Czarna lista pracodawców Trójmiasta w internecie

Opinie do artykułu: Czarna lista pracodawców Trójmiasta w internecie.

Pięć dni istnienia, 50 opisanych firm, ponad 10 tys. polubień - to statystyki działania Czarnej listy pracodawców w Trójmieście zamieszczonej na Facebooku. Bezpłatne dni próbne, brak umów, niewypłacanie wynagrodzeń i złe traktowanie pracowników - to główne zarzuty, z którymi pracodawcy nie próbują na razie polemizować.

21 stycznia br. założyli na Facebooku profil pod hasłem "Czarna lista pracodawców". W pierwszym poście zapewnili anonimowość i zachęcili do wysyłania propozycji ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

jest

taka firma izolmat .....
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

jesli chodzi o wymagania?

To zacznijmy np od tego na ile godzin przychodzi pracownik do pracy? na 8 od pn do piątku . To czy ja zostanę dłużej zależy ode mnie a nie może być tak iż przychodzi kierownik np o 14 i mówi mi że ja muszę zostać dłużej!! Ja nic nie muszę ja mogę!!!!Pracownik to nie jest niewolnik!!! Jak ktoś tego nie rozumie to proszę wyjechać do jakieś firmy na zachodzie i zobaczyć jak traktuje się pracownika.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Myślisz że się na takie firmy nie donosi?

Pewnie że się donosi tylko problem jest taki że oni mają to w d*pie a do ciebie przyjdzie np sanepid i wlepi mandat za to że zlew ma 55cm szerokości a nie 60.W urzedzie pracy od kilku lat ogłasza się firma co od kilku lat wykorzystuje pracownika,co płaci pensje w ratach ,gdzie mimo umów nie opłaca składek.I co? istnieje nadal wysyła sie pisma ,dzwoni jak grochem o ścianę.Gdyby instytucje państwowe stały w obronie pracownika ,zresztą po to zostały stworzone to dzisiaj nikt takiej strony by nie zakładał!!!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

se firme otwórz

później podskakuj, ciekawe jaki z ciebie szef bedzie.wypadkowicz jesteś?,znałem takiego co se sam kości łamał by na zwolnienie iść.debil
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

JEchac z szefami jak ze szmatami. Pamitajcie jedno ty sie na harujesz jak wół a on lezy na kanapie i ma 3 razy wieksze pieniadze. Pozdrowienia dla tych co nie maja umowy o prace a wymaga sie od nich nie wiadomo czego o wypadek jest łatwo o odszkodwanie juz nie .
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 12

inditex

zapraszam do sklepow inditexu, kazdy kasjer umie wystawic fakture.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Poczytałem i dużo opinii w stylu

Sporo wymagali - pewnie przyszedł do pracy się relax
Koleżanki z pracy były nie miłe - no to wina pracodawcy
Kierowniczka kazała, a sama nic nie robiła - myślał, że będzie odwrotnie?

albo zawinione z obu stron:

Nie dali umowy - to nie pracujesz
Nie zapłacili - to idziesz do PIP-u
Syf w kuchni - to idziesz do sanepidu.

Sam mam działalność i dotrzymuje słowa wobec pracowników, płacę itd.
A i tak często słyszę, że za dużo wymagam, że jestem nie miły jak oni serial w robocie oglądają albo jak mi sprzęt rozwalą to czemu mają za to płacić.

Więc drodzy pracownicy, bądźcie uczciwi i pracowici, a jak ktoś Was oszukuje to trzeba się zwolnić albo donieść, a nam uczciwym z taką konkurencją będzie lżej.
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 0

Co w tym dziwnego? Ja swojego pracodawcy nie widzialem na oczy. Rozmowa z gosciem z biura z Singapuru przez telefon, skany dokumentow via e-mail, kontrakt podpisany i wyslany na maila. Po dwoch tygodniach na maila dostalem flight details, e-ticket i... wylot na statek.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

to skora nie jestes dobra w tym co robisz, to moze chociaz jestes ladna?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 25

co oznacza słowo: "byśmy" ?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Naukowiec nie wybierze na towarzyszkę życia niedouczonej baby.

Nie wytrzymaliby razem długo, bo jeśli nie jest wystarczająco inteligentna, to się szybko nią znudzi. Ich kręci intelekt. I wyobraź sobie, że żony profesorów też pracują.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

słuchaj no gosciu

za komuny tez stosowano wilcze bilety, epoka niby sie zmienila, ale tacy jak widac dalej zyją w najlepsze i stosują pereelowskie metody. straszyc sądem to mozesz swoich funfli spod budki z piwem i mozesz mi pan panie pracodawco razem ze swoimi kolegami skoczyc na lufę. do sądu to ja moge zawlec a na sanepid sam sobie dzwon, niech przyjadą wytepic robactwo skoro sobie z tym nie radzisz,

tez pracowalem w takiej firmie, Pracodawca byl hardy, ale do domu kanalani przemykał mietkojajowy. hardy byl za biurkiem szefa, ale na ulicy bal sie w oczy spojrzec, wiracha z małymi jajkami.
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 1

czyżbyś pracował w "smd"wi.....cki"?przez 5 lat mojej pracy przewinelo sie tam około 100 pracowników.S.J. również.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3

co ty wiesz pastuchu o prowadzeniu firmy, co ty wiesz o czymkolwiek, co wy wszyscy wiecie. Guzik wiecie, za 5 trzecia bierz kapotę pier...l szefa i robotę tak dożyjesz starczej renty nigdy w d*pę nie kopnięty

trochę szacunku za stworzenie miejsca pracy, dla takich osłów jak wy, żebyście mogli swoje bachory nakarmić
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 4

Vinotti wyzysk na maksa

nic nie zapewniają
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Firemki prowadzone przez Świadków Jehowy - należałoby się im przyjrzeć

zwłaszcza traktowanie pracowników "świeckich" bywa skandaliczne. Kto pracował, ten wie, o co chodzi.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 3

nie podam...

..bo jej już nie ma ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0