Re: Czy któraś z Was lub znajomych starała się o pracę w policji?
będę próbować za rok, jasne, że tak. Jestem zaskoczona, ze nie wpasowałam się w profil, ale cóż, nic już nie zdziałam. Mam nadzieję, ze coś więcej mi powie pani psycholog na omówieniu testu.
Jeśli chodzi o sam test, to ja odpowiadałam dość szybko, bo pierwszą swoją myśl, zadania rozwiązałam dobrze u Pani psycholog wydawało mi się, że też wypadłam dobrze. Na każde pytanie miałam odpowiedź, uważam, że sensowną, ale jednak się nie spodobałam:-) może byłam zbyt pewna, nie wiem i się tak naprawdę nie dowiem.
Zadania które na was czekają to także:
- sześciany jest to zadanie polegające na tym że jeden wielki sześcian (jak kostka Rubika) składa się z innych mniejszych sześcianów i trzeba policzyć ile brakuje małych sześcianów w kostce. Pierwsze sa dosyć łatwe ale później trzeba pogłówkować. Oczywiście goni nas czas!
- pamięć fotograficzna: mamy zdjęcie na które patrzymy się jak długo tylko chcemy bo czas wtedy się zatrzymuje (przejście do następnego działu), wychwytujemy drobnostki. Ja miałam zdjęcie ulicy (domy, chodzący ludzie, 3 muzyków gra na drodze, znaki drogowe) na wszystko trzeba zwrócić uwagę. Naciskamy dalej, czas rusza i wyskakują nam małe skrawki zdjęć. Pytanie czy ten skrawek był na dużym zdjęciu. Ja np. miałam znak drogowy zakaz postoju a na dużym zdjęciu był zakaz wjazdu!!!
- pamięć tekstowa podobne do fotograficznej tyle że jest tekst czytamy go tak długo jak chcemy wciskamy dalej czas rusza i pytania do tego zdarzenia. Ja miałam np. (nie pamiętam dokładnie) ale coś takiego: 3 maja 2002 roku o godz 15.25 znaleziono ciało mężczyzny w lesie. był od trzech miesięcy w zarządzie firmy..., która od jego panowania miała problemy finansowe. szef tej firmy.... jakiś świadek zeznał, że niedaleko lasu przechodziło dwóch mężczyzn z rottweilerem, zona znalezionego mężczyzny miała romans z....Później wyskakiwały pytania typu: czy śmierć nastąpiła o 13,30, itd 3 odpowiedzi TAK, NIE i nie można wywnioskować z podanych informacji.
- logika: rozsypane i pomieszane wyrazy i trzeba było ułożyć z nich 3 zdania logiczne. W każdym zdaniu mamy już pierwszy wyraz resztę trzeba wyszukać z rozsypanki.
- refleks: figury geometryczne dokładnie 6 przypisane do pierwszych cyfr klawiatury od 1 do 6. naciskamy cyfrę taka jaka figura nam się ukazała.
- Zadania matematyczne
1. Oblicz średnią mandatów z 3 miesiecy. luty 50, marzec 100, kwiecień 150 czyli średnio -----wychodzi 100------ Tu nie trzeba nic wyjaśniać :) ,ale te zadanie krąży tez w takiej wersji ze trzeba z tego obliczyć średnia z danego roku a podane są np. listopad 2004-50, grudzień 2004-100 ,styczen 2005-150 I trzeba wyliczyć średnią z 2005 roku czyli wychodzi 150
2. Zadanie z trawnikiem -był prostokąt z 2 pasami zieleni a w środku ulica. Boki prostokąta 12 i 8 i trzeba było obliczyć ile kosztuje skoszeni 2/3 trawnika, jeżeli jeden metr kosztuje 5 zł, ------ wyjdzie 320 zł-------- obliczenie- pole cał.prost 8*12=96 2\3 z 96=64 64*5zł=320zł
3. Policja kontroluje co 15 samochód ile skontrolowała kierowców do 225 samochodu. ------ wychodzi ze 15 samochodów------- obliczenie- 225:15=15
4. Cena biletu wynosiła 9 zł i trzeba było policzyć ile biedzie kosztowało 10 biletów przy rabacie 20% ---------wychodzi ze 72 zł------------ obliczeni-9*10=90 10% z 90zl=9zl czyli 20% z 90=18zl 90zl-18zl=72zł
Później są dalej pytania osobowościowe. cechy charakteru, które trzeba pogrupować od tych, które najbardziej nas dotyczą, do tych, które najmniej
Po wszystkim rozmowa. Ja miałam pytania o karierę zawodową, skończone studia, co rodzina na moją decyzję, jak odreagowuję stres, czy policjant powinien być wrażliwy,dlaczego do policji, w jakim pionie chciałabym pracować itd.
Udzieliłam na wszystko odpowiedzi, ale widocznie nie tak, jak powinnam, trudno
pozdrawiam
0
0