jakiej firmy polecacie? Rodze w wrzesniu :)