Clostilbegyt- czy której z Was pomógł zajść w ciąże?

Mam pytanie odnośnie clostilu. Zostały mi właśnie przepisane te tabletki na wywołanie owulacji, której ponoć nie mam. Naczytałam się sporo o tym leku i sama nie wiem czy go brać czy nie. Przepisał mi je Dr Doering-wiem, że posiada duże uznanie w światku ginelkologii-ale wiadomo jak to jest..nigdy nie ma się 100% pewności.
Dzieczyny, jakie są Wasze doświadczenie z tym preparatem. Sama nie wiem czy go brać czy nie. Czy któraś z Was faktycznie poczęła swojego maluszka dzięki temu? Wolałabym zajść w ciążę naturalnie...ale już tak bardzo chce, że łamię się czy ich nie wziąć. Proszę o opinię
popieram tę opinię 35 nie zgadzam się z tą opinią 7

Re: Clostilbegyt- czy której z Was pomógł zajść w ciąże?

zalamana to super,moje gratulacje
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

zrobiłam test 2 kreski 2 słaba ale jest.

jusia29 musisz być dobrej myśli . No i masz duże szanse bo 2 pęcherzyki. trzymam kciuki ja jednak czekam na rano z testem. Najbardziej nie lubie robić testu i tego rozczarowania

a u mnie tak: 2 pęcherzyki (21mm i 17mm) 3 jest mały i lekarz nie brał go pod uwagę tak więc dostałam zastrzyk i zaczęłam staranka...
lekarz mnie pocieszył i stwierdził z pewnością w głosie że za 2 tygodnie to będę już w ciąży - tak bym chciała :))))))

testuj życzę powodzenia i trzymam mocno w kciuki!!!
oczywiście czekamy na wieści...

hej dzieczyny! Przez dłuższy czas się nie odzywałam ale śledziłam forum. Dziś mam 35 dzień cyklu tak się zajełam sprawami że nie liczyłam dni cyjklu. Zawsze okres miałam po clo do 32 dzień. Nie robiłam jeszcze testu ale jutro z rana zrobie i boje się bardzo nie wiem chyba się nastawiłam już na pozytywny. Od piatku nocami boli mnie brzuch tak jak w trakcie okresu ale okresu nie mam. Boje się że nabawiłam się czegoś bo jakaś wydzielina mi leci!!! Ciekawe jak bym teraz zrobiła test czy byłby wiarygodny

~ justyna dzięki nie będę się już martwić :) ostatnio często się słyszy że rodzi się więcej chłopców fajnie że znasz już płeć, pozdrawiam

~justyna to super! masz już pomysł na imię dla chłopczyka?
Dziewczyny, poradźcie coś. Robiłam dwa razy test po stosunku, wynik 0 plemników ruchliwych (dodam, że w tym samym cyklu to było) - więc wrogi śluz. Później okazało się, że mam bakterię enterococcus faecalis. Myślicie, że mogło być tak, że to ta bakteria unieczynniał plemniki i to przez nią był taki wynik?Przecież jeśli mam taki wrogi śluz, że zabija wszystkie plemniki to jak to się stało, że rok temu zaszłam w ciążę?

Jusia nie masz sie co martwic,przeciez 22mm to dobra wielkosc,takze pamietaj,ze dzialania najlepiej zaczac juz w poniedzialek i tak przez 4dni,bynajmniej ja tak zrobilam i to zaowocowalo,dziewczyny bedzie u mnie chlopczyk na 80procent,to juz 13tc

dzwoniłam, potrzebowałam na 1 lub 2 luty (pierwsze dni @) i nie było problemu. Pracuje tam i Śliwiński i Czech, więc w Invikcie to już tylko została Szczypczyńska, która nie cieszy się dobrą opinią i Łukasiewicz. Myślę, że ta klinika to jest dla nas szansa, bo oni nas początku będą się starać żeby zdobyć dobrą opinię i będą robić wszystko żeby zabiegi dawały efekt jak najszybciej. Kasa zacznie się liczyć dopiero jak już będzie dobra opinia:-) więc śpieszmy sie!!!

jus.tyna i co dzwoniłaś, jestem ciekawa jakie są teraz terminy :)

Dziewczyny, dzięki za informacje! Ale mi poprawiłyście humor.
Jutro rano tam dzwonie!

miałam podglądanko pęcherzyk dominujący 14 mm i w poniedziałek będzie miał22 mm - dostane popłudniu pregnyl.
nie wiem czy to nie za późno coś tam lekarz przebąkiwał że w niedzielę ale ostatecznie zdecydował że popołudniu w pon, jak było w waszym przypadku napiszcie czy to nie za późnio wkońcu zanim pęknie to jeszcze minie parę ładnych godzin....

jus.tyna spokojnie zadzwoń do gamety tam przyjmuje śliwiński i terminy też takie odległe nie sa. Wizyta droższa bo 120 zł ale też robią tam inseminacje

Śliwiński przeniósł się do Gdyni. Do Gamety. To ma byc konkurencyjna klinika dla Invicty.

http://www.gameta.pl/klinika/aktualnosci/4-stycze-2010-otwarcie-centrum-medycznego-gameta-gdynia.html

Re: po jakim czasie od zakończenia clo następuje owulacja'?

o jejku strasznie mi przykro - trzymaj się dzielnie.
zdobylam pregnyl udało się ostatni raz!:)))))))))))) ale niestety jedna ampułka się stłukła - mam nadzieję że to dobra wrózba i nastepnym razem juz nie będe potrzebowac wspomagaczy :}}}}}}}

zadzwoniłam do invicty zeby sie umowic na wizyte i okazalo sie, ze Śliwinski juz tam nie pracuje!!! Wszystko przeciwko mnie!!! Brak owulacji, śluz wrogi, ciągle jakaś bakteria nie wiem skad, a teraz jeszcze jedyny dobry lekarz w Invikcie juz tam nie pracuje! Co za pech! Jestem i wściekła i smutna!!!

jus.tyna to super,teraz trzymam kciuki i oby inseminacja dala efekt

HEJ DZIEWCZYNY!
DZIS MIALAM HSG. BAŁAM SIE JAK NIE WIEM CO, ALE OKAZAŁO SIĘ ZE NIE TAKI DIABEL STRASZNY. TROCHE BOLAŁO, ALE SPOKOJNIE DO WYTRZYMANIA, CZASEM MAM TAKIE MIESIACZKI BOLACE. FAKT, ZE JAJOWODY DROZNE, PEWNIE JAK SA NIEDROZNE TO BARDZIEJ BOLI. SAMA TA ATMOSFERA SZPITALNA ITP SA STRESUJACE.
TERAZ MOGE SPOKOJNIE ISC NA INSEMINACJE:-)!!!

Inne tematy z forum

trymer/maszynka do strzyżenia - zbieram opinie (18 odpowiedzi)

dzieczyny, poszukuję jakiejś maszynki/trymeru (max do 150 PLN), która/-y tnie włosy od 0,5mm....

pomóżcie-pomysł na własny biznes (103 odpowiedzi)

podpowiedzcie,co mogłoby wypalić w małym mieście,myślę,by wreszcie wziąć sprawy w swoje...