Clostilbegyt- czy której z Was pomógł zajść w ciąże?

Mam pytanie odnośnie clostilu. Zostały mi właśnie przepisane te tabletki na wywołanie owulacji, której ponoć nie mam. Naczytałam się sporo o tym leku i sama nie wiem czy go brać czy nie. Przepisał mi je Dr Doering-wiem, że posiada duże uznanie w światku ginelkologii-ale wiadomo jak to jest..nigdy nie ma się 100% pewności.
Dzieczyny, jakie są Wasze doświadczenie z tym preparatem. Sama nie wiem czy go brać czy nie. Czy któraś z Was faktycznie poczęła swojego maluszka dzięki temu? Wolałabym zajść w ciążę naturalnie...ale już tak bardzo chce, że łamię się czy ich nie wziąć. Proszę o opinię
popieram tę opinię 35 nie zgadzam się z tą opinią 7

Re: Clostilbegyt- czy której z Was pomógł zajść w ciąże?

ewa30- dziekuje! mam nadzieje ze ten okres przyjdzie!
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 9

~lusia po 10 dniach odstaw. @ przyjdzie w przeciągu 5 dni od odstawienia. U mnie najczęściej jest po 2-3 dniach, ale słyszałam, że u niektórych dziewczyn nawet po 10 dniach.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

kurde z tego wszystkiego zapomnialam sie zapytac o cos.... chodzi o duphaston.... lekarz mi kazal brac go przez dziesiec dni i miala czy ma przyjsc @ ale juz mija 10 i ja nie mam dalej.... i nie pamietam co mowil co mam zrobic jak nie przyjdzie, czy w ogole cos mowil.... co mam robic? odstawic czy go dalej brac?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

jus.tynka Neta :(:(:(:( przykro mi naprawde bylo to czytac a wchodzac juz tak sie dla was cieszylam :-( cholera.... to przykre jak cholera, wiem co to znaczy :( sama przez wiecej niz dwa lata ciagle euforia nadzieja a potem ? ...... rozczarowanie, smutek, lzy .... ach :(:(:( ale wiecie co male dzieci robia po upadku? podnosza sie i walcza dalej z ciezkimi krokami.... zadne niesiada i placze z tego powodu tylko proboje az w koncu sie uda! dziewczyny pomodle sie za was!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

NETA przykro mi, ale co tam... co się odwlecze to nie uciecze... 3maj się i nie puszczaj :)

A mnie jajniki bolą cały czas, wczoraj miałam gorączkę i to raczej nie jest żadna owulacja tylko zwykła angina (bo gardło mnie boli). Cóż czekam do następnego miesiąca, może coś się ruszy w końcu, bo przy tak złym samopoczuciu nie mam sił ani ochoty na jakiekolwiek starania.

Hej Neta trzymaj się dobrze że już myślisz o następnym cyklu.Trzymam już kciuki za następny cykl.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Niestety nie mam dobrych wiadomości :( no i nawet dzisiaj przyszła @ :( ach jestem załamana... Lekarz zapisał mi PRENATAL PROBABY mam brać od miesiączki + CLO od 5d.c. no i w 16 dc wprowadzic duphaston i brać go przez 10 dni.

Witam Jus-tyna masz rację najważniejsze to się nie poddawać trzeba walczyć do końca o swoje szczęście .W końcu musi się udać chociaż niektórym nigdy się nie udaje ale my musimy wierzyć że jesteśmy tymi którym się uda.Pozdrawiam:)

Dzięki dziewczynki za pocieszenie. Już mi lepiej. Jak odebrałam wyniki to byłam zrezygnowana, a teraz jestem nastawiona na kolejną bitwę! Teraz jadę na wakacje, wygrzać się, ale tego cyklu nie stracę, bo wracam dzień przed wizytą u dr Ś. Może jak się wyluzuje to lepiej nam pójdzie:-)

~vanilka ja zawsze liczę dni cyklu od plamienia i owulację mam 14-15dc.
Z Twojego opisu wynika, że to jest owulacja. Ja używam testów owulacyjnych i już dzień przed wiem, że owulka się zbliża.

Ale też wiem, że nie w każdym przypadku testy się sprawdzają. Dziewczyny z PCO nie powinny ich stosować, bo niby one stale mają podwyższony hormon LH, a testy mają właśnie wykryć ten hormon.

Jus.tyna głowa do góry, nie ma tego złego... uda się w końcu, zobaczysz :) NETA 3mam kciuki i czekam na dobre wieści :)

a ja się zastanawiam... co prawda nie biorę Clo tylko Dostinex (od miesiąca), ale dziwnie się czuję... od kilku dni bolą mnie jajniki, a dzisiaj mam temp. 37,1st, a to jest 11dc (nie za bardzo wiem od którego dnia liczy się te dni cyklu, czy od plamienia czy od normalnej krwi, jeśli od plamienia to będzie 14dc). więc nie wiem czy jajniki ruszyły czy mam podwyższoną temp bo choroba mnie dopada. Eh... co o tym myślicie?? czy owulacja jest już możliwa??

NETA trzymam kciuki i z niecierpliwoscia czekam na wiadomosci od Ciebie
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Jus.tyna tak mi przykro , że nie udało Ci się. Zaczynam się niepokoić, że mi również się nie udało. Jutro będę wiedziała, mam taką cichą nadzieje ...

oczywiscie,ze niby duph nie blokuje owulki ale lepiej dziewczyny upewnic sie czy pecherzyk juz pekl i odczekac jeszcze 1 albo 2 dni i dopiero wziac duphaston,ja tak robilam bo moim zdaniem moze on przyblokowac owulke,ktora w dodatku wywolywana jest lekami

~Renata21 uważaj tylko żebyś po clo nie wzięła za wcześnie Duphastonu, bo zablokujesz owulacje. Wiem to z własnego doświadczenia. 14 dc to moim zdaniem za wcześnie na Duphaston. U mnie owulacja po clo była w 15dc. W pierwszym cyklu wzięłam za wcześnie i z pęcherzyka powstała torbiel, ale na szczęście się wchłonęła. Lekarz mój twierdził, że Duph. nie blokuje owulacji, ale teraz wiem, że to nie prawda.
Jeżeli owulację masz przed 14 dc to ok, ale lepiej najpierw upewnij się, że była owulacja, bo szkoda każdego cyklu.

Kurcze.. szkoda, że kolejna z nas znów straicła swoją nadzieję.

Głowa do góry - tyle tu Nas jest i każda każdą wspiera.

Wkońcu musi sie udać.

Trzymaj się i WALCZ.

Ja po clo czułam się bardzo dobrze ale niektóre dziewczyny miały dolegliwości takie jak piszesz.Jak delikatny ból to nic nie szkodzi.

dziewczyny ja od 2 dni biore CLo czy to normalne ze mnie tak pokuwa w jajnikach?

czesc dziewczynki w tym cyklu brałam duophaston od 14 do 25 dc,w nastepnum zaczynam od 2dc przez 5 dni brac CLO i znow douphaston mam nadzieje ze pomoze

Jus.tyna nie martw się następnym razem się uda my wszystkie musimy w to wierzyć trzeba bo wiara czyni cuda.Będzie dobrze przyjdzie taki czas że będziesz tulić dzidzie.

Inne tematy z forum

Odkurzacz samojezdny - robot - opinie (72 odpowiedzi)

Czy ktoś ma takie cudo ? Czy to w ogóle działa. Chciałam dziś kupić ale sprzedawca stanowczo mi...

Gdzie się fajnie ubrać w rozmiarze xxl? :-( (47 odpowiedzi)

Mam dwoje dzieci. Przed drugą ciążą mocno przytyłam. Teraz młodsze dziecko ma prawie 6 miesięcy....

polećcie pakiet medyczny (112 odpowiedzi)

jestem w trakcie poszukiwań i chętnie poznam oferty, jakie macie. Nie ukrywam, że szukam pod...