Clostilbegyt- czy której z Was pomógł zajść w ciąże?

Mam pytanie odnośnie clostilu. Zostały mi właśnie przepisane te tabletki na wywołanie owulacji, której ponoć nie mam. Naczytałam się sporo o tym leku i sama nie wiem czy go brać czy nie. Przepisał mi je Dr Doering-wiem, że posiada duże uznanie w światku ginelkologii-ale wiadomo jak to jest..nigdy nie ma się 100% pewności.
Dzieczyny, jakie są Wasze doświadczenie z tym preparatem. Sama nie wiem czy go brać czy nie. Czy któraś z Was faktycznie poczęła swojego maluszka dzięki temu? Wolałabym zajść w ciążę naturalnie...ale już tak bardzo chce, że łamię się czy ich nie wziąć. Proszę o opinię
popieram tę opinię 35 nie zgadzam się z tą opinią 7

Re: Clostilbegyt- czy której z Was pomógł zajść w ciąże?

Wiecie co ja już nie wiem jakiemu lekarzowi zaufać , chyba zacznę chodzić na wizyty prywatnie może wtedy zaczną mnie poważnie traktować. Miałam nadzieje , że CLO pomoże mi zajść w ciąże. Już nie wiem co robić i co myśleć :(
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Diana to tabletki anty, pewnie chce Ci ją przepisać na pare miesięcy żeby jajniki odpoczęły, a jak przestaniesz brać to jest szansa na większą płodność, ale niekoniecznie. Nie daj się w to wrobić, zobaczysz co powie Ci następnym razem, ale propnuje rozejrzeć się za następnym lekarzem
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

No właśnie Diane to są tabletki antykoncepcyjne, a ja przecież czekam na to aby zajść w ciąże.Zobaczymy jak dalej lekarz będzie mnie prowadził , a na Diane się nie zgodzę bo ja chce zajść w ciążę a nie jej zapobiegać.Mam nadzieje , że na kolejnej wizycie przepisze mi CLO bo to jest dla mnie szansa - mam taką nadzieje
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

A Diane to nie są przypadkiem tabletki antykoncepcyjne? - chyba, że mylę nazwy.
Głowa do góry:) ja też już trochę czekam, najważniejsze jest nie fisiować - jak to mówi mój lekarz;)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

czesc.zmieniłam lekarza , bo obena Pani ginekolog nie była miłym lekarzem ,ani nie informowała mnie o moim stanie zdrowia.Mój nowy lekarz przepisał mi luteine na wywołanie okresu i kazał przyjść na wizyte w 6 dniu cyklu aby mógł zaobserwować czy mam owulacje,jezeli nie wystąpi owulacja to poda mi Clo i będzie obserwowala co sie będzie działo.Podczas cyklu bede chodziła co 2-3 dni na usg czy występuje owulacja i czy pęcherzyki pękają.Powiedziała mi , że wprowadzi w leczenie diane.Ja nie znam tego leku i nie orientuje sie nawet jakie ma za zadanie.Zaleciła mi nawet , aby mój partner zrobił sobie badania na żywotność plemników.Ja już brałam 1 serie CLO i bez skutku- z tym , ze nie miałam monitorowanej owulacji tylko robiłam testy owulacyjne i LH wskazało mi,że wystąpiła owulacja współżyłam , ale niestety nie zaszłam w ciążę.Zaczynam się nie pokoić :(

O zastrzyku powinien zadecydować lekarz, ja właśnie jestem po Clo, od 12 dnia cyklu miałam monitoring i w 14 dniu było kilka ładnych pęcherzyków i wtedy dostałam zastrzyk na pęknięcie, bo mi raz pękają same, a raz nie. Jeśli Tobie pekają pęcherzyki to może pregnylu nie potrzebujesz, chociaż zawsze warto go dostać, tak dla pewności? Moja rada jak lekarz zapisze Ci pregnyl to zaraz go wykup i trzymaj w lodówce, niech czeka na swoje użycie, ten zastrzyk trudno dostać i szkoda nerwów w dniu owulacji na szukanie we wszystkich aptekach.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Witam Was :) Postaram się poprosić mojego ginekologa aby przepisała mi ponownie CLO a ten zastrzyk z pregnulu kiedy powinnam dostać?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

też jestem na tym etapie i wiem, że jak jest pęcherzyk dominujący po CLO to musi być zastrzyk z pregnylu, dla pewności, żeby pęcherzyk pękł
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dziewczyny, a bierzecie coś na pęknięcie pęcherzyka ?
Ja zaszłam w pierwszym cyklu w, który podano mi zestaw Clostibergyt + Pregnyl(zastrzyk na pęknięcie) + luteina.
Wcześniej pomimo stymulacji pęcherzyki nie pękały.

u mnie też nic, to już 6 cykl bez rezultatu :/ testów owulacyjnych nie robię bo wg mnie nie są wiarygodne (nawet jak pęcherz nie pęknie to i tak pasek pokaże że jest owulacja). W tym cyklu (już 7my) ostatni raz brałam Clo i robie przerwę na kilka miesięcy... po prostu mi się nie chce... muszę dać na luz :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Witam , tym razem niestety nie udało mi się zajść w ciąże. Robiłam sobie testy owulacyjne i w dniach plodnych współżyłam , ale nic :( Co śmieszniejszego to musiałam okres zawsze mieć wywoływany , a tu odziwem sam przyszedł . Robilam sobie test ciążowy ,ale wynik wyszedł negatywny i już nie wiem co robić . Pozdrawiam
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Vanilka głowa do góry :) Zgodz się na laparoskopie to troszke boli , ale jest skuteczne - wiem , bo znajoma to miała robione i teraz cieszy sie 2 zdrowych dzieci.

Na mnie nie działa zupełnie, nawet pęcherze się nie pojawiają, więc nawet nie mogę dostać pregnylu. Miałam robione usg w różnych dniach cyklu i ani drgnie. Lekarz jeszcze nie odebrał szans, ale chce mi robić laparoskopię, na którą się nie zgodzę. Niestety Clo nie działa na każdego. Już się poddałam i nic na siłę...

witam ja starałam sie o drugie dziecko prawie rok w trzecim cyklu z clo udało mi sie w zeszłym tygodniu robiłam test i sa II krechy w srode ide do lekarza potwierdzic dziewczyny głowa do góry uda sie kazdej
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

wiem, że lekarz wszystko dobiera indywidualnie, ale chciałam wiedzieć, bo od przyszłego tyg. też zacznę brać Clo i zobaczymy....

witaj Mi :) ja biorę Clo od 2 dnia cyklu po 2 tabletki przez 5 dni , ale co do dawkowania powinien poinformować Cię Twój lekarz prowadzący. Do każdegej kobiety indywidualnie stosuje się dawkowanie .

Ja od 3 dnia. A bierze się go przez 5 dni. Zaczynałam od 1 tabletki dziennie. Teraz 2.

Dziękuje Kitikat za informację , będe czekała z niecierpliwością na dwie kreseczki - może się uda ;) Cieszę się , że jest takie forum na którym można się wiele dowiedzieć . Jeszcze raz wielkie dzięki :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dziewczyny, a od którego dnia cyklu brałyście CLO i przez ile dni się go bierze?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

NETA w sumie 1 cykl powinnas zacząć od 1 tabletki, przy nieskutecznym 2 i przy ostatnim razie 3, to już max.dawka.I jeśli ona nie pomoże to leczenie z clo się odsuwa na kilka miesięcy i znów powtarza lub zmienia się całkiem leczenie ponieważ wtedy widać że clo nie jest trafionym lekiem i trzeba szukać dalej..co do owulacji to jest napisane w ulotce że może wystąpić już od 11 dnia ale u mnie występowała raczej standardowo, między 13 a 14 dniem.Sama tego nie stwierdzisz chyba, że wykonując test owu.ale jeśli twój lekarz to profesjonalista to będzie ci monitorował cykl, czyli między 12 a 14 dniem zrobi ci usg i zobaczy czy masz pęcherzyki jeśli tak to znaczy że trzeba brać się do przytulanka :) choć pozostaje jeszcze kwestia czy pęcherzyki pekną, stąd standardowo by nie przepadł taki ładny owulacyjny cykl już zapobiegawczo podaje się zastrzyk z Pregnylu, który powoduje pęknięcie pęcherzyków no a wtedy to już tylko czekać na 2 kreseczki :)))))))
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2

Inne tematy z forum

Jaką piaskownicę polecacie do ogrodu? (27 odpowiedzi)

Zdecydowanie nadszedł czas tego zakupu ;) najpierw myślałam o plastikowej, zamykanej -...

otworzyć firmę ?? (36 odpowiedzi)

Hej! Pewnie część pomyśli, o co ona pyta na tym forum, ale... jedno z drugim ma wiele wspólnego....

Swojskie wędliny (56 odpowiedzi)

Mam taką ochotę kupić od kogoś swojskie wędlinki. Znacie kogoś kto sprzedaje? Niedługo święta...