Czy jest tu ktoś z Koscierzyny?

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko
Czy to dobre miejsce do zamieszkania dla rodziny z małymi dziećmi?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

nie. bo to forum trojmiasto tj. Gdańsk, Sopot, Gdynia a nie powiatu kościerskiego
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

Oj co się czepiasz, jakiś czas temu 10 lat mieszkałam w Wejherowie, ale mąż i ja pracujemy w Gdańsku i Gdyni. Ani na moment nie przestałam w związku z tym czytać tego portalu.... może ktoś mieszka w Kościerzynie albo niedawno mieszkał ale jednocześnie jest Tricity związany i odpowie.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Chyba Kościerzyna nie jest tak bardzo poza orbita Trójmiasta skoro padały na tym forum pytania o porodowkę w tym mieście.. Ja z kolei tez nie mieszkam w samym Trójmiescie..
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Myślę,że całkiem fajne miejsce jak lubicie kiedy większość ludzi Was zna :) Mam tam rodzin i naprawdę wydaje mi się,że tam każdy sie zna.
Wszędzie masz blisko, do przedszkola państwowego dostaje się każde dziecko bez problemu, szkoły podstawowe tez są chyba z 4, średnich tez mają kilka, poza tym basen, kino i kilka fajnych miejsc z gastronomią. Ceny niższe niż w trójmieście
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

A czy po wybudowaniu obwodnicy Kościerzyny w samym mieście są mniejsze korki? Byliśmy w okolicach na wakacjach rok temu i takie korki dzień w dzień to by mnie dobiły.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

nie wiem jak na co dzień,bywam tam w niektóre weekendy i święta, ale zawsze wydawało mi si ,że korek jest rano ok 10 i popołudniu, jak jadą do pracy i wracają z pracy ludzie z pobliskich wsi. Wakacje to wyjątkowo duże korki , ze względu na sporo kurortów w okolicy. choć kuzyn mówił,że teraz jest całkiem nieźle, bo sporo ludzi korzysta z obwodnicy i w samym mieście da si poruszać normalnie ( aczkolwiek tam wszędzie blisko wiec po co jeździć samochodem :))
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Taka trochę du** świata :D :D
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Podbijamy, może ktoś się wypowie jeszcze?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Jak mieszka się w Wejherowie? (34 odpowiedzi)

Być może będziemy musieli wyprowadzić się z Gdańska w okolice Wejherowa, bo mąż dostał dobrą...

nie moge zajsc w ciaze (97 odpowiedzi)

Juz od dluzszego czasu staramy sie z mezem o dzidzie i nic. Wy tez mialysie takie problemy

Dr Monika Zielińska CDIT Sopot - proszę o opinie. (38 odpowiedzi)

Bardzo proszę o wszelkie opinie dotyczące współpracy z tą panią jak również o terapii z dzieckiem...