Clostilbegyt- czy której z Was pomógł zajść w ciąże?

Mam pytanie odnośnie clostilu. Zostały mi właśnie przepisane te tabletki na wywołanie owulacji, której ponoć nie mam. Naczytałam się sporo o tym leku i sama nie wiem czy go brać czy nie. Przepisał mi je Dr Doering-wiem, że posiada duże uznanie w światku ginelkologii-ale wiadomo jak to jest..nigdy nie ma się 100% pewności.
Dzieczyny, jakie są Wasze doświadczenie z tym preparatem. Sama nie wiem czy go brać czy nie. Czy któraś z Was faktycznie poczęła swojego maluszka dzięki temu? Wolałabym zajść w ciążę naturalnie...ale już tak bardzo chce, że łamię się czy ich nie wziąć. Proszę o opinię
popieram tę opinię 35 nie zgadzam się z tą opinią 7

Re: Clostilbegyt- czy której z Was pomógł zajść w ciąże?

ciąża wykluczona na 100% bylamna kilku usg i pecherzyk byl 1 i mial tylko 10mm nie urosl nic i wchlonal sie, czytalam gdzies ze to moze byc niedomoga fazy lutealnej tylko nie wiem za bardzo co to znaczy... poza tym estradiol w 15 dc mialam 65 wiec podobno nie bylo szans na owulacje moze dzis juz dostane @ boli mnie brzuch co nie zmienia faktu ze 4 dni plamien i to nie jest ok... mialas tak kiedys?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

nata27 miło, że uważasz, że jestem obyta, ale nie sądzę ;-) To, że tak się czujesz i masz tylko plamienia może być spowodowane wieloma rzeczami. Może to też oznaczać ciąże. Może jednak była owulacja tylko nie została wychwycona?? Przecież może być w później. No chyba, że na 100% masz stwierdzone, że to niemożliwe. Ale plamienie może występować nawet całą ciąże. Miałaś miesiączkę wywoływaną czy wystąpiła samoistnie? Mogą to być po prostu zaburzenia hormonalne, wiesz stres itd.
Nie wiem czy oglądałyście program na discovery travel&living "Ciąża z zaskoczenia", niesamowite jak dziewczyny dowiadują się o ciąży jak już są na porodówce bo zgłosiły się na pogotowie z silnymi bólami brzucha.

Wszystko może się zdarzyć ;-)

vanilka mam do ciebie pytanie bo widze ze ty jestes obyta w kazdym temacie, mam taki problem czekam na @ dzis jest juz 40 dzien i od 3 dni mam plamienia ale nie normalna @ wszystko mnie boli jak na @ od czego to moze byc jak hormonny mam w miare ok? mialam prac 2x clo i czekam i czekam od czego to moze byc....

Soku z cebuli to nie przezyje! zwymiotuje na 100%. Moze jak zjem cebule z chlebem to cos da!

syrop z cebuli (cebula pokrojona w półkrążki, zasypana cukrem i pić sok który się utworzy), naprawę pomaga tylko zapach z ust mało przyjemny :-)

Dziewczyny ja testuje za tydzien i juz na mysl o tym jestem zestresowana! Zastanawiam sié czy nie lepiej zrobic test z krwi zamiast siusiany, daje pewnosc!
Martwie sie tez tym kaszlem, nie chce brac zadnych lekow. Znacie jakies domowe sposoby na nakaszel?

Witam , ja wczoraj testowałam i test wyszedł negatywny :( Jeszcze nie trace nadzieji bo podtrzymuje mnie na duchu fakt że pani gin. mówiła, że jajeczko się zagnieżdża ( może za szybko zrobiłam test ) Ale 26,03 mam przyjść na wizyte czy jajeczko się zagnieździło. Teraz powinnam dostać @ ,ale mam nadzieje , że nie przyjdzie :( Chociaż pobolewają mnie jajniki i dolna część brzucha - tak jak na okres :(

i tak to już jest, każdy lekarz mówi co innego. Np że Dostinex powinno się brać 3-6 mcy (na hiperprolaktynemię czynnościową), że w tym czasie wraca owulacja i po zakończeniu brania Dostinexu prolaktyna utrzymuje się w normie do pół roku a później znowu rośnie (tego nie da się wyleczyć). Już sama nie wiem co myśleć...

tak zdecydowanie zaczynam starania, nie ma żadnych przeciwskazań, a wręcz przeciwnie najlepszy czas po laparo to pierwsze trzy cykle :) wczoraj mój lekarz mówił, że już można (jestem po laparo 1,5 mies., a usuwano mi ogniska endometriozy)

Dostinex brałam krótko może trzy miesiące, teraz nic nie biore no Folik i za kilka dni ten Clostilbegyt

Karolina29 już zaczynasz starania? znajoma miała laparo (fakt że miala usuwaną torbiel, więc może to co innego) i lekarz powiedział, że minimum 3 miesiące musi poczekać, bo zajście w ciąże wcześniej nie jest wskazane.
Powiedz mi od 2 lat cały czas bierzesz Dostinex?? Dużo za wysoką miałaś prolaktynę?? Była przekroczona ta "zwykła" czy po obciążeniu?

witam dziewczyny z tego wątku, j co prawda nigdy tu nie wchodziałm bo uczestniczę w wątku o starających się, a tego leku nie brałam... do dziś; też staramy się już 4 lata, 2 lata temu prolaktyna zbita Dostinexem, hormony moje i męża ok, jego nasienie nie jest suoer, ale też najgorsze nie jest, jestem m-c po laparoskopii - któraś napisała że to ostatecznośc, ja się cieszę że się zdecydowałam bo do tej pory nie znaliśmy przyczyny, ona potwierdziła endometrioze/adenomioze, jajowody drożne i teraz własnie dostałam ten lek i zaczynam monitoring cyklu, ale raczej namawia nas lekarz na inseminacje, a ja chce spróbować naturalnie

jus.tyna czytałam gdzieś, że objawy grypowe to bardzo często objawy ciąży.

sylwia80 ja robilam badania w nastepujacych dniach: TSH, FSH,LH,PROLAKTYNA, PROL.PO MTC, DHEA-S, TESTOSTERON (2-3 LUB 4 dc. ESTRADIOL (13-14-15 dc) PROGESTERON (20-21-22dc) ja staralam sioe trafiac w te srodkowe dni kiedy kazal;-) pozdrawiam

Jus.tyna mocno za ciebie trzymam kciuki już tak długo się staracie oby nareszcie się udało:)

Dziewczyny mam pytanie. Jestem tydzień po inseminacji. Boli mnie lewy jajnik, raz na jakiś czas mnie kuje. Byłam na usg, pęcherzyki pękły, więc to na pewno nie cysta. Jak myślicie co to może być? Do tego temp 37, ale też kaszlę, więc kupiłam syrop dla kobiet w ciąży ( na wszelki wypadek :-) i położyłam się do łóżeczka!

zastrzyk podaje się jak pęcherzyk ma ok 20-22mm, wtedy pęka jak ma ok 25-26. Moje ostatnio miały właśnie 25 i 26 i lekarz powiedział, że to idealny rozmiar tuż przed owulacją. Z tego pęcherzyka po pęknięciu uwalnia się komórka jajowa i może zostać zapłodniona w ciągu 24 godzin.

Hej mam jeszcze jedno pytanko do was ile ma mieć pęcherzyk by pęknąć jeśli mój miał 18mm w piątek to kiedy pęknie? I czy dzień w którym pęknie to dokładnie owulacja czy jak z tym jest z nadmiaru wiadomości trochę się pogubiłam.Dzięki.

Cześć dziewczyny napiszcie mi w jakich dniach wy robiłyście badania hormonalne bo ja już zgłupiałam.Każdy robi w innych dniach.Poczytałam też o tym też są różne dni.A żaden gin nie chce mówić bo twierdzą że nie trzeba.A ja zrobię warto wiedzieć czy wszystko ok. (LH i FSH3-5dc) (prolaktyna progesteron estrodial 21dc) (testosteronTSHobojętne w jakim dniu.) Estrodial jeszcze trzeba zrobić na początku cyklu z FSH i LH i około 14dc trzy razy.Czy tak będzie dobrze jak myślicie . Napiszcie kiedy wy robiłyście.

Nata27 mój pierwszy lekarz był ginekologiem-endokrynologiem i stanęło na niczym :/ Pożyjemy-zobaczymy... grunt to myśleć pozytywnie :) Powodzenia dziewczyny, oby to był Wasz ostatni miesiąc starań :-)))))))))

Cześć dziewczyny! Byłam u gina dziś i jestem przeszczęśliwa bo pęcherzyki pękły- wszystkie trzy!!! To oczywiście nie oznacza ciąży, ale jest szansa i nadzieja!

Inne tematy z forum

Przedszkole nr. 9 Gdynia ul. Bp.Dominika (5 odpowiedzi)

Odradzam rodzicom. Dzieci za kare siedzą na krzesełkach,teksty"nie dostaniesz podwieczorka",ale i...

kolorowanki do druku (31 odpowiedzi)

czy znacie jakieś fajne strony z kolorowankami do wydruku ?

W góry pociągiem - gdzie? (50 odpowiedzi)

Mam pytania do bardziej doświadczonych turystów. Gdzie najlepiej wybrać się z dzieckiem na...