Clostilbegyt- czy której z Was pomógł zajść w ciąże?

Mam pytanie odnośnie clostilu. Zostały mi właśnie przepisane te tabletki na wywołanie owulacji, której ponoć nie mam. Naczytałam się sporo o tym leku i sama nie wiem czy go brać czy nie. Przepisał mi je Dr Doering-wiem, że posiada duże uznanie w światku ginelkologii-ale wiadomo jak to jest..nigdy nie ma się 100% pewności.
Dzieczyny, jakie są Wasze doświadczenie z tym preparatem. Sama nie wiem czy go brać czy nie. Czy któraś z Was faktycznie poczęła swojego maluszka dzięki temu? Wolałabym zajść w ciążę naturalnie...ale już tak bardzo chce, że łamię się czy ich nie wziąć. Proszę o opinię
popieram tę opinię 35 nie zgadzam się z tą opinią 7

Re: po jakim czasie od zakończenia clo następuje owulacja'?

jusia ja jak robilam pierwszy test to tez 2 kreska pojawila sie pozniej niz w wyznaczonym czasie, a u mnie okazało się że to ciążą

nie trać nadzieji
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Witam was już w Nowym 2010 Roku myślałam że będzie lepszy od samego początku a tu lipa :(
pisałam wcześniej że mogę testować w sylwestra i rzeczywiście dłużej nie wytrzymałam - jak tylko minęło 12 dni od prednylu.
Miałam cień nadziei i chyba nie mam już złudzeń. Test wskazał jedną kreskę, po jakiejś godzinie pokazała się ledwo widoczna druga ale wtedy wynik już był niewazny. Dzisiaj jest 30 dc i zaczął mi się jakiś brunatny śluz(?) a rano temp 36.3 (spadła), tak więc w nocy ewentualnie rano pojawi sie ta....@ podła.
I znów wizyty u lekarza monitoring itd

~zniecierpliwiona ja poczatkowo nie mialam zadnych objawow ciazy,brzuch mnie bolal jak na @,objawy pojawily sie dopiero 2tygodnie temu a jestem juz w 12tc ,zapewne glowny objaw to brak@,reszta pojawia sie pozniej

Zniecierpliwiona Twoje cykle po duphastonie się wydłużą.Przynajmniej tak było u mnie. Jak nie przyjmowałam leków to owulacje miałam 10-11dc i cykle trwały 24-25dni. Duphaston to wyregulował i teraz mam cykle 28dniowe. Także nic nie wiadomo jak Ty zareagujesz na leki, a jeśli chodzi o pierwsze objawy ciążowe to niestety jeszcze nie miałam szansy ich zaobserwować, ale z tego co wiem pierwszym widocznym objawem jest brak @. Wszystkie inne to podświadomość i niestety dziewczyny sobie wmawiają. Dziewczyny, które rzeczywiście zaszły w ciążę czuły się wręcz bardzo dobrze.

~ zniecierpliwiona poczytaj sobie tą stronkę objaw ciąży http://www.biomedical.pl/ciaza/objawy-ciazy-76.html
Pozdrawiam

Byłam dzisiaj na monitoringu ( 15 d.c.) i niestety owulacji nie było :( Moje cykle występują 30-38 dni ( miesiączka jest wywoływana ) . W lewym jajniku mam lekkie PCO , a prawy jajnik jest ok.Według lekarza jest duża poprawa jajników,ale owulacji nadal nie ma!!!Mój ginekolog postanowił , że spróbujemy CLO 3 x dziennie i jak nie będzie owulki to odstawiamy CLO :( Potem miesiąc bez żadnych leków ( tylko METFOMAX 500 ) następnie 3 miesiące będę brała tabl.anty DIANA i po odstawieniu poczekamy miesiąc i powrócimy do CLO - Jestem załamana Myślałam , że owulka jest bo mój śluz wyglądał jak białko jaja kurzego , ale widocznie myliłam się :( A jak tam u WAS ???

Aha chcialam jeszcze zapytac moze sie to wydac glupie ale naprawde nie wiem a mianowicie po jakim czasie od zaplodnienia mozan odczuwac pierwsze jakiekolwiek objawy ciazy???

~magda chyba masz racje musze sie powaznie zastanowic nad zmiana lekarza a jesli chodzi o owulke to raczej niemozliwe zebym miala tak pozno bo moje cykle trwaja srednio 24-25 dni

jutro idę na monitoring będzie to mój 15 d.c. Jestem ciekawa co się dzieje w moim ciele.Mam nadzieje,że będę miała owulke ... Okaże się jutro :)

zniecierpliwiona ja owulke miałam 25 d.c więc u Ciebie może ją przyblokować. I konieczny jest monitoring!!!musisz wiedzieć czy te leki na Ciebie działają

dziekuje dziewczyny :*

~magda GRATULACJE !!! Super zaczęłaś NOWY ROK :) Też chciałabym już zobaczyć wymarzone 2 kreseczki ;)

~niecierpliwa lepej zmien gina,przy clo trzeba monitorowac cykl bo moga zrobic sie torbiele,pozatym owulka moze wystapic nawet 19,20dc a wtedy duphaston moze ja zablokowac,zreszta trzeba monitorowac cykl zeby wogole wiedziec czy te leki dzalaja na Ciebie,radze zmienic gina

Hej kobietki!
Magda gratulacje pieknie zaczelas Nowy Rok tez bym tak chciala no ale trudno:( Dziewczyny powiedzcie mi prosze co mam zrobic otoz gin przepisala mi CLO od 5-9dc i duphaston od 16-25 dc i mam zazywac od przyszlego miesiaca ale kazala mi przyjsc dopiero za 3 miesiace a Wy piszecie o jakims monitoringu i zastrzyku na pekniecie wiec nie wiem czy mam to zazywac jak myslicie. A ha dzis jest moj 15 dc i strasznie boli mnie w dole brzucha co to moze oznaczac??
Dodam ze mam hiperprolaktynemie i jeden jajnik wyglada jak PCO ale gin mowi ze jest ok Z mezem staramy sie o dzidzie juz ponad rok i nic gratulacje takze dla Justyny super ze sie Wam udalo moze i dla mnie jest nadzieja

Gratulacje Magda!!!! Mam nadzieję,że taka wiadomość na początku Nowego Roku to dobry znak dla nas wszystkich z tego forum.

Magda gratulacje,pieknie rozpoczelas Nowy Rok,teraz dbaj o siebie

NETA mysle ze bedzie owulka ja wierzylam w clo i udalo sie
W sylwestra zobaczylam 2 kreseczki i pobieglam na bete ktora wyniosla 202,80 :) zaszlam w 3 cyklu z clo. Co prawda z pozna owulacja bo byla dopiero 25 d.c

trzymam kciuki :)

Dzisiaj jest mój 14d.c. obserwowałam śluz i wyglądał jak białko jaja kurzego.Już od 10 d.c. codziennie przytulam się z mężem a monitoring mam jutro czyli w 15 d.c. Jestem ciekawa czy będzie owulacja i czy pęcherzyk pęknie.byłam na monitoringu w 9 d.c. ale nie było żadnego pęcherzyka.Brałam CLO od.2 d.c. przez 5 dni po 2tabl. no i jak się dowiedziałam , że źle biorę CLO bo prawidłowo powinnam brać od 5 d.c. postanowiłam wziąć w 9 d.c. 2 tabl.CLO (prawidłowo w ten dzień powinnam wziąć ostatnie tabletki) Nie wiem czy dobrze zrobiłam,ale nie mogłam się powstrzymać , może się przydała ta dodatkowa dawka CLO

Jus.tynko czuje sie dobrze,to juz 10tc i mam nadzieje,ze wszystko bedzie dobrze.Diewczyny zycze Wam aby w tym Nowym Roku kazda z Was ujrzala te 2 wymarzone i wyczekane kreseczki na tescie,trzymam za Was kciuki no i oczywiscie bawcie sie dobrze dzisiejszej nocy i nie ustawajcie w dzialaniach do tego wyjatkowego celu,zycze Wam mnostwo sily i wiary na Nowy Rok

jus.tyna ja Ci współczuję, ale nie masz się co załamywać. Ta cysta to inaczej torbiele. Być może za wcześnie przyjmowałaś Lutenyl(nie wiem czy dobra nazwa) albo Duphaston. Jeśli tak, to masz podobną sytuację do mojej. Te leki to powodują. Mój pęcherzyk ostatnio miał 26mm i pozostał z poprzedniego cyklu także przy kolejnej wizycie też nie wiem czego mam się spodziewać. Po co są te monitoringi???? Myślałam,że po to aby zapobiec takim sytuacjom. Ale co tam dla lekarza ????? Ważne żeby miał gruby portfel!!!!Szkoda słów.
Z okazji zbliżającego się Nowego Roku, ja również życzę Wam i sobie także pomyślnego zakończenia się tych wszystkich przeżyć!!!!

jus.tyna mi się nie udało ale znów próbuje. wczoraj miałam usg 15 dzień cyklu pęcherzyk 14 mm prawdopodobnie pęknie w nowy rok. Nie licze nqa nic ale musze próbować. Ewa 30 ngdy nie stosowałam testów ale w następnym cyklu wykupie i też zaczne. Pozdrawiam. Wszystkiego najlepszego w nowym roku i dwóch kresek życze wam Dziewczyny Jus.tyna trzymaj się. Nie wiem co się stało ale myśle że się ułoży wszystko .

Inne tematy z forum

Rodzina zastępcza ??? (16 odpowiedzi)

Witam, Mam sprawę do osób prowadzących rodziny zastępcze. Nagle oszalałam! Znalazłam dla...

Do mam dzieci z AZS . (37 odpowiedzi)

Prosze o rade , jak radzicie sobie z świądem u dziecka . Córka 7 msc , AZS bardzo mocne , ogolnie...

DORADŹCIE JAKIE FIRANY/ZASŁONY DO SALONU :) (38 odpowiedzi)

Dziewczyny kompletnie nie mam pomysłu na firany czy też zasłony do naszego salonu. Mieszkamy już...