Clostilbegyt- czy której z Was pomógł zajść w ciąże?

Mam pytanie odnośnie clostilu. Zostały mi właśnie przepisane te tabletki na wywołanie owulacji, której ponoć nie mam. Naczytałam się sporo o tym leku i sama nie wiem czy go brać czy nie. Przepisał mi je Dr Doering-wiem, że posiada duże uznanie w światku ginelkologii-ale wiadomo jak to jest..nigdy nie ma się 100% pewności.
Dzieczyny, jakie są Wasze doświadczenie z tym preparatem. Sama nie wiem czy go brać czy nie. Czy któraś z Was faktycznie poczęła swojego maluszka dzięki temu? Wolałabym zajść w ciążę naturalnie...ale już tak bardzo chce, że łamię się czy ich nie wziąć. Proszę o opinię
popieram tę opinię 35 nie zgadzam się z tą opinią 7

Re: Re:czy cykle bezowulacyjne idzie wyleczyć??

no właśnie nie miałam badanego progesteronu , wiem tyle ile przeczytałam co pisza inne dziewczyny.
wiem że każdy przypadek jest inny ale czemu mi tak skacze ta temp przedwczoraj miałam 37,1 a dzisiaj 36,85?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Te leki biorą dziewczyny, którym w II fazie cyklu nie wzrasta poziom progesteronu. Jusia jeżeli miałaś badany ten hormon w II fazie i było ok, to nie ma potrzeby przyjmować te leki.

Jusia wlasciwie to wszystkie dziewczyny biora potem duphaston albo luteine przez 10dni

cześć, moja temperatura skacze przez 2 dni była 37 stopni potem spadła do 36.75 a dzisiaj 36,7 a może lekarz powinien po pregnylu przepisać coś co utrzymuje właściwy progesteron już sama nie wiem.
czytalam tylko że niektóre dziewczyny tak robią?

justyna a mi wlasnie zawsze wychodzila 1 krecha i dopiero po CLO wyszly mi 2 wiec mam cicha nadzieje ze sie wreszcie udalo zobaczymy za jakies 2 tygodnie trzymajcie kciuki:)

dziewczyny ja tez uzywalam tych testow mimo,ze wychodzily 2 kreski do ciazy nie doszlo,one niby wskazuja dni plodne ale nie wiadomo czy pecherzyk peknie,mi bynajmniej nie pomogly w niczym

Ja trochę się naczytałam na ten temat. Według tego co wiem owulacja nastąpi w ciągu 24-36 godzin. Największe szanse na zajście w ciąże -26% jest właśnie dzień przed owulacją, 15%w dniu owulacji, a 5% następnego dnia. Więc najlepiej działaj dzisiaj, bo to właśnie jest dzień przed.

HEJ DZIEWCZYNY! DZIS JEST MOJ 12DC I WLASNIE PRZED CHWILA ZROBILAM TEST OWULACYJNY I WYSZLY MI DWIE KRECY A TO ZNACZY CHYBA ZE MAM OWULACJE TAK?? JESLI TAK TO KIEDY MAMY ZACZAC PRZYTULANKI I PRZEZ ILE DNI?? TROCHE GLUPIE PYTANIE ALE ZGUBILAM ULOTKE ZANIM I NIE ZDAZYLAM PRZECZYTAC:) POZDRAWIAM WSZYSTKIE STARACZKI I CZEKAM NA ODP

Nie wiem dlaczego tak lekarz twierdzi. Ja uważam, że te testy są lepsze niż np pomiar temp. czy jakieś obserwacje. Wiem ze swojego doświadczenia. W ulotce clo jest podane,że owulacja może wystąpić między 11 a 15 dc i te dni uważa się za płodne, a test pozytywny wyszedł mi tylko w 14 i 15 dc.To jest o wiele precyzyjniejsze.I nie prawdą jest,że testy pokazują dni płodne, bo pozytywny wynik miałabym od 11 do 15dc. Dla mnie trudno jest z obserwacji wykryć owulację bo ból jajników mam w zasadzie od razu po odstawieniu clo. I osobiście jetem zadowolona z tych testów, ale każdy ma swoje zdanie i doświadczenie. Lekarzom umiarkowanie ufam, bo oni też mają swoje cele i nie zawsze pokrywają się z celami pacjentki. W tym miesiącu Duphaston przyjęłam po owulacji i do niej rzeczywiście doszło, a lekarz zlecił mi przyjmowanie tego leku od 10dc. We wcześniejszych cyklach go słuchałam i pęcherzyki nie pękały. Ale się rozpisałam.....,

Ewa 30 , ja kiedyś urzywałam testu , ale mój gin powiedział, że testy wskazują dni płodne ale nie wiadomo czy jest pęcherzyk i czy pęka.Także do konca w/g testy nie są 100% wiarygodnie. Jutro z rana zrobie sobie test - zobaczymy. Dzięjki Ewa za informacje :)

NETA ja biorę Duphaston w tych dniach co Ty. Z tego co wiem działanie tych leków jest podobne. Zawsze @ dostawałam do 5 dnia. Zrób sobie jeszcze jeden test. Jakby wyszedł negatywny to w przyszłym cyklu polecam Ci testy owulacyjne. Wcześniej napisałam, że w czwartek wyszedł mi pozytywny i wczoraj na monitoringu to potwierdził lekarz. W czwartek pękł mi pęcherzyk. W ciąży nie będę w tym cyklu, bo jakoś tak wyszło, ale teraz już wiem, że testy owulacyjne są wiarygodne i nie muszę się zastanawiać i denerwować kiedy pęknie pęcherzyk i czy w ogóle pękł?

Cześć. Dziewczyny czy brała któraś z Was lutenyl??? Bo ja go biorę od 16 d.c. przez 10 dni i zawsze do 5 dni @ przychodziła , a teraz jest już 9 dzień po odstawieniu i @ nie ma ! W tym cyklu brałam CLO 2x1 tabl. i w 15 d.c. nie miałam ani jednego pęcherzyka a potem już nie miałam monitoringu. Robiłam sobie 10 dni temu test i wyszedł negatywny także ciąży nie ma :( chyba , że zdarzył się cud :) Mój mąż za bardzo się nakręcił bo ciągle mówi mi , że chyba jestem w ciąży bo się @ spóźnia - chciałabym aby miał racje. Jak któraś z Was brała lutenyl to po jakim czasie najpóźniej przyszła @ - Dzięki za informację ;) Pozdrawiam

witam wszystkie staraczki i nie tylko trochę mnie nie było,
załamana~ GRATULUJę !!!! TO SUPER ŻE WSZYSTKO U CIEBIE OK.
u mnie nastąpił wzrost temp czyli jest po owulce i dzisiaj np miałam 36.95 ale jeszcze się nie nakręcam zobaczymy co będzie się działo w kolejnych dniach. pozdrawiam

to skoro było widać to czym Ty się przejmujesz, bedzie dobrze :)))

Miałam miałam widać fasolke było:) Chyba się za bardzo przejmuje . Musze to zmienić

~załamana czym Ty się martwisz. Najważniejsze, że masz potwierdzenie ciąży. To, że kolejna wizyta ma być dopiero za trzy tygodnie tzn, że nic złego się nie dzieje.

załamana a miałaś usg? bylo cos widac?

A ja po wizycie dobrze. To już 5 tydzień ciązy myślałam że coś więcej się dowiem Mam przyjmować 3 razy dziennie duphaston i za 3 tygodnie na wizyte mam przyjść. Tak szczerze to nic się nie dowiedziałam i coraz bardziej się boje. Pozdrawiam i trzymam kciukii za Was

a i jeszcze jedno pytanie mianowicie czy jeśli brałam clo ale nie dostałam zastrzyku na pęknięcie pęcherzyka to nie mam co liczyć że sam pęknie?

dziewczyny a co sadzicie o tym ja dostałam razem z clo provere?

Inne tematy z forum

krem nawilżający do twarzy (44 odpowiedzi)

Jaki krem jest dobry bo nie wiem jaki kupić używałam garniera ale mi nie służy i teraz mam taka...

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (23 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

kiedy lekcje angielskiego dla dziecka? (34 odpowiedzi)

Moja Maja w tym roku konczy 3 latka zastanawiam sie czy to juz czas zeby poslac ja na lekcje...