Czarna lista pracodawców Trójmiasta w internecie

Opinie do artykułu: Czarna lista pracodawców Trójmiasta w internecie.

Pięć dni istnienia, 50 opisanych firm, ponad 10 tys. polubień - to statystyki działania Czarnej listy pracodawców w Trójmieście zamieszczonej na Facebooku. Bezpłatne dni próbne, brak umów, niewypłacanie wynagrodzeń i złe traktowanie pracowników - to główne zarzuty, z którymi pracodawcy nie próbują na razie polemizować.

21 stycznia br. założyli na Facebooku profil pod hasłem "Czarna lista pracodawców". W pierwszym poście zapewnili anonimowość i zachęcili do wysyłania propozycji ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Banda to jest pracodawców

Którzy nie płacą albo g*wno płacą,w ratach,traktują pracownika jak niewolnika,masz zostać dłużej masz przyjść w niedzielę itp
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 6

Lidl

To tez oboz pracy, nawet o przerwie na posilek mozna po marzyc, juz nie wspomne o gigantycznych niewyplacalnych nadgodzinach lub o korzystaniu z WC
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Gdyby pracodawcy byli uczciwi to by taka strona nie powstała

A każdy młody człowiek np. student który chce dorobić wie jak potrafią oszczędzać pracodawcy, nie tylko mowa tu o studentach ale też o ludziach z niższym wykształceniem, którzy muszą pracować dla małych przedsiębiorców. Mali przedsiębiorcy to pikuś przy gigantach, którzy też potrafią wykorzystać człowieka do MAXIMUM możliwości fizycznych i psychicznych. A instytucja typu inspekcja pracy chyba w tym państwie w ogóle nie istnieje, tylko w skarbówkę są ładowane ciężkie pieniądze, żeby podatki się zgadzały.
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 1

Najlepsze że do tej pory nie było krzyku o starych parówkach, wszystkim smakowały, tłumnie przychodzili a po paru wpisach anonimowych ludzi będą omijać restauracje z daleka. Włączcie myślenie, wyłączcie TV i neta ;)
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 5

Taka strona nie powstałaby gdyby odpowiednie instytucje chroniły pracowników

A dużo jest firm które oszukują pracowników ogłaszające się w urzedzie pracy!!! I to od kilku lat.A w urzedzie jak im cos powiemy to oni nic nie wiedza i nic nie moga zrobic!!!!
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 2

Pisie to są mohery. Lemingi to wyborcy PO.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

moja rada

chodźcie ciągle z dyktafonem, i nagrywajcie, nagrywajcie, nagrywajcie, pollaczków-cwaniaczków "pracodafcóf", przyda się bardzo i pomoże w dalszej walce z tymi badziewiakami
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 2

odpowiedź

Stań przed lustrem ...... widzisz coś? jestem pewien że tak. właśnie teraz zobaczyłeś zero społeczne. zastanów się głąbie czemu tak myślę. Albo nie, podpowiem Ci bo z tak wygórowanym współczynnikiem zadufania w sobie możesz nie zrozumieć. Końcówka Twojej wypowiedzi: kelnerem czy sprzątaczem. Jak akurat nie wykonuję żadnej z tych czynności , ale zastanawiam się co Tobie się w tym nie podoba,. Mieszkałem kilka lat w Europie zachodniej. Nie ma tam miejsca dla takiego zaścianka jak Ty. Jeżeli nie rozumiesz słowa zaścianek polecam słownik. Pozdrawiam wszystkich sprzątaczy i kelnerów.....
popieram tę opinię 30 nie zgadzam się z tą opinią 5

Skąd żeś Ty się urwał człowieku ?!!!
Jesteś w wielkim błędzie.
Problem nieuczciwych pracodawców dotyczy nie tylko pań sprzątaczek.
Wiele osób pracujących w innych zawodach ma problemy z pracodawcami.
A tak na marginesie, przemawia przez Ciebie dyskryminacja !
Bardzo dobrze że powstała taka strona !!!
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 1

A może bazę nieuczciwych klientów lub pracowników

co wy na to?
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 11

nie jestem pracodawcą byłem świadkiem jednej ze spraw opisanych na profilu

admin ponosi odpowiedzialnośc cywilną za posty zamieszczane na jego stronie bo je akceptuje bądź odrzuca .Przynajmniej jeden z postów z fejsa jest stekiem kłamstw napisanych przez złodzieja.Mowa tu o jednej z restauracji. Adwokat juz pisze pozew cywilny o zadość uczynienie od admina tej strony .Pomówiony restaurator będzie domagał się wypłaty 50 tys. zlotych i opublikowania przeprosin w mediach .A co do osoby która napisała posta - jest poszukiwana przez policję w Polsce i Irlandii osoba ta niejaki p.Artur jak tylko zostanie namierzony będzie mial karne zarzuty :)ciekawe prawda .
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 9

Biuro rachunkowe-Elżbieta Krawczyk

Omijać szerokim łukiem zwłaszcza młode dziewczyny!!!
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 2

Najpierw wyzywasz że ktoś jest zerem bez kwalifikacji a na końcu pytasz się kim jest? Normalny to Ty z pewnością nie jesteś.
popieram tę opinię 26 nie zgadzam się z tą opinią 1