Czarna lista pracodawców Trójmiasta w internecie

Opinie do artykułu: Czarna lista pracodawców Trójmiasta w internecie.

Pięć dni istnienia, 50 opisanych firm, ponad 10 tys. polubień - to statystyki działania Czarnej listy pracodawców w Trójmieście zamieszczonej na Facebooku. Bezpłatne dni próbne, brak umów, niewypłacanie wynagrodzeń i złe traktowanie pracowników - to główne zarzuty, z którymi pracodawcy nie próbują na razie polemizować.

21 stycznia br. założyli na Facebooku profil pod hasłem "Czarna lista pracodawców". W pierwszym poście zapewnili anonimowość i zachęcili do wysyłania propozycji ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

dokładnie, póki będą chętni na pracę bez umowy, na gębę, czy jakkolwiek to nazwiemy to zawsze będą pracodawcy którzy chętnie takich "Zatrudnią"
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 0

Już nie działa

:(
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

Rzeczywiście, trudno zrozumieć. Normalnie pogubiłem się zupełnie. No bez jaj...
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 5

hmm ktoś się zgodził na taką stawkę...
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 4

+ ochrona
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

A ja tam z dziećmi chodziłam!

Nigdy w życiu już tam nie zjemy!
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 0

to niech te wydymane tumany, nie wylewaja zali na pejsbuku, tylko zglosza ten fakt odpowiednim organom. takim postepowaniem, sami prosza sie o dymanie.
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 7

czy to jest dobre?

oczywiście istnieją możliwości pomówień, czy walki konkurencyjnej poprzez przedstawianie danej firmy w złym świetle. To wszystko świadczy jednak o desperacji oszukiwanych i wykorzystywanych ponad miarę pracowników. Instytucje kontrolne do tego powołane w tym "domu wariatów Polska" /PIP, SanEpid. itd/ po prostu nie działają Stąd takie strony.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

a nie lepiej walczyć o swoje państwo i wywalić tych złodziei ?

Ale widać masz mentalność szczura i dziada to leć być dziadem u Angoli czy Szwabów.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1

załamka czytac

załamka czytać , i czym ty się chwalisz pseudo PRACODAWCO ??

4ma złotymi na godzinę ??? śmiech na sali !!!
4 lata temu to ja miałem 20 zeta na godzinę z 2letnim stażem pracy !!!
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 4

A moja ciocia slyszla na targowisku, ze jej kolezanki mama rozmawiala ze swoja kuzynka, ktorej brat

pracuje w kopalni i tam na dole jego kolegi zona przeczytala w fakcie szokujaca informacje !
Takie to fakty na temat pracodawcow.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 7

jest takie powiedzenie: Nie ma dymu bez ognia.

Gdyby pracodwacy byli swięci takie strony by nie powstawały albo ich popularnosc byłaby znikoma. A skoro strony powstają to znaczy, ze jest społeczne zapotrzebowanie na to.

Za co chcecie karac tych pracowników, którzy zostali wykiwani przez nierzetelnych cmoków zwanymi pracodawcami, za to, ze się mobilizuja i przestrzegają innych przed szarlatanami i oszustami?

Skoro pracodawca to oszust to jakby sie nie malował zawsze nim będzie.
Jest tez drugie staropolskie przyslowie, które tu pasuje: Jak sie urodziłes PIssdą to kanarkiem nie umrzesz.

Moim zdaniem jesli pracodawcy koniecznie chcą byc "czysci" to niech nie szukają wendetty tylko tak postepują by rozeżleni ich byli pracownicy nie mieli powodu zakładac takich stron na FB.
popieram tę opinię 34 nie zgadzam się z tą opinią 2

Jak napisze, ze jestes slabym pracownikiem i kradles to bedzie prawda?

W internecie mozna pisac co sie chce.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 6

https://www.facebook.com/pages/Najlepszy-Pracodawca-w-Tr%C3%B3mie%C5%9Bcie/1538008696450927?ref=tn_tnmn
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

m.in.

IMPEL wyzyskiwacze, ohyda
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 1

Czarna lista

Jakis pracodawca to stworzyl zeby ostrzec siebie i swoich ziomkow złodzieji
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Artykuł napisany by było głośno i by trójmiasto.pl mogło znowu podnieść sobie statystyki, a co za tym idzie kasę. Pani autorka Agnieszka Śladkowska, nigdy nie była pracodawcą więc nie wie na czym polega ta funkcja. Żałosne napiszcie chociaż raz prawdę co za ludzie przychodzą do pracy, co robią( albo raczej czego nie robią) jak kradną, niszczą, oczerniają, zastraszają itd.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 13

Bo dawni nie bylo strajku

A nikt nie pisze o mcdonald tam sie dobrze pracuje widocznie
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0