Clostilbegyt- czy której z Was pomógł zajść w ciąże?

Mam pytanie odnośnie clostilu. Zostały mi właśnie przepisane te tabletki na wywołanie owulacji, której ponoć nie mam. Naczytałam się sporo o tym leku i sama nie wiem czy go brać czy nie. Przepisał mi je Dr Doering-wiem, że posiada duże uznanie w światku ginelkologii-ale wiadomo jak to jest..nigdy nie ma się 100% pewności.
Dzieczyny, jakie są Wasze doświadczenie z tym preparatem. Sama nie wiem czy go brać czy nie. Czy któraś z Was faktycznie poczęła swojego maluszka dzięki temu? Wolałabym zajść w ciążę naturalnie...ale już tak bardzo chce, że łamię się czy ich nie wziąć. Proszę o opinię
popieram tę opinię 35 nie zgadzam się z tą opinią 7

Re: Re:czy cykle bezowulacyjne idzie wyleczyć??

ewa , załamana
pewnie pomarudzę sobie jeszcze a clo zażyję tylko cięzko z pregnylem nie wiem gdzie go teraz dostanę
jest o co walczyć ...- teraz wyślę męża na badania bo jeszcze ich nie miał,
u mnie jest tak że po clo i pregnylu pęcherzyki ładnie rosna i pękają ale myślę że może coś jest na rzeczy u mojego męża skoro 2 cykle u mnie ok to co jeszcze można wziąć pod uwagę???
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Załamana z tego co wiem każda ciąża to inne przeżycie. Jedna dziewczyna ma mdłości, a druga nie wie co to znaczy. Ja bym chciała takich doznań i nie mogę się ich doczekać.
Jusia ja nie wiem co masz zrobić, bo nie znam Twojej sytuacji aż tak bardzo. Sama mam ten dylemat, ale u mnie jest większy problem z mężem niż ze mną. Jednak i tak mam plan. Do wakacji czekam. Jeżeli się nie uda będę musiała szukać innego specjalisty. Najlepiej ginekologa- androloga, który jednocześnie będzie prowadził mnie i męża. Nie poddawaj się, bo to jest najgorsze co możesz w tej sytuacji zrobić.

jusia29 ja też tak myśałam żeby odpuścić sobie kuacje z clo ale za każdym razem odkladalam myślac że jeszcze jeden cykl spróbuje i tak zeszło mi 9 miesięcy aż mi się udało. Więc nie poddawaj się. A jeśli bardzo zmęczone jesteś to odpocznij sobie przez 1 cykl. Powodzenia

ewa dzięki za miłe słowa zastanawiam sie czy sobie nie odpuścić clo? i popróbować bez wspomagania...
dzisiaj sampopczucie "do niczego" od rana męczy mnie @ - pocieszajace jest to że to tylko 3 dni da się wytrzymać

ciesze się i to bardzo tylko wydaje mi sie że to całe zle poczucie to wina tylko tych tabletek. wiesz ja jestem dopiero w 7 tyg wiec tycie to nie ciąży przyczyny tak mi sie wydaje. ale bardzo sie ciesze i życze wam ciązy tak samo. wiem że wszystko zniose i nie mam co narzekać tylko chciałabym wiedzieć czy to zle poczucie to ciąża czy te tabletki i do kiedy bede musiała brać je

Na w końcu Załamana się odezwała.
A Tobie widzę, że nie można dogodzić..... Chciałaś być w ciąży? - to się męcz. Żartuję.... Ja Duphasston też przyjmuję od samego początku leczenia i też widzę, że źle wpływa na mnie. Wcześniej pisałam Wam, że mam problemy skórne i to właśnie dzięki tym tabletkom. W ciąży może powoduje mdłości, a z tyciem to nic dziwnego. Chcesz być w ciąży i nie przytyć? Ciesz się.

ja po duphastonie tez mam masakryczne mdłości.

hej dziewczyny co tam u was. Ja się żle czuje ciągle mi jest niedobrze i wogóle bym tylko spała. Biore duphaston 3 razy dziennie. I wiecie co już zaczełam tyć i to strasznie a wogóle nie moge jeść. I chyba to wina tego leku a także to że żle się czuje. Jak myślicie.

Jusia nie łam się! Ja też czuję, że tej nocy dostanę @. To nie jest jeszcze nas czas. Cieszę się, że nowa szansa będzie już niedługo. Moja koleżanka z pracy starała się o dziecko 8 lat i się udało. Jak zaczęła to rodziła rok po roku (dwoje dzieci). Teraz śmieje się, że pomógł jej plakat, na którym był bocian, bo akurat często siedziała w pracy przy tym bocianie. Może to rzeczywiście bocian, bo wtedy 3 koleżanki zaszły w ciążę, ale ja myślę, że wtedy to właśnie był jej czas na dzieci. Przyjdzie też na nas.

cześć dziewczyny trochę mnie nie było bo miałam doła :(
a więc u mnie jest tak: test zrobiony w 28 dc przy cyklach 31dniowych niestety negatywny, bóle brzucha i piersi wskazują na @ chociaż temp jeszcze nie spadła 36,9 daje sobie czas do jutra wiem napewno że dostanę bo takie rzeczy się czuje przez instynkt.
kolejne rozczarowanie i z miesiąca na miesiąc większe, z każdym nowym cyklem nowa nadzieja że to będzie ten "ostatni", sił już brak.
wyrzuty dlaczego tak długo zwlekałam z tą decyzją, pytanie czy kiedyś się uda? a może jest jakaś inna przyczyna o której nie wiem?

staralam się od marca, po niecałym pól roku okazało się że nie mam owulacji. Od września zaczęliśmy kuracje z CLO pierwszy i drugi cykl nieudany. W 3 cyklu włączyliśmy dostinex na prolaktyne i jodid na tsh i się udało.
Prowadził mnie dr Śliwiński

Co do Gamety to podobno zarówno Czech jak i Śliwiński powiedzieli że wszystkie jego pacjentki to jego stałe pacjentki i mają płacić jak za kolejną wizytę czyli 120 zł

Nie wiem czemu az tyle. Pani w recepcji powiedziała 150, a każda następna wizyta 120.
A Tobie Madziulka po jakim czasie starań się udało? I dzięki jakiemu lekarzowi?

ale czemu zapłaciłaś aż 150 zł przecież u Ś. pierwsza wizyta kosztuje 120 zł

Cześć Dziewczynki!
Jestem po wizycie u Śliwińskiego, już w Gamecie. Dostałam leki i jak owulka będzie to ok 9.02 będę miała inseminację! Pierwsza wizyta 150zł!!!! Kolejne po 120, ale to też nie mało. Ach, żeby tylko był z tego Dzidziulek! Nie nastawiam się, że pierwsza inseminacja wyjdzie, ale w 6 chciałabym się zmieścić.

ja robilam te same badania ale w 14 i 21dc

Dziękuje za szczególowe opisy :) Dużo pomogłyście - wielkie dzieki

Za badanie cukrzycy płaciłam 10 zł z glukozą, którą trzeba kupić w aptece.O to badanie najlepiej zapytaj się lekarza albo w laboratorium, bo trzeba przyjść na czczo i siedzieć tam 2godz., bo 3 razy krew pobierają. Pozostałe nie musisz badać na czczo i płaciłam 22zł za jeden hormon. Nie masz się co martwić, bo jeżeli nie miałaś tych badań to może Twój problem nie jest tak wielki jak się wydaje. Może trzeba tylko wyrównać hormony, a jak mi powiedział lekarz to prosta sprawa.

Dziękuję dziewczyny , bardzo mi pomogłyście. Tyle tych badan - ciekawe czy wypłaty mi starczy :)

to badanie,to fT4 i jest to hormon tarczycy.

Poda
m Ci to co ja badałam:
glukoza- żeby wykluczyć cukrzycę
TSH- hormony tarczycy
Te badanie możesz wykonać w dowolnym terminie- dniu cyklu.Pozostałe badałam dwukrotnie- w 7 dniu cyklu i w 14 dniu cyklu.
LH
FSH
Estradiol
Prolaktyna
Progesteron.
Trzeba zbadać dwa razy, bo w 14 d.c.(w czasie owulacji) te hormony muszą się zmieniać- wzrastać albo maleć, żeby mogło dojść do zapłodnienia.

Inne tematy z forum

Ile wydajecie dziennie na jedzenie? (86 odpowiedzi)

U mnie sam obiad wychodzi 30-40 zł. Dziennie wydaję 70-100zł. Zastanawiam się,czy nie przesadzam...

gdzie pojemniki na odzież używaną w gdańsku (18 odpowiedzi)

czy jeszcze są takie pojemniki? wiem, że to "mafia", ale lepiej tam wrzucić, niż do...

Cosinius - ktoś tam się uczy? (6 odpowiedzi)

Witam chciałąbym od lutego iść do szkoły policealnej , terazm mam dylemat do której profil...