Clostilbegyt- czy której z Was pomógł zajść w ciąże?

Mam pytanie odnośnie clostilu. Zostały mi właśnie przepisane te tabletki na wywołanie owulacji, której ponoć nie mam. Naczytałam się sporo o tym leku i sama nie wiem czy go brać czy nie. Przepisał mi je Dr Doering-wiem, że posiada duże uznanie w światku ginelkologii-ale wiadomo jak to jest..nigdy nie ma się 100% pewności.
Dzieczyny, jakie są Wasze doświadczenie z tym preparatem. Sama nie wiem czy go brać czy nie. Czy któraś z Was faktycznie poczęła swojego maluszka dzięki temu? Wolałabym zajść w ciążę naturalnie...ale już tak bardzo chce, że łamię się czy ich nie wziąć. Proszę o opinię
popieram tę opinię 35 nie zgadzam się z tą opinią 7

Re: Clostilbegyt- czy której z Was pomógł zajść w ciąże?

witam a ile brałaś cykli ten lek, bo ja dopiero pierwszy na razie nici, ale mam straszny bol lewego jajnika i jużsie martwie:((
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Cześć dziewczyny nie czytałam całego wątku bo sporo tu wpisów. Powiem tylko że jestem mama od 3mc. staraliśmy sie o dziecko 2lata. ostatnie 8mc leczyłam sie w in victa u dr. Czecha i brałam ten Clostilbegyt. i udało sie wkoncu udało!!!!
Aha miałam stwierdzone policystyczne jajniki... i juz nikłe szanse na dzidzie. lekarz kazał nam sie zastanawiać nad in vitro i ten ostatni miiesiąć kiedy dał mi duże dawki clo. to udało sie jajeczkowanie wystąpiło i dostaliśmy sex na recepte dokładnie okreslone dni i prawie ze godz :-) po 5tyg okazało sie ze jestem w ciąży :-))
ŻYCZE WAM WYTRWAŁOŚCI I NIE TRAĆCIE NADZIEI.
ps. Jak by któraś z was była chętna to mam 2opakow. clost. sprzedam za 20zł.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

zaczęłam udzielać się na drugim, nowym wątku na ten sam temat CLOSTILBEGYT A CIĄŻA więc już się nie będę powtarzała, ale chyba wiem, w czym tkwi mój problem ;p

ja tez myslalam,ze juz po naszej stronce ale na szczescie dalej mozemy prowadzic nasze pogaduchy,dziewczyny jak sie maja wasze sprawy?

cześć nareszcie !
ostatnio coś się tu zablokowało i już myślałam że ta stronka wygaSŁA
ale na szczęscie NIE
u mnie dzisiaj 21 dc i niebawem okaże się co dalej...
pozdrawiam piszcie co u was się wydarzyło ostatnio

cześć co u was?

poprostu branie clo bez badania hormonow moze byc strata czasu bo byc moze trzeba dobrac jeszcze jakies dodatkowe leki,widze,ze teraz trafic na dobrego gina to nielada problem

Justyna dzięki za radę.Ja jestem dopiero na początku trudnej drogi do macierzyństwa i jeszcze nie wiem od czego to wszystko zacząć .Myślałam że gin to wszystko jakoś pokieruje a tu tylko clo i nic więcej.I oczywiście co mi poradziła to badanie męża które już zrobione na szczęście u niego jest wszystko ok.Ciężko jest jak człowiek nie wie co dalej , ale na szczęście istnieje takie forum jak to że można się tu czegoś dowiedzieć i nie czuję się taka osamotniona

jesli masz przypuscmy za wysoka prolaktyne albo za niski progesteron to nawet clo ci nie pomoze ale przeciez lekarzom wszystko jedno bo to nie oni czekaja kazdego miesiaca,ktory dluzy sie w nieskonczonosc na te wymarzone 2 kreski,oni maja gdzies co czlowiek czuje kiedy nadchodzi @ i ile lez wyleje

Sylwia przeciez badanie hormonow to podstawa,wogole zanim dostalas clo to gin powinien ci kazac je zrobic,ci lekarze to naprawde sa tragiczni,przeciez to pierwsza rzecz jaka sie robi kiedy czlowiek idzie z problemem zajscia w ciaze

Ja niestety nie miałam badanych hormonów jak w tym cyklu mi się nie uda to trzeba będzie zrobić.

Jeżeli miałaś badane hormony i wszystko było ok, to nie musisz brać. Ja po owulacji mam za mało progesteronu i duphaston go uzupełnia.

Hej! Do czego służy lek duphaston dlaczego wy go stosujecie .Mi gin nic o tym nie mówił abym go brała.Czy to konieczne przy clo.Jak myślicie dziewczyny?

~zniecierpliwiona jeżeli nie minęło 5 dni od odstawienia Duphastonu to może jeszcze dostaniesz @, a jak minęły to może zrób badanie krwi. Wtedy będziesz pewna.

Sylwia80 ja też nie mam zastrzyków i pęcherzyki pękają mi same. Oczywiście nie można brać leków hamujących owulację, np duphaston.

Cześć dziewczyny my z mężem staramy się o dzidzie już 1,5roku i nic.Poszłam do gina i okazało się że moje pęcherzyki są za małe aby pęknąć .Dostałam CLO miałam monitoring i mam ładne dwa pęcherzyki ,poprzytulaliśmy się z mężem i teraz zostało czekanie.Nie dostałam ani zastrzyku ani nic więcej .Moja gin mówiła że na początku próbujemy tylko z CLO.Mam nadzieję że to wystarczy ,ale to chyba tylko nadzieja .Poczytałam wasze wypowiedzi i wiem że to nie takie proste.

Witam! Zrobilam dzis test ale niestety negatywny a okresu dalej nie ma nie wiem co zrobic.....

Ja jestem mamą dzięki clo. Miałam bezowulacyjne cykle. Ale nie bedę opisywać wszystkiego, bo same doskonale to znacie. Tylko chciałam WAS ostrzec przed testami ciążowymi. Ja robiłam 4 i trzy były negatywne a co do 4 nie miałam pewności, więc nie odstawiłam duphastonu i całe szczęście. Bo nawet na usg kilka dni po terminie miesiączki nic nie było widac. Dopiero badanie z krwi HCG wyszło podwyższone. i gdybym odstawiła ten lek to na 90% straciłabym mojego Adasia. Lepiej duphaston brać kilka dni dłużej napewno nie zaszkodzi, w najgorszym wypadku przedłuży cykl.
Ja stosowałam to leczenie przez pół roku. W miedzy czasie miałam torbiele. Więc 2 cykle wypadły, ale udało się w 6 cyklu zaszłam w ciążę. I mimo że byla bardzo trudna mam synka.
I juz wiem ze jesli bede chciała drugie dziecko zastosują te same leki.
JA BARDZO WIERZE W ICH SKUTECZNOŚĆ.

Jusia życzę Ci pozytywnych wyników męża, bo ja jak pierwszy raz zobaczyłam wyniki swojego męża to się załamałam. Ja dzisiaj 3 dzień biorę clo, a na monitoring idę za tydzień w piątek. Też bym chciała żeby to był ostatni cykl oczekiwań...... Trzeba myśleć pozytywnie!

cześć, jutro odbieram wyniki męża (badanie nasienia) będzie wiadomo co i jak! w sobote podglądam u doktorka pęcherzyki mam nadzieję że "to" już niedługo się zdarzy....

To prawda, że wydłuża, a w sumie to reguluje, ale bez przesady. Ja bym już w 29 dc test zrobiła. @ powinnaś dostać w ciągu 5 dni po odstawieniu Duphastonu

Inne tematy z forum

Wyprawka dla dziecka lato (48 odpowiedzi)

Witam. Ma termin na czerwiec i tak pomału się rozglądam za wyprawką,tylko sama nie wiem co i ile...

Przeprowadzka - jaką firmę polecacie? (70 odpowiedzi)

Hej! Jaka firmę przeprowadzkową polecacie?? Za dwa tygodnie mnie to czeka i chciałabym...

Urlop niani (64 odpowiedzi)

Dziewczyny, Czy płacicie pensje niani podczas urlopu? Pozdrawiam