Czarna lista pracodawców Trójmiasta w internecie

Opinie do artykułu: Czarna lista pracodawców Trójmiasta w internecie.

Pięć dni istnienia, 50 opisanych firm, ponad 10 tys. polubień - to statystyki działania Czarnej listy pracodawców w Trójmieście zamieszczonej na Facebooku. Bezpłatne dni próbne, brak umów, niewypłacanie wynagrodzeń i złe traktowanie pracowników - to główne zarzuty, z którymi pracodawcy nie próbują na razie polemizować.

21 stycznia br. założyli na Facebooku profil pod hasłem "Czarna lista pracodawców". W pierwszym poście zapewnili anonimowość i zachęcili do wysyłania propozycji ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Czy istnieje biała lista?

jak w temacie...
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

a czym ty sie chwalisz,20zl.? dla mnie twoje 20zl.to smieszne pieniadze dla ktorych nawet po jajach nei chcialoby mi sie podrapac ale nie szydze z tych co robia za 4zl.skoro on tyle placi i ma chetnych do roboty za taka stawke to ich sprawa i nie mi to oceniac.
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 2

Jasne ze sie godzili. Mialem wiecznie zapchana skzynke email CV . A co Aga chcesz wypasac renfery...?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 7

Przecież w artykule jest napisane, że taka lista istnieje. Może by tak czytać ze zrozumieniem?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

w wiekszosci pensjonatow w 3miescie dostaniesz FV bo oni zyja z przedstawicieli handlowych i managerow roznego szczebla ktorzy musza dostac FV aby rozliczyc sie z dyrekcja inaczej nie beda nocowac a turystow poza sezonem nie ma takze wszystkie pensjonaty zgloszone do UM wystawiaja FV no chyba ze nocujesz u ,,pani krysi'' na poddaszu spiac na wypierdzianym starym tapczanie.
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 2

karmisz trola

i to niezbyt rozumnego, pod każdym artykułem Józef umieszcza kilka komentarzy o raczej niskim poziomie
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 1

szajsbuka używają TYLKO dekle.......
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 3

Kiedyś za fizyczną pracę płaciło się najwięcej
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 3

na budowach w Polsce częściej się ma dziurę w d#@ie niż w głowie. Otwory, otwory !! :)
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 0

Trzeba leczyć przyczynę a nie skutek! Takie traktowanie pracowników jest pochodną wysokiego bezrobocia wywołanego agresywną polityką fiskalną państwa polskiego, czytaj rządu po-psl, który tak sobie dryfuje od 7 lat administrując a nie rządząc w celu poprawy sytuacji.
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 2

Pomysł dobry, ale zmieńcie nazwę koniecznie!

Trójmieście mieszka kilku murzynów. Niech no któryś założy choćby maleńką działalność gospodarczą i ktoś go tam wpisze. Skandal na skalę międzygwiezdną byłby. Największe sepuku byłoby niezbędne.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

Pracodawcy, do Was apel !

Weźcie się Wy też do roboty a nie tylko krawat, garniturek i białe rękawiczki. No i palenie cwaniaczka biznesmema
popieram tę opinię 25 nie zgadzam się z tą opinią 3

załamka nad załamką

a ile miałeś 6 lat temu bez stażu pracy?
czy praktyki aka wolontariat?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5

Drodzy pracodawcy.

Jeżeli zatrudniacie swoich pracowników na umowy o pracę, zlecenie, czy o dzieło, płacicie wypłaty na czas, przestrzegacie i wypełniacie w 100% dyspozycje określone w Kodeksie Pracy, a jeszcze przy okazji dbacie o dobre relacje pracodawca-pracownik, dopiero wówczas zdobywacie prawo do odwiedzanie strony "czarna lista pracowników". A jak dobrze wiemy, w tej kolonii gospodarczej, pracodawców spełniających powyższe kryteria (co winno być normą) znajdzie się może kilku na tysiąc. Tak więc nie szczekajcie na pracowników, dopóty sami "się nawrócicie". "Czarna lista", z wami w roli głównej powinna już dawno powstać i wisieć na każdym wolnym słupie ogłoszeniowym, tak długo jak długo instytucje państwowe powołane do ochrony praw pracowników, będą ślepe! Amen
popieram tę opinię 31 nie zgadzam się z tą opinią 3

Facebook to zło

Ludzie, ten cały facebook robi Wam wodę z mózgu. Bezcenne było dowiedzieć się, że znajoma pisze do mojego partnera na fb, by ten przekazał mi wiadomość od niej (ja nie mam fb). Chyba zapomniała, że ma do mnie nr telefonu... Ponadto znam przypadki, w których dziewczyna dowiedziała się z fb, że facet ją zostawił. Długo by opowiadać. Ludzie wylewają wszystkie żale, bluzgają na innych na fb. Wnioski: nie mają odwagi powiedzieć w twarz prawdy, fb wszystko przyjmie.
Nawiązując bezpośrednio do tematu- tego typu strona na jakimkolwiek portalu społecznościom to lekka przesada. Wystarczy przejrzeć forum na trojmiasto.pl i poczytać o nieuczciwych pracodawcach. Różnica jednak jest taka, że na forum nie jesteśmy anonimowi (nr IP), a na tej stronie na fb informacje pojawiają się anonimowo. Amen.
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 11

cud? to zazwyczaj są etaty w knajpach, fizyczne itp. Są uczciwi pracodawcy którzy dadzą umowę, chociażby z minimalną stawką. Chyba że ktoś nie chce umowy, potem jak zostaje oszukany bo mu nie płacą, to niie.ech ma pretensje tylko do sieb
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Dziura to rozje...any otwór. Jak kiepsko wiercisz, to i dziura się zdarzy...
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 1

taki kraj

Zaluzcie firme nikt wam nie broni i sprawc jak to jest ciezko zarovic legalnie tylko zlodzieje daja rade inni nie maja szans na rozkrecenie pozdrawiam
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 13