Co-dzisiaj-szykujecie-na-obiad-Forumki-cz-14

W części 13 obiadowego wątku mamy już ponad 300 wpisów :] więc zapraszam do nowego :)))

przedwczoraj Mąż mnie uraczył 4 tackami(po 0,5kg) mielonego ;) bo dawno nie było... mówiłam żeby kupił 2 ;)

w związku z tym teraz mamy różne wariacje z mięsa mielonego :]

- wczoraj cały dzień byliśmy na działce :] rano usmażyłam kotlety mielone z wielką ilością koperku i podsmażoną cebulką :] na działce do tego kajzerka wysmarowana w środku keczupem :] kotlet w środek :) Mąż jeszcze włożył sobie po plasterku sera :] i takie niby hamburgery :) jeszcze w lodówce mam kotlety mielone - chyba je zamrożę :]

zrobiłam też sos - mięso mielone z warzywami :] zaraz obiorę ziemniaczki i podgrzeję sos :]

poza tym moja Mama zrobiła gołąbki - oczywiście w kapuście włoskiej :] (tylko trzeba było dokupić jeszcze mielone drobiowe dla odmiany - tamto było wieprzowe z szynki i łopatki)

mam jeszcze kupione duże pieczarki - nafaszeruję je mięskiem mielonym i zapanieruję :]

teraz znowu mielonego przez ileś czasu nie będziemy oglądać ;P
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Re: Co-dzisiaj-szykujecie-na-obiad-Forumki-cz-14

agusia sprawdź dokładnie tam gdzie zawsze kupujesz, bo ja ostatnio też ich w auchan szukałam i okazało sie, że są w innym opakowaniu, nie jak zawsze czerwono-zielonym, tylko w przezroczystym:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

no właśnie jesienią tam kupowałam ;) teraz szukałam w innych hiperach gdzie mają Jędrusia ale tego smaku nie ma :P już się zastanawiałam czy przestali je robić :P

a jakoś ostatnio Auchan mi nie po drodze ;) ale skoro tam są - to będąc na działce koniecznie podjadę :)))) dzięki :)))

chłopskie są na pewno w auchan, są pyszne:)

przedwczoraj kupne pierogi z mięsem (U Jędrusia), podsmażone :] polane podsmażoną słodką cebulką :]

wczoraj rosołek wołowy, z makaronem, marchewką i zieloną pietruszką :)

dzisiaj krupnik, kurczak generał, Gabrysiowa surówka z pekinki i ziemniaki(albo domowe fryty - jeszcze nie wiem)

czy ktoś widział gdzieś pierogi chłopskie "U Jędrusia"???

Stokrota - moja Mama jest specjalistką od gołąbków ;) osobiście nie robiłam ani razu :]

u nas wczoraj kurczak plus gotowe dodatki bo mi się nie chcialo nic robic, przed wczoraj tez kurczak ale z surówką z marchewki i sałata lodowa na słodko z ziemniaczkami, na dzisiaj gołąbki i kurczak:)

Mąż dostanie fryty z piersia kurczaka podsmażona w przyprawie gyros i surówka z białej kapusty, a dla mnie do wypróbowania sałatka na ciepło z kus kusem, kurczakiem, papryką, kolędrą i oliwkami...

Agusia poprosze o przepis na gołabki ale lopatologicznie :)

u nas łazanki

mielonego ciąg dalszy ;P

wczoraj kotlety mielone :] (Mąż przed pracą ugotował sobie ziemniaczki, my po powrocie z działki mieliśmy domowe frytki i ulubiona Gabrysiową surówkę z pekinki)

dzisiaj dla odmiany zupa cytrynowa z pulepcikami ;) iiiiii kotlety mielone :] dla Męża do pracy w wersji z ziemniaczkami, smażoną cebulka i pieczarkami :]
dla nas ziemniaczki i gotowana marchewka na słodko :]

jutro dla odmiany schaboszczaki :] tydzień pod znakiem mielonego zakończony :]

heheh, u nas tez mielone...z pietruszką, cebulka, czosnkiem i ziołami, do tego młode ziemniaczki z masełkiem i koperkiem, oraz mizeria...

jutro powtórka...ale jak dla mnie to juz wystarczy...kiedys tez miałam mielone na milion sposobów...gołabki, kotlety, zupa jarzynowa z klopsami, spaghetti....i potem przez 2 mce nie patrzylismy juz na mielone:)))

u nas dzisiaj zrazy z ziemniaczkami, buraczkami i ogorkami:)

wczoraj zakonczylo sie na golabkach z chlebem :)

dzisiaj byla pora na sos z miesa mielonego i warzyw - Maz przed wyjsciem do pracy ugotowal sobie ziemniaki, nam przed chwila usmazylam nalesniki do tego sosu.

Na kolacje pieczarki faszerowane mieskiem mielonym ;)

jutro zrobie zupe kurkowa z pulpecikami :]
reszta golabkow zamrozona :))))
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

rosołek ciąg dalszy i pizza domowej roboty oczywiście:)

u nas po obżarstwie świątecznym dzisiaj zapiekanki z pieczarkami, szyneczka, cebulką i dużą ilością sera, rosołek dla małego.

Inne tematy z forum

Wakacje z dziećmi (121 odpowiedzi)

nie mamy pomysłu na tegoroczne wakacje z dziećmi 5,5 lat i 3 lata byliśmy w zakopanym i...

bałagan u nastolatki (26 odpowiedzi)

Czy nastolatke da sie nauczyć porządku? Jak to zrobic skoro już nic nie pomaga...W swoim pokoju...

Zatrudnij profesjonalnego hakera! (5 odpowiedzi)

Moje doświadczenie to programowanie, uruchamianie exploitów, konfigurowanie ataków DDOS i lubię...