Clostilbegyt- czy której z Was pomógł zajść w ciąże?

Mam pytanie odnośnie clostilu. Zostały mi właśnie przepisane te tabletki na wywołanie owulacji, której ponoć nie mam. Naczytałam się sporo o tym leku i sama nie wiem czy go brać czy nie. Przepisał mi je Dr Doering-wiem, że posiada duże uznanie w światku ginelkologii-ale wiadomo jak to jest..nigdy nie ma się 100% pewności.
Dzieczyny, jakie są Wasze doświadczenie z tym preparatem. Sama nie wiem czy go brać czy nie. Czy któraś z Was faktycznie poczęła swojego maluszka dzięki temu? Wolałabym zajść w ciążę naturalnie...ale już tak bardzo chce, że łamię się czy ich nie wziąć. Proszę o opinię
popieram tę opinię 35 nie zgadzam się z tą opinią 7

Re: Clostilbegyt- czy której z Was pomógł zajść w ciąże?

Karolinka29 ja też nie brałam zastrzyków, bo pęcherzyki same mi pękają bez wspomagaczy. Nie każda dziewczyna musi brać zastrzyk.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

jus.tyna , NETA trzymam kciuki. Już dawno nie było żadnych pozytywnych wiadomości na tym wątku.
Jeżeli chodzi o clo to zależy od lekarza. Dziewczyna z innego forum pisała, ze stosowała clo przez prawie dwa lata. Ostatecznie zaszła w ciążę po IUI.
Ja gdzieś czytałam, że nie powinno się stosować dłużej niż przez rok, ale widać lekarze mają różne zdania na ten temat.

dziewczyny trzymam za was wszystkie kciuki! a powiedzcie mi bo ja chyba nie do końca rozumiem, ja dziś zaczynam brać CLO, lekarz kazał nam przyjść ok.10-12 dc żeby sprawdzić co i jak, ale o żadnym zastrzyku mi nie mówił, ja zrozumiałam go tak, że on powie czy urósł pęcherzyk i kiedy mamy się mocno przyłożyć do tematu, a żadnych zastrzyków nie będzie :) jak sprawdzałyście tę wrogośc śluzu? co to za badanie i ile kosztuje?

ja mam przeczucie, że nam się uda, właśnie teraz po laparo i z CLO od razu, moze jestem naiwna, ale mam mocną nadzieję i jakoś taka jestem tego pewna, czy to źle?

Po 6 cyklach przerwa. Ale jeśli mąż zdrowy, u Ciebie po clo wszystko gra i przez 6 cykli nie zaszłaś, to trzeba szukać innej przyczyny. Może niedrożne jajowody, albo wrogość śluzu (to co ja mam)??? Zrób sobie test PCT i będziesz wiedzieć, bo HSG (DROŻNOŚĆ) to już lekarz musi CIe skierować. Ja żałuje, bo wiele miesięcy straciłam, brałam clo i to nie miało sensu bo i tak zabijam wszystkie plemniki:-)

... a jednak dostałam dziś zastrzyk, mam dwa pęcherzyki 21,5mm i 22 mm endometrium bardzo ładne 12,8mm ale i tak wiem że nic z tego nie będzie to jest mój 4 cykl z clo dr mi mówił że mozna brac przez 6 cykli i przerwa - zastanawiam sie jak długo? i co potem od nowa kuracja clo? napiszcie coś na ten temat ze swojego doswiadczenia.

Dziewczyny jak się cieszę, że myślicie o mnie, to bardzo pomaga. W środe robię bete i wyniki będą po południu i jak tylko będę je mieć w ręku to piszę do Was.
NETA zrób test z krwi i nie będziesz się juz denerwować.

A ja jeszcze 5 dni , cały czas chodzę w niepewności. Tydzień temu odstawiłam lutenyl i @ jeszcze nie mam. A teraz w piątek mam iść upewnić się czy jestem rzeczywiście w ciąży ( byłam ponad tydz. temu u gin i stwierdziła,że prawdopodobnie jajeczko się zagnieżdżało - dlatego kazała mi przyjść za 2 tyg.), ach ... to są najdłuższe 2 tygodnie w życiu. Jestem za bardzo nakręcona zresztą mój mąż też. Czuję się tak jakbym była w ciąży - chyba mam obsesje na punkcie dzidzi ( 5 lat starań ) ;P Boję się rozczarowania ... Pozdro i trzymam za was kciuki

Just.yna daj znać co tam u Ciebie :)

just.yna
pisz szybko jak tylko poznasz wynik bety! pewnie żyjesz w wielkim napięciu ale trzymamy mocno za ciebie kciukasy żeby się udało :)
powodzenia!!!

a u mnie cos kiepsko ostatnio... 17 dc i dopiero dzisiaj dostanę zastrzyk - tak myślę jeśli pęcherzyki urosły - w sobotę miały po 16mm to za mało na podanie pregnylu wogóle owulacja w tym cyklu się przesunęła o kilka dni bo reakcja jajników na clo była mniejsza niż w poprzednich cyklach.
samopoczucie do niczego, psychika mi powoli wysiada, jestem nie dobra dla otoczenia i nawet już mój mąż doskonale wie że jak zły humor się pogłębia tzn że @ jest blisko - czy wy też tak macie ???
czy potrzebny mi jest odpoczynek w staraniach? zależy mi na czasie nie chcę mieć przepastnej różnicy wieku między dziećmi ale nic nie mogę zrobić! czuję się bezradna i to mnie wykańcza, nawet sexu mi się nie chce w tym cyklu narazie x2 :)))))))))

ale sie pomylilam.... na wywolanie ciazy :) ja tylko o ciazy mysle i dlatego. oczywiscie chodzilo mi o wywolanie @ .... sorrki

jus.tynka trzymam kciuki.... ale jestem ciekawa. mam nadzieje, ze mi sie tez uda. ps. po ilu dniach brania duphastonu dostawaliscie dziewczyny okres? tzn jezeli ktoras brala na wywolanie ciazy a nie na podtrzymywanie! a jus.tynka chcialam tobie jeszcze powiedziec, ze chodze do bardzo dobrego lekarza i on tylko spojrzal i naliczyl mi chyba ponad 15 tych cyst czy co to jest. takie koraliki na jajnikach i powiedzial, ze to PCO.

Cześć DZiewczyny. Do środy już tylko 3 dni! jajnik wciąż czasem pobolewa, kaszel mi przeszedł. Postanowiłam nie robić sikańca tylko od razu bete z krwi - bede miec pewnosc. jeszcze nigdy sie tak nie balam, a to chyba dlatego, że wiem, że mogło się udać!

dziekuje jus.tyna za odpowiedz. mam nadzieje, ze to tylko ta przyczyna i clo pomoze. odezwe sie jak bede wiedziala wiecej.

Witajcie dziewczyny. Jestem po drugim cyklu brania clo. Przy pierwszym cylku brałam jedna tabletke a przy drugim cyklu dwie. Byłam dziś u lekarza pecherzyki są bardzo ładne,gin przepisała mi dziś Ovitrelle. Ponowna wizyta we wtorek. Czytam o tym zastrzyku i jestem przerażona cena i jej brakiem w aptekach.
Mam pytanie czy któraś z w Was jest z Poznania i wie gdzie można dostać w Poznaniu Owitrelle?

Jeśli tylko pco jest problemem to na pewno się uda. u mnie zaczęło się też od pco, a potem wszyło jeszcze inna rzecz, dlatego jestem po inseminacji. Ale u Ciebie nas pewno po clo wszystko będzie ok. Zyczę Ci powodzenia. Poczytaj na forum jak to u nas wszystkich wyglądało.

hey dziewczyny! jestem tu nowa. od dzis biore pierwszy raz duphaston na wywolanie @ i dzis stwierdzono u mnie PCO. nastepnie mam zaczac brac clo i mam nadzije ze sie uda, bo jestem zalamana..... juz dwa lata i nic :(

Mam do Was pytanie. Jeśli któraś coś wie, to proszę o szybką odpowiedź. Brałam w tym cyklu zastrzyk z ovitrellu (czy jakoś tak - to to samo co pregnyl), wiadomo, że nie moge zrobić bhcg przed upływem 12 dni ponieważ wynik może być zafałszowany. Ale jeśli zrobię bete jednego dnia a potem powtórzę za dwa dni i wynik wzrośnie to oznacza ciążę, a jak spadnie to znaczy, że to działanie zastrzyku. Tak sobie dedukuję, jak Wy myślicie??

Hej! Dziewczyny ja nie wytrzymam do środy!!! Chyba oszaleję! Jajniczek wciaż od czasu do czasu daje o sobie znac. Czasem jestem pewna ze sie udało, a momentami wszystko mi mowi, ze nie wyszło!

Hej dziewczynki co u was słychać? Jakaś cisza zapadła:))))))))))

masz racje nie ma co myslec. J a to jestem przewrazliwiona juz mi wszystko nie pasuje i martwie sie i coraz gorzej jest, a podobno najwazniejsza jest psychika... pozdrawiam i trzymam kciuki za was wszystkie,narazie znikam ale bede was sledzic odezwe sie jak cos sie zmieni, pa

Nawet w tym cyklu mam dziwnie... po 5mcach braku @ miała wywołaną Luteina. Zwykle pojawiała się w ciągu 36-48godz. ale tym razem było inaczej... też zaczęłam się martwić bo pierwsze 3dni od odstawienia nic, 4 i 5 dzień plamienia i dopiero na 6ty pojawił się, ale w porównaniu do innych @ jakoś dziwnie skąpo. Myślałam, że po tylu miesiącach przerwy będzie dużo. Ale ważne że jest i jakoś specjalnie już się nie zastanawiam :-)

Inne tematy z forum

ciąża a żelowe paznokcie (13 odpowiedzi)

Witam koleżanki......czy wiecie o jakiś przeciwskazaniach do robienia sobie żeli w trakcie...

pomóżcie-pomysł na własny biznes (103 odpowiedzi)

podpowiedzcie,co mogłoby wypalić w małym mieście,myślę,by wreszcie wziąć sprawy w swoje...

wierszyk na dzień babci i dziadka (24 odpowiedzi)

potrzebuję ładnego wierszyka na DZIEŃ BABCI, DZIADKA może Wasze dzieci uczą się czegoś fajnego...