Co-dzisiaj-szykujecie-na-obiad-Forumki-cz-12

no to witam w nowym wątku :) w części 11 jest już 270 postów ;)

link do "11" gdyby komuś brakowało pomysłów na obiad :) lub też na przekąski dla dzieci i dorosłych - zebrałam tam pomysły dla Olaolenka24 ;)

http://forum.trojmiasto.pl/Co-dzisiaj-szykujecie-na-obiad-Forumki-cz-11-t291253,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Co-dzisiaj-szykujecie-na-obiad-Forumki-cz-12

Ja wzięłam dwie małe łyżeczki tak jak w przepisie i je formowałam ale one jak już są w tłuszczu to tez jakoś same robią się okrągłe.

A ja próbowałam właśnie robić pączusie. No i owszem w smaku dobre, ale to wogóle nie ma kształtu kulek, tylko jaki ośmiornice z wąsami :). Zagęszczałam ciasto mąka, kombinowałam niby trochę lepiej ale i tak kulek nie ma. My zjemy, ale gościom wstyd takie coś podać. Jak to robicie że Wam wychodzi :(

o dziękuje Ci bardzo będzie trzeba wypróbowac:))

Lipunia - ten przepis na placki z piersi już kilka razy był podawany na forum i przynajmniej kilka Forumek robi te placki :]

http://forum.trojmiasto.pl/Piersi-z-kurczaka-t178824,1,16.html przepis podany przez Kachnat75 1,5 roku temu :]

jutro spagetti po bolonsku z kiełbaską

młodzież je rosół a my kurczaka w sosie cytrynowym i ryż z rodzynkami.

cóż to za placki z piersi kurczaka bo chyba przegapiłam?

u nas taki kapuśniak z kiszonej kapuchy:) plus halibut pieczony z maselkiem czosnkowym z ziemniaczkami i mizzeria.

na moje szczescie maly zjadl prawie caly dzwonek jupi:))
ale powiem wam ze chora kucharka to do du..y kucharka nie mam w ogole smaku:)moj Maz musial probowac wszystkiego czy ok bo ja nie moglam za nic wyczuc smaku.

taaaak :]

jeszcze niedawno takie połączenie wydawało mi się abstrakcją :]

agus widze że także domowe fryty i jajko

wczoraj na obiado-kolację zrobiłam Gabrysiową surówkę, ziemniaczki z koperkiem i te placki z piersi kurczaka :] Młody tak wcinał, że miło było popatrzeć! Z reguły najpierw zje surówkę(albo i nie), później w zależności od nastroju -mięsko albo ziemniaczki.
A wczoraj zjadał wszystko!

dzisiaj wczorajsza ogórkowa :] a dalej domowe fryty i jajca sadzone ze szczypiorkiem :]

u nas dzisiaj jajko sadzone oraz paluszki rybne z frytkami samo robnymi jakos kupne mi ostatnio nie smakują!!

właśnie zszamałam sałatkę i żałuje ze nie mam więcej!!
- seler naciowy
- jabłko
- rodzynki
- jogurt

wymieszać i zjeść --> NIAMI!!

a na obied: resztki duszonej kapusty z kiełbasą + kotlety sojowe + ziemniak

reszta zupki od wczoraj pomidorowej i kupiłam pierogi z mięsem jak by było mało mężowi i dziecią!!

Ola - ale macie faaaajnie :]

u nas dzisiaj 2 różne obiady :]

Mama i Mariusz - odsmażane ziemniaczki i żeberka duszone z cebulką :]

ja i Gabryś - ziemniaczki pieczone + pierś z kurczaka pieczona w folii aluminiowej ze słodką marchewką i masełkiem :]

na jutro mam smak zrobiony na ogórkową :] skoro Dzieć ma ostatnio chęć na kwaśne - to niech je na zdrowie :]

więc na 1 danie ogórkowa :]
usmażyłam też kilka placków z piersi kurczaka :] więc to będzie na obiado-kolację :]

o to niezla niespodzianke bedzie miec :))

my musimy czekac do majówki, bo tez mamy wynajety domek, ale jedynie z sauna, ale niedaleko jest jezioro,jakies dyskoteki wiec giciorek :)))

Wiesz co ja też się cieszę,ale najbardziej z tego ze bedziemy we dwoje hehe,no i B nic nie wie,wraca w sobote pakuje go auto i wywożę hehe,mam już wszystko zaplanowane,a tam baseny,jacuzzi,sauna,masaze a potem dyskoteka i na drusgi dzien na kaca do spa hehe,sami bez małeg,raj!!!Mozliwosc skupienia sie tylko na sobie,a nie na maly brzdącu.Baja.

olenka jak ja marze o spa żeby też odpocząc od tych moich dwóch brzdąców.. :((:)) zazdroszcze :))))))))

O Yvonne dawno nie pisałaś,a lubię czytać jakie potrawy robisz,zawsze masz ciekawe menu:)

B nie ma cały tydzień,Niko w żłobku to dla siebie wymodziłam szybko tortille z gyrosem,tzn.pociełam karkówe do marynaty,salata lodowa,pomidor itd,to w tortilke i nawet mi smakowało.
Jutro mam zamar zrobić te żeberka w coli,to na pewnie zostano na piątek bo dużo tych zeberek kupilam.

W sobote wyjezdzamy bez dziecia do spa,walentynkowa niespodzianka wiec ani w sobote,ani w niedziele ie gotuję.
Całe dwa dni sami,może pomyslicie ze jestem wyrodna matka,ale naprawde potrzebuje od tego mojego dziecia odpocząć,wiec dziec do dziadków a my poszaleć.

Dzis na szybko jajka sadzone, ziemniaczki, fasolka (idziemy pozniej do kina).
Jutro pizza.
W piatek kotlety rybne, frytki z pieca i czerwona kapusta mniam.

pieczone ziemniaki i piers z kurczaka

Inne tematy z forum

jak żyć po śmierci jedynego dziecka ? (23 odpowiedzi)

22 lipca 2016 straciłam mojego jedynego ukochanego Syna ...miał zaledwie 25 lat... Poszedł spać i...

Jak wyprawiacie urodziny dla dzieci? (27 odpowiedzi)

Witajcie! Jak bardzo hucznie obchodzicie urodziny dzieci? Głownie chodzi mi o to czy urządzacie...

Oszczędzanie - jakie macie sposoby? (110 odpowiedzi)

Ponieważ niedługo rozpoczynam urlop wychowawczy, przyjdzie nam żyć przez pewien czas z jednej...