Clostilbegyt- czy której z Was pomógł zajść w ciąże?

Mam pytanie odnośnie clostilu. Zostały mi właśnie przepisane te tabletki na wywołanie owulacji, której ponoć nie mam. Naczytałam się sporo o tym leku i sama nie wiem czy go brać czy nie. Przepisał mi je Dr Doering-wiem, że posiada duże uznanie w światku ginelkologii-ale wiadomo jak to jest..nigdy nie ma się 100% pewności.
Dzieczyny, jakie są Wasze doświadczenie z tym preparatem. Sama nie wiem czy go brać czy nie. Czy któraś z Was faktycznie poczęła swojego maluszka dzięki temu? Wolałabym zajść w ciążę naturalnie...ale już tak bardzo chce, że łamię się czy ich nie wziąć. Proszę o opinię
popieram tę opinię 35 nie zgadzam się z tą opinią 7

Re: Re:czy cykle bezowulacyjne idzie wyleczyć??

czesc dziewczyny powiedzcie mi dzis jest moj 19 dc a przewaznie mam 24-25 dniowe cykle czy jutro tj 20dc moge zrobic tesr ciazowy i czy wyjdzie mi pozytywny jesli jestem w ciazy??
Prosze o szybka odpowiedz
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja też się tak czuję i czekam na nowy cykl i nowe szanse....

dzięki, ja od dzisiaj też się czuję jakby @ miała być za kilka dni...

jusia nic sie nie martw bedzie dobrze
justyna tez bym chciala miec takie mdlosci:)
Ja nigdy nie wiem kiedy@ przyjdzie raz nawet kochalam sie z mezem i dostalam w trakcie .....??

ja czulam sie dokladnie jak na @,ciagle bolalo mnie podbrzusze ,zadnych typowych objawow ciazowych,zadnych doslownie,za to teraz odczuwam je chyba podwojnie a szczegolnie mdlosci,i to wcale nie poranne tylko calodobowe od miesiaca

ja w pierwszej ciąży czułam to już po tygodniu - fizycznie żadnych objawów oprócz bólu piersi ale intuicyjnie byłam na tak i byłam w ciąży. ale wtedy nie czekałam na nią tak jak teraz poprostu byłam o 8 lat młodsza i nie doświadczyłam takich trudności jak teraz ale wierzę że kiedyś się uda.

justyna tzn ze jakbys nie zrobila testu to nawet bys nie zauwazyla ze jestes w ciazy?? Zadnych objawow?? Naprawde n ic nie czulas?? A tyle sie mowi ze kobieta od razu czuje ze zafasolkowala.......

acha a mdlosci pojawily sie w 3 mies.choc wiem,ze z tym to roznie bywa,sprawa indywidualna ale wiem po sobie,ze czasem dopatrywalam sie tych mdlosci jeszcze przed terminem @i ludzilam,ze sie udalo

dziewczyny ja zawsze dopatrywalam sie tez zylek na piersiach i takiego paska od pepka w dol,to sa niezle kity bo poki co jestem w 4mies.ciazy i do tej pory to sie nie pojawilo,wlasnie najlepsza oznaka ciazy to brak@ i pozytywny test ciazowy

Widzicie dziewczyny jak teoria mija się z praktyką. Temperatura ciała to najgorszy czynnik do rozpoznania owulacji czy tez ciąży. Justyna jest tego przykładem. Temp. po zajściu w ciążę powinna być podwyższona, a jak jest w praktyce?- spada. Dlatego jak może wskazać dni płodne? ZERO wiarygodności, a pierwszym objawem ciąży jest brak@, bo jeżeli uwierzymy teorii,że ból i powiększenie piersi to oznaka ciąży tzn., że ja jestem w ciąży co miesiąc.I NICI Z TEGO!!!

dzieki justyna no właśnie tego chce uniknąć, ale ciekawość mnie zżera :))))))))

Jusia mam nadzieje,ze ci sie udalo,bede trzymac kciuki,ja testy te zwykle robilam od 10 dnia po pregnylu i wszystkie wychodzily pozytywnie,beta rowniez wyszla pozytywnie a dodam,ze bylo to na ponad tydzien przed terminem @,ale nie radze tego robic,to byl straszny tydzien niepewnosci czy to dzidzia czy jeszcze pregnyl dziala,poprostu zadreczalam sie na wlasne zyczenie

a poza tym nic mnie nie boli czasami tylko lekko dół brzucha - mam całkiem inne odczucia niż w zeszłym cyklu wtedy to mnie wszystko bolało, nawet gwałtownie nie mogłam wstać bo kuły mnie jajniki i tak było od owulacji do @ czyli ok. 14 dni.

takby było najlepiej ale jeszcze nie mogę bo wynik byłby zafałszowany przez pregnyl dopiero w pon mogę zrobić test.
justyna to twoja temp też tak skakała a moja dzisiaj znów w górę 36.95 i tak na zmiane raz niższa a raz wyższa natomiast w zeszłym miesiącu mniej więcej układała się na tym samym poziomie.
i jak tu sie nie nakręcać?...

u mnie temp.w ciazy byla rozna od 36.6 do 37.2 takze nie ma co sie nia az tak bardzo sugerowac,przed ciaza w pierwszej fazie bylo ok 36.1 i dzien przed @ albo w dniu @ spadala do 36.1,najlepiej to idz na bad.beta hcg i bedziesz wiedziala

ok dzieki i ja tak po cichu myslę

Życzę Ci żeby były to objawy ciążowe.
Teoretycznie temperatura po owulacji powinna być podwyższona, a dzień przed @ powinna się unormować. Oczywiście jeżeli doszło do zapłodnienia to temp. nie spada. Taka jest teoria, ale wystarczy jakieś zapalenie, np zęba, o którym się nie wie i nie odczuwa i już temp. będzie podwyższona. Dlatego zmiana temp. nie jest dla mnie niczym wiarygodnym.

miałam tylko badana prolaktynę (podwyższona) i cykle bezowulacyjne II faza cyklu prawidlowa jeśli chodzi o jej dlugośc - zastanawiam się czy w czasie ciąży temp jest jednolinijna czy są możliwe takie skoki?
czytałam przed chwilą że jak się ma podwyższoną prolaktynę to tez może tak skakać ale nie wiem czy dotyczy to ciąży czy tylko okresu niepłodnego...
aha od ok tygodnia mam dziwny sluz inny jakiś to nie są upławy bo wygląd i zapach jest zdrowy tylko jakiś lepki i biały w II fazie miałam gęsty biały ale nie ąż tak duzo i muszę cały czas nosić wkładkę bo bez niej mam dyskomfort - hm nie chcę rozbudzać nadzieji ale to dziwne.
jeszcze tylko kilka dni ibędę wiedziała o co chodzi :))))))))))

A tak w ogóle to miałaś badania hormonalne? Przecież progesteron to podstawowy hormon niezbędny do zajścia w ciążę. Wydaje mi się,że lekarz zanim przepisze jakieś leki to powinien zlecić takie badania.

Nie wiem co jest z tą temperaturą, ale u mnie też skacze- rano 35,5, a wieczorem 36,5 i tak jest zawsze. Dlatego przestałam mierzyć i kontrolować.

Inne tematy z forum

Jaką piaskownicę polecacie do ogrodu? (27 odpowiedzi)

Zdecydowanie nadszedł czas tego zakupu ;) najpierw myślałam o plastikowej, zamykanej -...

odbiór mieszkania - na co zwracać uwagę? (15 odpowiedzi)

witam:) (piszę na tym forum, bo więcej osób zagląda, więc może Ktoś mi doradzi) za kilka dni...

Zatrudnij profesjonalnego hakera! (5 odpowiedzi)

Moje doświadczenie to programowanie, uruchamianie exploitów, konfigurowanie ataków DDOS i lubię...