Clostilbegyt- czy której z Was pomógł zajść w ciąże?

Mam pytanie odnośnie clostilu. Zostały mi właśnie przepisane te tabletki na wywołanie owulacji, której ponoć nie mam. Naczytałam się sporo o tym leku i sama nie wiem czy go brać czy nie. Przepisał mi je Dr Doering-wiem, że posiada duże uznanie w światku ginelkologii-ale wiadomo jak to jest..nigdy nie ma się 100% pewności.
Dzieczyny, jakie są Wasze doświadczenie z tym preparatem. Sama nie wiem czy go brać czy nie. Czy któraś z Was faktycznie poczęła swojego maluszka dzięki temu? Wolałabym zajść w ciążę naturalnie...ale już tak bardzo chce, że łamię się czy ich nie wziąć. Proszę o opinię
popieram tę opinię 35 nie zgadzam się z tą opinią 7

Re: Clostilbegyt- czy której z Was pomógł zajść w ciąże?

Hej dziewczyny! Pamietacie mnie jeszcze??:)
Dzis mam 30dc i nie mam okresu nie wiem czy zrobic test czy jeszcze sie wstrzymac jak myslicie bo podobno duphaston wydluza cykl......
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

bylam dzis w Gamecie. Niestety inseminacji nie bedzie w tym cyklu, bo pecherzyki przerosly, ale dr powiedzial, ze i tak mamy probowac naturalnie, bo zawsze jest szansa, nawet przy wrogim sluzie! w nastepnym cyklu troche inaczej mam brac leki i jak bedzie ok to inseminacja. Nie wiem jak ja wytrzymam te 3 tygodnie!!! Wiem, ze pecherzyki sa za duze i jeszcze ten wrogi sluz, ale on mi zrobil nadzieje, mowiac, ze jest zawsze szansa, ze mamy wspolzyc i jak do 28.02 nie dostane @ to zrobic test!! Wiem, ze wlasciwie nie ma szans, a jednak sie łudzę.

dziekuje za odpowiedz:) duphaston przestalam brac 25 dc jutro rano zrobie test a jak bedzie pozytywny to mam nadzieje ze nic sie nie stalo dzidziusiowi ze przestalam brac duphaston

~kamila, a którym dniu przestałaś przyjmować Duphaston. Powinnaś zrobić sobie test przed odstawieniem tego leku, bo on podtrzymuje ciążę i jeżeli zajdziesz w ciążę to nie możesz go odstawić. Ja biorę te same leki i też zanim je po raz pierwszy wzięłam to cykle miałam 25-dniowe, ale Duphaston je wydłużył do 28-dniowych.

czesc prosze dziewczyny napiszcie mi czy moge byc w ciazy??
dzis jest moj 28 dc a zawsze trwa ok 24-25 dni i nie mam okresu dodam jeszcze ze jestem po 1 cyklu z clo i duphastonem????????

Może, którejś z Was starajacych się pomoże opis mojego przypadku - mojej jajniki, po 5 latach brania tabl. antykonc. "uśpiły się" i nie wytwarzały jajeczek po odstawieniu tabletek - na usg wyszło podejrzenie policystycznych jajników; moja lekarka powiedziała mi że są dwa wyjścia: albo hormony (które u mnie spowodowały taką sytuację) albo operacja; Ale na poczatek zaproponowąła mi kurację hmm jakby to okreslić ... trochę "naturalnymi metodami" (na poczatku bardzo sceptycznie do tego podchodziłam): nakazała mi stosować okłady z plastrów borowinowych + w kolejnym etapie luteinę ... wynik był taki że po pierwszym cyklu wrócił mi okres (Boże nigdy się tak nie cieszyłam jak wtedy) po kolejnych cykl mi się wyregulował i po 3-4 miesiącach zaszłam w ciążę bez żadnego wspomagania (to już 22 tydz.) (od poczatku ciąży do 17 tyg byłam na duphastonie na podtrzymanie); Moja lekarka zakładała że może mi zejść nawet rok zanim wszystko będzie ok - okazało się że takie pobudzeinie jajników było strzałem w 10-tke :) Nie zawsze zabuzenie owulacji jest bardzo poważne i nie trzeba stosować silnych leków - może którejś ta historia pomoże :) Powodzenia dziewczyny :)

trzymam,w koncu napewno sie uda

Nie poddaję się, mam tylko takie chwile słabości. TY ~justyno i ~załamana jesteście przekładem, że warto, bo marzenia się spełniają.
We wtorek wizyta, czuję moje jajniczki, więc może owulka będzie, ale jak we wtorek dostanę zastrzyk to pewnie inseminacja w środę .
Trzymajcie kciuki!

~meg24 być może brak owulacji nie jest w Twoim przypadku problemem. Ten lek cudów nie robi jedynie wspomaga owulację, a przyczyn niepłodności jest o wiele więcej....

mam 24 lata i bralam najpierw luteinę na wyregulowanie mięsiączki a clostilbegyt od 5 dnia cyklu przez 5 dni i biorę drugi mięsiąc i nic....

ja brałam ten lek i jakoś narazie mi nie pomógł

Re: Re:czy cykle bezowulacyjne idzie wyleczyć??

Jus.tynko nie poddawaj sie,trzeba miec wiare w to,ze w koncu nasze wszystkie dzialania(czyli meczarnia leczenia)w koncu doprowadza do tego upragnionego,wyczekanego i wymarzonego celu

Cześć Dziewczyny!
We wtorek znow mam wizyte w Gamecie, jesli wszystko będzie dobrze to inseminacja! Boje sie, że nie będzie dobrych pęcherzyków.
Juz nie mam sily na to wszystko...

Jusia jak kupowałam to powiedziałam pojemnik do badania nasienia, ale mój mąż twierdzi, że to jest taki sam jak na mocz. Dla mnie wydaje się, że na nasienie był mniejszy, ale co to za różnica?

Jusia z tego co wiem to oni na miejscu daja swoj pojemnik

witam wszystkie kobitki :}
dzisiaj u mnie lepszy nastrój, byłam u lekarza dostałam znów stały zestaw (clo..monitoring, pregnyl)
jakimś cudem udało mi się kupić odrazu pregnyl i to w moim mieście a już marudziłam lekarzowi że ostatnio z warszawy ściągałam, aż nie mogłam w to uwierzyć ale okazuje się ze jednak czasami się pojawia w aptekach. za 2 dni badanko mężusia i będzie wiadomo co i jak... mam tylko do was pytanie zapomniałam je zadac lekarzowi - czy próbkę nasienia można oddać w takim samym pojemniku jak do badania moczu?doradżcie coś...

biore 2 tabl.dziennie

dzięki dziewczyny. A Ty Justyna bierzesy duphastom. Ciekawa jestem do ktrego tyg sie go bierze.

zalamana ja na poczatku ciazy ciagle spalam a mdlosci tez pewnie masz raczej od ciazy takze glowa do gory-takie uroki tego stanu,dobrze,ze ciaza trwa 9 miesiecy nie dluzej,da sie wytrzymac,pozatym mdlosci mijaja ok 3 u niektorych ok 5 mies.tylko pamietaj zeby duzo odpoczywac i nie nadwyrezac sie

Jusia, a Twój mąż robił badanie nasienia?

Inne tematy z forum

Przedszkole nr. 9 Gdynia ul. Bp.Dominika (5 odpowiedzi)

Odradzam rodzicom. Dzieci za kare siedzą na krzesełkach,teksty"nie dostaniesz podwieczorka",ale i...

Czy ktoś korzystał z pomocy psychoterapeuty? (63 odpowiedzi)

Czy ktoś korzystał z takiej pomocy i może polecić? Ja próbowałam dwa razy, u dwóch różnych osób,...

W góry pociągiem - gdzie? (50 odpowiedzi)

Mam pytania do bardziej doświadczonych turystów. Gdzie najlepiej wybrać się z dzieckiem na...