Clostilbegyt- czy której z Was pomógł zajść w ciąże?

Mam pytanie odnośnie clostilu. Zostały mi właśnie przepisane te tabletki na wywołanie owulacji, której ponoć nie mam. Naczytałam się sporo o tym leku i sama nie wiem czy go brać czy nie. Przepisał mi je Dr Doering-wiem, że posiada duże uznanie w światku ginelkologii-ale wiadomo jak to jest..nigdy nie ma się 100% pewności.
Dzieczyny, jakie są Wasze doświadczenie z tym preparatem. Sama nie wiem czy go brać czy nie. Czy któraś z Was faktycznie poczęła swojego maluszka dzięki temu? Wolałabym zajść w ciążę naturalnie...ale już tak bardzo chce, że łamię się czy ich nie wziąć. Proszę o opinię
popieram tę opinię 35 nie zgadzam się z tą opinią 7

Re: Re:czy cykle bezowulacyjne idzie wyleczyć??

~dorothy83 w poprzednim cyklu pęcherzyk mój nie pękł, a bóle odczuwałam.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

dziewczyny a czy odczuwacie bóle owulacyjne nawet jeśli nie pękł wam pęcherzyk?Proszę o odpowiedź gdyż ja nie miałam monitoringu i nie wiem nawet czy miałam pęcherzyk

Załamana i jak tam po wizycie u gina? Jestem ciekawa jak tam fasolka :) A tak swoją drogą ~ załamana to gratulacje!!! Ja czekam na @ dzis jest mój 32 d.c. jju dawno nie miałam takiego drugiego cyklu. śluz płodny miałam , ale na USG w 15 d.c. nie było , ani jednego pęcherzyka i lekarz kazał przyjść w następnym cyklu. Od 16 d.c. brałam lutenyl przez 10 dni , ale okresu nie widać :( Nie wiem co się dzieje !

Witam wszystkich. Dziewczyny ja przyjmowałam Clo od 5 dnia cyklu przez 5 dni a teraz lekarz kazał przyjmować PROVERA(lek antykoncepcyjny, lecz w ulotce jest napisane że stosuje sie go również przy bezowulacyjnych miesiączkach) przez 10 dni od 15 dnia cyklu.Nie zalecił mi monitorowania ani zastrzyku na pękniecie pęcherzyka tylko powiedział że od provery będę miała bardzo regularne miesiaczki i jeśli okres mi się spóźni choć jeden dzień to mam zrobić test.Dziewczyny mam do was pytanie jak myślicie czy pęcherzyk pękł skoro w połowie cyklu miałam taki dwu dniowy ból owulacyjny?

trzymamy kciuki za wizyte. Ja mialam owulke 25 d.c

A ja miałam owulacje 18 20 dzień cyklu. I u mnie to już w marcu będzie rok jak brałam clo i wreszcie się udało i oby było wszystko dobrze. dziś wizyta u gina więc się okaże

Ewa30 dzis jest moj 10 dc takze ja tez od dzies bede robis test i zobaczymy co z tego wyjdzie 3mam kciuki Ewa zeby w tym cyklu juz byla ta fasolka!

Mam nadzieję, że masz rację Załamana. Dzisiaj w końcu test owulacyjny wyszedł mi pozytywny, tzn że pęcherzyk pęknie w ciągu 24 godz. Jutro na monitoringu się okaże, ale mam nadzieję,że teraz mi się uda, bo wcześniej według wszystkich obserwacji myślałam, że owulacje mam między 10-12 dc. Teraz się okazało, że między 14-15dc. Wcześniej w tych dniach myślałam,że już jest za późno na starania o dziecko.

Napewno przyjdzie czas na każdą dziewczynę. trzymam kciuki teraz za Was

Zniecierpliwiona ja robię te testy po raz pierwszy i zaczęłam od 10 dc - testuję każdego dnia.Dziś mam 13dc i ciągle negatywny. Także nie mogę jeszcze wiele powiedzieć jak to działa, ale według mnie pozytywny będzie jak pęknie pęcherzyk albo tuż przed. Po to chyba istnieją. Zobaczę jak co jutro wyjdzie.

załamana-szczęśliwa gratuluje ciesze sie twoim szczesciem mnie to jeszcze nie spotkalo jestem dopiero w trakcie 1 cyklu z clo dzis moj 9 dc wiec jeszcze czekam aha a kiedy najlepej zrobic test owulacyjny ciekawe i powiedzcie mi jak pechcezyk nie peknie to test wyjdzie- tak? Zycze wszystkim powodzenia

A jak bedą blizniaki też bede się ciesze. Narazie to stresuje się i boje że coś złego się stanie. Z moich obliczeń to juz 6 tydzień bo okres miałam 15 grudnia.

To Załamana w tym miesiącu zaryzykowałaś i się opłaciło. Może po takiej dawce clo trafią Ci się bliźniaki.
Ja teraz mam 13dc i robię testy owulacyjne. Na razie nie wskazują na pęknięcie pęcherzyka. Może dla mnie też same nie pękną, ale w piątek idę na monitoring to się okaże czy w ogóle są jakieś pęcherzyki do pękania.

Iza powinnaś dostać zastrzyk na pękniecie pecherzyka. Pregnyl albo Ovitrelle. U mnie też pęcherzyk sam nie pękał i dopiero jak dostałam zastrzyk,to się udało. Porozmawiaj na ten temat ze swoim ginem. Widocznie potrzebne są TObie wspomagacze tj mi :)

Re:czy cykle bezowulacyjne idzie wyleczyć??

Witam mam pytanie czy jak mam pęcherzyki dominujące ale nie pękają tylko przerastają to czy to można wyleczyć mam już 3 cykle monitorowane ale w ani jednym nie pękł mi pęcherzyk i nie wiem dlaczego nie długo mam wizytę u ginekologa i jestem ciekawa jakie są moje wyniki hormonalne i co mi powie :(I jaka kuracje mi zastosuje

Re: Clostilbegyt- czy której z Was pomógł zajść w ciąże?

Dzięki dziewczyny. Jutro ide do lekarza. zobaczymy co powie strasznie się ciesze!!! Chyba to jest dzięki temu że zwiększyłam sobie sama dawke clo na 2 tabletki.

zalamana mnie tez brzuch bolal jak na @ a nawet duzo mocniej i tak przez 3tygodnie,bierz nospe i dbaj o siebie

SUPER Załamana!!! W końcu się doczekałaś. Dobrze ten rok się zaczął i ta passa nadal trwa. Zobaczymy, która będzie następna????

załamana gratulacje, mnie też brzuch bolal jak na okres wszystko bedzie dobrze!!

dzięki. w czwartek ide na wizyte do lekarza. Ale boje sie strasznie bo brzuch mnie boli tak jak bym miała okres a już raz poroniłam

Inne tematy z forum

Dieta 1000 kcal- szukam dobrej i przejrzystej rozpiski produktów (35 odpowiedzi)

Dziewczyny postanowiłam się wziąć za siebie. Chciałabym spróbować spożywać ok. 1000-1200 kcal...

Swojskie wędliny (56 odpowiedzi)

Mam taką ochotę kupić od kogoś swojskie wędlinki. Znacie kogoś kto sprzedaje? Niedługo święta...

Pomysł na wieczór panieński ? (17 odpowiedzi)

Przyjaciółka poprosiła mnie żebym została świadkową na jej ślubie. Zgodziłam się i wiąże się z...