Clostilbegyt- czy której z Was pomógł zajść w ciąże?

Mam pytanie odnośnie clostilu. Zostały mi właśnie przepisane te tabletki na wywołanie owulacji, której ponoć nie mam. Naczytałam się sporo o tym leku i sama nie wiem czy go brać czy nie. Przepisał mi je Dr Doering-wiem, że posiada duże uznanie w światku ginelkologii-ale wiadomo jak to jest..nigdy nie ma się 100% pewności.
Dzieczyny, jakie są Wasze doświadczenie z tym preparatem. Sama nie wiem czy go brać czy nie. Czy któraś z Was faktycznie poczęła swojego maluszka dzięki temu? Wolałabym zajść w ciążę naturalnie...ale już tak bardzo chce, że łamię się czy ich nie wziąć. Proszę o opinię
popieram tę opinię 35 nie zgadzam się z tą opinią 7

Re: Clostilbegyt- czy której z Was pomógł zajść w ciąże?

to barzdo popularny lek, ja miałam problemy z owulacją i wysoką prolaktyną, także nie zastanawialam się i słuchałam lekarza:)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Zaufaj lekarzowi. Na pewno wie co robi. Tylko pamiętaj o Monitoringu!!!!! Dzięki CLO wiele kobiet cieszy się z macieżyństwa.

popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Powodzenia:))
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

chyba mnie przekonałyście...nie ma co! JAk tyle osób to szczęsliwe Mamusie na tym Forum to nie będę już sie wahać i czekać. Dzięki dziewczyny.Teraz naprawdę rozwiałyście moje wątpliwości
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

gosiar skoro poszłaś do lekarza po rade a on zalecil CLO to chyba trzeba to brać...chyba że chcesz na własną rękę dalej działać bez wsparcia lekami. Clo w żadnym razie nie wpływan za zarodek, pomaga jedynie wywołac owulacje, więc glowa do góry.
Zyczę powodzenia w staraniach

popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

mi clo pomógł, no i oczywiście monitorowanie cyklu

popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ja brałam ten lek w połączeniu z dostinexem (bardzo wysoka prolaktyna, nieregularne owulacje). Nie wiedziałam nic o tym leku i po prostu zaufałam lekarzowi. Efektem jest ciąża (32 tydz) wszystko jest jak najbardziej ok.
Jedna uwaga, tym lekiem leczył mnie gin-endokrynolog, moją ciąże prowadzi inny lekarz, ktory na informację o tym, że brałam ten lek, powiedział, że on go nie stosuje u swoich pacjentek, bo często zdarzają się ciąże mnogie po jego zastosowaniu. To tyle, ja jednak będę miała jedną córeczkę ( a w rodzinie są bliźniaki, więc teoretycznie szansa była podwójna).
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 2

beti_najszczersze gartulacje.Wspaniale musisz się czuć.
a czy sugerowałaś się opiniami innych osób zanim podjęłaś decyzję, że weżmiesz clostil?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

ja brałam ten lek przed pierwszą ciążą i rzeczywiście efekt został osiągniety, zaszłam w ciazę, niestety nie udało mi się jej donosić:((, ale to na pewno nie jest wina leku, w kolejna ciąże udałomi się zajść bez żadnych leków i zaczął się dziś 20 tydzeń:)))
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 2

Inne tematy z forum

endokrynolod (11 odpowiedzi)

szukam lekarza endokrynologa pilne .Prywatnie bo NFZ nie ma już miejsca, najlepiej w Gdyni

szkoła Montessori - ktoś miał styczność? (57 odpowiedzi)

Chciałam poprosić o opinie osoby, które mają/znają dzieci uczęszczające do szkoły (nie...

Okulary dla dziecka w kolejnych krokach - prośba o instruktaż. (8 odpowiedzi)

Moje dziecko przeszło dwa kolejne badania wzroku i teraz mam jakąś receptę okulary (czy jak to...