Co-dzisiaj-szykujecie-na-obiad-Forumki-cz-14

W części 13 obiadowego wątku mamy już ponad 300 wpisów :] więc zapraszam do nowego :)))

przedwczoraj Mąż mnie uraczył 4 tackami(po 0,5kg) mielonego ;) bo dawno nie było... mówiłam żeby kupił 2 ;)

w związku z tym teraz mamy różne wariacje z mięsa mielonego :]

- wczoraj cały dzień byliśmy na działce :] rano usmażyłam kotlety mielone z wielką ilością koperku i podsmażoną cebulką :] na działce do tego kajzerka wysmarowana w środku keczupem :] kotlet w środek :) Mąż jeszcze włożył sobie po plasterku sera :] i takie niby hamburgery :) jeszcze w lodówce mam kotlety mielone - chyba je zamrożę :]

zrobiłam też sos - mięso mielone z warzywami :] zaraz obiorę ziemniaczki i podgrzeję sos :]

poza tym moja Mama zrobiła gołąbki - oczywiście w kapuście włoskiej :] (tylko trzeba było dokupić jeszcze mielone drobiowe dla odmiany - tamto było wieprzowe z szynki i łopatki)

mam jeszcze kupione duże pieczarki - nafaszeruję je mięskiem mielonym i zapanieruję :]

teraz znowu mielonego przez ileś czasu nie będziemy oglądać ;P
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Re: Co-dzisiaj-szykujecie-na-obiad-Forumki-cz-14

ja ostatnio nie miałam ani czasu ani możliwości żeby normalnie gotować ;)

wczoraj na obiad była końcówka krupniku, ziemniaczki z masełkiem i koperkiem, wiejskie jaja sadzone :] i kalafior polany podsmażoną bułką tartą z masełkiem :] + kefir :]

dzisiaj mam zamiar zrobić "barowe" naleśniki z serem :] ostatnio takie pyszne jedliśmy w barze mlecznym Turystycznym ;) (a Mamie i Młodemu wzięłam na wynos i zjedli na kolację)

tylko w domu nigdy nie da się odtworzyć tego smaku :P nie wiem czemu :P ale mam zamiar spróbować (znalazłam kilka wskazówek)

na jutro będzie gulasz z indyka :] z warzywami :] i koperkiem :]
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

A u nas pulpeciki w sosie pomidorowym z ziemniaczkami i surówką z kapusty :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

u Nas dziś z racji piątku bezmięsnie i tak na obiad jest zupa pomidorowa i placki ziemniaczane ze śmietana i cukrem :)

tanio ale jak pysznie :)

Co taka cisza nie gotujecie?
z racji tego że dziś oboje sobie zobilismy wolne,w końcu...gotujemy razem.ajpierw wysprzątaliśmy porządnie cały dom,a teraz obiadek:
Sznycle z jakiem sadzonym i szczypiorkiem,młode ziemniaki z koperkiem,zupa szczawiowa z jajem,kalafior z bułką tartą,sałatka z ogórkow małosolnych,które sami zrobilismy. Na deser choć nie wiem czy wepcham naleśniki z truskawkami i nutella,bita smietana.
Ostatnio ciągle w knajpach jadalismy więc dziś nadrobimy:)

Fuerteventura:) espańa

A dokad dokladnie Asku jedziecie? Bawcie sie dobrze! I sprobuj wszystkich specjaow to nam opowiesz;)

my ostatnio cały czas na działce ;) więc obiady robione na kilka dni (np. kotlety mielone, pulpety w sosie pomidorowym, kotlety schabowe) do tego młode ziemniaczki z zieleniną albo wyskakujemy do KFC po frytki ;) surówka - Gabrysiowa lub sałata z tym sosem z jajkiem na twardo :] chociaż wczoraj dla odmiany była mizeria ;)

alternatywą są kupne pierogi "U Jędrusia" - fajnie, że w Auchanie mają taki duży ich wybór :]

na ten tydzień mamy pierogi chłopskie i ruskie, grilla (biała kiełbasa, kaszanka, sos tzatziki i może pieczone ziemniaczki? - to na prośbę ulubionej sąsiadki 85-letniej ;)) i może jajca sadzone (bo teściowie wrócili ze wsi i pewnie świeże jajka przywieźli)

i mam smak na biały barszczyk (po gotowaniu białej kiełbaski) - na życzenie Gabrysia :]
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Yv, niewiem jeszcze jakie specjaly...w kazdym razie
mamy 2 tygodniowe wakacje;-)

Co to za specjaly Asku?

Faktycznie taka pogoda to i pichcic sie nie chce - ja mialam robic spaghetti primavera, ale przyszlam z treningu biegowego tak wyczerpana przez te upalna pogode, ze zrobilam tylko miche salatki greckiej, a mezowi powiedzialam, zeby radzil sobie sam - czyli to znaczy w jego wersji kanapki;). Tak wiec dzis bez obiadu.

Jutro to, co mialo byc dzisiaj, we wtorek chyba zrobie ziemniaki pieczone z tunczykiem i posypane feta, do tego pewnie rukola z pomidorami i wsio.

ja własnie skończyłam pichcic zupke na jutro i wtorek- jarznowa na młodych warzywkach...

a od srody bede juz miec pod nosek podane...hiszpańskie specjały:) wreszcie odsapne od garów:)

U nas zupa szczawiowa(szczaw wczoraj zrywany) :) mniam..

pewnie wszyscy korzystaja z pogody hhe!!!
u nas dziisaj na obiad kielbacha z grila i bigosik

Co tak cicho - nikt niczego nie pichci?

Dziś znowu placki z surówką. A jutro wątróbka dla męża i psa :)tzn. trochę inaczej im przygotuję hehe, a dla mnie leniwe i surówa.

u nas dzisiaj zurek z jajem i kielbaska a jutro de wolaje z masłem z frytamy

W złym miejscu dodało....

chodziło mi aby ten czosnek i pieprz kajeński dodać do sosu z cukinii i mascarpone.

Agusia,
dodaj czosnek i szczyptę pieprzu kajeńskiego - nie będzie nijaki ;-)

Pieczone roladki z flądry nadziewane pieczarkami i natką pietruszki :-)

Fląderka od rybaka :-)

Ups, to troszke za daleko :)

wOW,

ktoś wyżej napisał "schabowe z piersi" co to za wynalazek!> ;) haha

Inne tematy z forum

Wakacje z dziećmi (122 odpowiedzi)

nie mamy pomysłu na tegoroczne wakacje z dziećmi 5,5 lat i 3 lata byliśmy w zakopanym i...

Zaintertesowania, hobby, pasje... jak to znaleźć? (118 odpowiedzi)

Witam. Nie mam żadnych zainteresowań, hobby czy pasji, chciałabym to zmienić, żeby czymś się...

nietrzymanie moczu po ciąży (28 odpowiedzi)

Słuchajcie czy któraś z Was miała po porodzie problem z nietrzymaniem moczu?