Czarna lista pracodawców Trójmiasta w internecie

Opinie do artykułu: Czarna lista pracodawców Trójmiasta w internecie.

Pięć dni istnienia, 50 opisanych firm, ponad 10 tys. polubień - to statystyki działania Czarnej listy pracodawców w Trójmieście zamieszczonej na Facebooku. Bezpłatne dni próbne, brak umów, niewypłacanie wynagrodzeń i złe traktowanie pracowników - to główne zarzuty, z którymi pracodawcy nie próbują na razie polemizować.

21 stycznia br. założyli na Facebooku profil pod hasłem "Czarna lista pracodawców". W pierwszym poście zapewnili anonimowość i zachęcili do wysyłania propozycji ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

akurat w tym co opisałeś nie ma żadnych nieprawidłowości...

więc trochę zalatuje frustracją ale nie sprecyzowałeś na co...
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 6

100% racji
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Wiesz płacą słabo ,praca na zmiany itp. ale płacą i nigdy nie mają zaległości w platnościach wobec pracowników .Podobnie jak w innych sieciówkach masz mieć pensję 25 to 25 kasa jest na koncie
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 0

Moze pip ruszy d..e

I zacznie pracowac i kontrolowac - liste firm ma na tacy :)
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 0

mam wrażenie że Polacy ostatnio lubują się w nienawiści czyli po staropolsku 'hejtowaniu'

cokolwiek, gdziekolwiek ... franki, wośp, górnicy, ukraina nowy tv sąsiada: czy chodzi o sprawy bliskie czy dalekie, ważne czy nieważne, znane czy zupełnie obce... jest opcja prz***bać to myk! ba! grzechem byłoby nie skorzystać !
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 7

Co piszesz pisowski kutafonie?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 8

najgorsi sa młodzi szefowie-ubierze taki gajerek i przeprowadza rozmowe kwalifikacyjna

ja trafilem na kilku takich gogusiow w szkolach jezykowych.Rodzice dali takiemu kase na otworzenie szkoly jezykowej-bo synek byl 2 lata w Anglii i juz mysli ze zna jezyk perfect i bierze sie za otwieranie szkol. Ubierze garniturek,wloski na zel i na rozmowie wstepnej pyta kandydatow,,prosze cos powiedziec o sobie po angielsku" i sam nic z tego nie rozumie.Potem stała gadka-,,ile chciałby pan u nas zarabiac?"
Nie wazne,jaka kwote sie powie-nawet juz mowilem najnizsza z najnizszych-to znow stala gadka:,,oddzwonimy do pana".A na koniec widzimy w jego szkole jezykowe,ze pracuje jego kuzyn lub dziewczyna....Wiec,po co ta cała szopka z rozmowami kwalifikacyjnymi?!Zeby sie poczuc szefem?!
popieram tę opinię 29 nie zgadzam się z tą opinią 1

Praca w Polsce = koszmar

Większość zapierdziela za 1500 zł. Traktowany przez kierownika jak śmieć, niewolnik. Często walki między współpracownikami - kablowanie, robienie pod górkę byś nie miał za dobrze i by nieco podlizać się szefostwu. Wypłata ledwo starcza na przeżycie , o godnym życiu nie ma mowy. Jak ci nie pasują warunki to spieprzaj dziadu, mamy wielu innych chętnych, którzy z przyjemnośćią przejmną twoją niewolniczą posadkę. Takie zycie nie ma sensu. Wieczny stres i walka o przeżycie.
popieram tę opinię 24 nie zgadzam się z tą opinią 3

?

Kto to jest leming i ciul?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 5

aa czyli jak lemingi ida to ja tez musze

dobra nie mam wiecej pytan :)
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 4

ja będę udawał, że coś umiem a Ty będziesz udawał, że mi płacisz

i jest wtedy sprawiedliwie, więc co narzekasz "pracodawco"
popieram tę opinię 24 nie zgadzam się z tą opinią 2

wiesz

Stara zasada: Gdzie dużo ludzi, tam świeże posiłki. Zresztą sporo dzieci tam widziałam.
p.s. coś chciałaś/eś więcej wnieść do swojej opinii swoim podpisem?
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 4

Panstwowa inspekcja pracy

Moze zalozenie takiego profilu daloby do myslenia PIP i zweryfikowaniu losowych postow :-)? Brak umowy jest rowny ze swiadomym dzialaniem na niekorzysc Panstwa ;-)
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

serio chodziłas tam z dziecmi?

współczuje dzieciom...
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 4

Wiele z tych firm ma w nosie nawet wyroki sądowe. To co tu o PIP-ie mówić
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 1

wy bando leni, weźcie się za robotę a nie brednie wypisujecie na fejsie

skrzywdzeni pracownicy - banda leniwych lewusów nie potrafiąca wykonać prostych rzeczy, spędzająca pół dnia na pecie albo na plotach, o siedzeniu na pudelku czy fejsie nie wspomnę. Taka leniwa łajza powinna na dzień dobry dostać parę razów pejczem żeby się wzięła za robotę. Co dziesiąty pracownik może się do czegoś nadaje, reszta się opieprza, kradnie i tylko patrzy kiedy fajrant. Mordy dra tylko że krzywda im się dzieje i że podwyżek by chcieli, premii, a za co? zapracuj najpierw na siebie a potem myśl o premii, jak się nie podoba to wypad, na twoje miejsce jest piętnastu następnych
popieram tę opinię 23 nie zgadzam się z tą opinią 68

takich co kradna sprzet firmy,olewaja robote,swoja zla praca psuja wizerunek firmy,na kazda rozmowe w temacie poprawy jakosci pracu podnosza larum o mobbing/wyzysk/molestowanie itd. to tylko krotka lista spisana na poczekaniu.Tak samo jak sa gowniani pracodawcy tak samo sa pracownicy pasozyty.
popieram tę opinię 29 nie zgadzam się z tą opinią 3

Jasne to email . ARBEIT@renifery.eu
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 4

LPP / BBK

przykład ciekawego pracodawcy ;-)
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 2