Do kiedy ochraniacz na łóżeczko?

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko bez ogłoszeń
Pytam bo chciałabym kupić kilka pościeli a z ochraniaczem są drogie.
Może po prostu niedługo mi nie będzie potrzebny?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Do kiedy ochraniacz na łóżeczko?

Witaj,
moja córeczka miala do okolo roczku ochraniacz.Potem przenioslam ją do kojca :)

Moja ma 2 i 3 mies, spi w lozeczku, ochraniacz ma wciąz coby sie nie obijala :) takze dopoki bedzie spala w lozeczku ze szczebelkami bedzie tez miala ochraniacz :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Moja Wiki ma już 1,5 roku i nadal słysze jak tłucze głową czasami w nocy o szczebelki :) robi zegarek podczas spania :)

moj ma dalej ochraniacz na lozeczko poniewaz wiercac sie obija sie o szczebelki.mi sie tak wydaje,ze dopuki nie bedzie spal w lozku bez szczebelek to bedzie mial ochraniacz

Do ponad roku mieliśmy ochraniacz dopóki mała nie zaczęła go szarpać :)

synek ma 1,5 roku i nadal ma ochraniacz,bo wierci się strasznie i obija o szczebelki

W Ikea można dostac tanie ochraniacze, zupełnie białe lub w gorchy / paseczki. Pasują do każdej pościeli.Ja mam białe i jestem bardzo zadowolona. Zwlaszcza teraz jak mała siada i się przewraca w łóżeczku.

Fajne ochraniacze na zamówienie szyje Pani tutaj:
http://kobieta-matka.pl/category/dla-dzieci/
Super sprawą jest to, że można wymyśleć go samemu, a ona szyje :) wedle naszych potrzeb.

Ja miałam ochraniacz, ale go nie stosowałam, bo położna mi odradzała.
Mała bardzo się kręciła w łóżeczku, lecz mi obijała się o szczeble. Kiedy nie miała ochraniacza, mogła więcej zobaczyć leżąc na boku. Teraz ochraniacz mi zalega i drugi raz już bym go nie kupiła. Myślę, że lepszym rozwiązaniem jest porządne łóżeczko turystyczne- dziecko nie będzie się obijało o szczebelki i problem z głowy:)

http://tatapad.pl/sprzet/ochraniacze-do-lozka-sa-niebezpieczne-wyjmij-je-z-kolyski-asap/
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja swoje dziecko zabezpieczyłam ochraniaczami na szczebelki łóżeczka, boje się, że mocno się uderzy, bo się wierci, kopie i wywraca. Kupiłam z tego sklepu https://minkycm.pl/pl/searchquery/ochraniacz+na+szczebelki/ są miękkie z bawełny i wypełnione antyalergiczną włókniną

Najnowsze zalecenia WHO są takie, żeby w ogóle nie używać ochraniaczy na łóżeczko. Chodzi o zapobieganie sids.

Nasza położna na 1 wizycie kazała usunąć ochraniacz :) 8 lat temu :)

Niektóre dzieci nie mieszczą się w łóżeczkach. Bratanek męża jak się urodził miał ponad 5kg i wyglądał jak olbrzym w standardowym łóżeczku. Brat szybko zainstalował "odbojniki", żeby się nie poobijał, bo żywotne dziecko im się trafiło hahaha :) U nas się sprawdził taki neutralny, łatwy do prania https://firstbaby.pl/produkt/ochraniacz-jasmina/ widziałam ostatnio na baby shower u koleżanki takie eleganckie marynarskie z wyszywankami, ale był dość drogi.

Inne tematy z forum

DORADŹCIE JAKIE FIRANY/ZASŁONY DO SALONU :) (38 odpowiedzi)

Dziewczyny kompletnie nie mam pomysłu na firany czy też zasłony do naszego salonu. Mieszkamy już...

Co jedzą wasze 1,5 roczne dzieci? (37 odpowiedzi)

Ciekawi mnie co jedzą wasze 1,5 roczne dzieci, mój synuś je tylko to co mu smakuje i co zna,...

czym myjecie drzwi kabiny prysznicowej? (49 odpowiedzi)

Dziewczyny, poradzcie, ja zwariuję. Strasznie duzo czasu schodzi mi na mycie drzwi kabiny...