Czarna lista pracodawców Trójmiasta w internecie

Opinie do artykułu: Czarna lista pracodawców Trójmiasta w internecie.

Pięć dni istnienia, 50 opisanych firm, ponad 10 tys. polubień - to statystyki działania Czarnej listy pracodawców w Trójmieście zamieszczonej na Facebooku. Bezpłatne dni próbne, brak umów, niewypłacanie wynagrodzeń i złe traktowanie pracowników - to główne zarzuty, z którymi pracodawcy nie próbują na razie polemizować.

21 stycznia br. założyli na Facebooku profil pod hasłem "Czarna lista pracodawców". W pierwszym poście zapewnili anonimowość i zachęcili do wysyłania propozycji ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

a co to ma do złego pracodawcy???
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

podawac, nagłaśniać

niech urzędy pracy sie biora za te ogłoszenia w internecie, czy są fikcja , czy przykrywką , zeby przyjmowac znajomków bez kwalifikacji
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

transparentność

masz wymagania wygórowane pracodawco? podaj stanowisko wymagania , ale i podaj ile bedziesz płacił od do w zaleznosci od kwalifikacji
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

pracodawcy

ja bym jeszcze dodal wiekszosc tych co sie ogłasza na okrągło w internecie. Ogłoszenie ukazuje sie non stop przez cały rok, na to samo stanowisko, czyli co z tego wynika, wszyscy pracownicy do bani? A jakie zarobki proponują, a ile wymagań mają? Tym tez powinna zając sie inspekcja
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 1

No ja też bym chciał aby na świecie nie było chorób, głodu i wojen, jednak rynek pracy pracownika a nie pracodawcy rozwiązałby problem. A tak można usłyszeć, że na twoje miejsce jest 100 chętnych.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nikogo personalnie nie obraziłem ,nie pomówiłem i nie rzuciłem w nikogo kamieniem.Opisałem tylko wrażenia jakie odniosłem po przeczytaniu waszych wypowiedzi.Obrzydlistwo.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4

bez róznicy czy to prawda czy nie

zobacze czy na liscie firm jest taka z której kiedyś korzystałam i nigdy więcej tam nie pojde, na wszelki wypadek
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

nie obchodzi mnie czy to prawda, czy nie.

sprawdzę czy na liscie firm znajduje się taka z której kiedyś korzystałam i na wszelki wypadek nigdy więcej tam nie pojde
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

Czytaj ze zrozumieniem, za umiejętności trzeba zapłacić a nie udawać, że się płaci.

Wasze propozycje zapłaty uwłaczają ludzkiej godności.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 1

Twoja gorzka odpowiedź i osąd wskazuje kim naprawdę jesteś.

Pozbawioną wyższych uczuć imitacją człowieka. Ograbiłbyś innych gdyby warunki pozwalały, prawda ?
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

przeterminowana zywnosc

Przeciez takie postepowanie odnosnie przeterminowanej zywnosci to norma... W bardzo wielu wypadkach osoby posiadajace restauracje, a raczej bary sa osobami do tego stopnia pazernymi ze nie patrza na tego typu rzeczy jak swiezosc produktow... Inna bajka ze czesto tez kupuja produkty z przecen o bardzo niskim lub zerowym okresie przydatnosci do spozycia.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

wymagania ciąg dalszy

Jestem elektrykiem z 14 letnim doświadczeniem.Pracowałem w Polsce i na zachodzie.Przykładowo : w ciągu miesiąca elektryk niemiecki lub holenderski podłączy ze 100 lamp za to dostaną w przeliczeniu na złotówki ok 8500zł w w Polsce polski elektryk podłączy z 400lamp a wam będzie ciągle mało czemu tak się opierdalasz typu teksty,do wypłaty dostanie ok 2000zł. Wymagania?! Zastanówcie się pracodawcy ile wymagacie a ile w zamian dajecie!!!
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

hhehehe stawka 4 zł za godzinę to już jest oszustwo............ cwaniaki
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Z gowork kasują opinie
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 0