Droga wymiana w kantorze na lotnisku. Standard czy przesada?

Opinie do artykułu: Droga wymiana w kantorze na lotnisku. Standard czy przesada?.

Ceny w lotniskowych sklepach i punktach usługowych zawsze były i będą wysokie - podobnie jak czynsz, który płacą ich właściciele. Zasada ta dotyczy również lotniskowych kantorów, o czym boleśnie przekonał się turysta z Niemiec.Zwykła kanapka za 20 zł, kawa za 15 zł, piwo za 12 zł - tak jest nie tylko w Gdańsku, ale i na innych, nie tylko polskich lotniskach. Właścicielem punktów handlowych i usługowych działających w portach lotniczych w prosty sposób tłumaczą horrendalnie wysokie ceny, ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Norwegia

Pracuje w norwegi i tam wygląda to w następujący sposób:
Kawa na stacji benz. 20-25 koron
kawa na lotnisku 20-25 koron
kawa w samolocie 20 - 30 koron
Dla norwega 30 koron to jak dla polaka w polsce 3 pln.
Można?Da sie? :-)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

Wódka

Cena wódki o 100% droższa niż w sklepie. Lepiej kupić lecąc do UK wódkie w Markiecie np Asda jest taniej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Byłem na wielu lotniskach na świecie... nie widzę specjalnych różnic. Może widziałeś zbyt mało dworców kolejowych na świecie?

NBP ustala kurs? skąd te rewelacje?

NBP podaje jedynie kurs średni. Kurs waluty ustala rynek i NBP nic do tego nie ma. Za nim się będziesz publicznie wypowiadał radzę najpierw zaznajomić się z daną tematyką żeby się potem nie ośmieszać.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1

he he

"zwróciliśmy jednak uwagę operatorowi kantoru, aby przeanalizował swoją strategię cenową" - na pewno bardzo się przejął zwróconą uwagą
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

A byłeś kiedyś na lotnisku, a później na polskim dworcu? Nie widzisz różnicy? Chyba mam problemy ze wzrokiem.

mogła się uczyć

a jak ktoś nic nie umie to pracuje potem jako sprzedawca.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 14

przytocz konkrety

bo chyba nie czytałeś książki. Autor jest autorytetem takim samym jak adam smith i nikt nie słyszałem jeszcze żeby ktoś podważał to co napisał. To tak samo jak byś chciał podważyć podstawowe prawa fizyki. Napisz proszę konkrety chętnie o tym przeczytam a jak na razie to dla mnie jesteś zwykłym trolem.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

i dobrze to im funkcjonuje i smieja sie w zywe oczy z "niezadowolonych nieudacznikow" oraz "marud" albo im pisza: nie podoba sie to won na zmywak do Anglii albo na kase do tesco. Czy warto zawsze byc az tak odwaznym i przesadzac z pewnoscia siebie oraz bezczelnoscia? W sumie bowiem madry, doswiadczony zlodziej zawsze siedzi cicho i nie pokazuje tego, co ukradl...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jestem częstym gościem na lotnisku w Gdańsku i mimo woli widzę jakie są ceny,ale najbardziej zaskoczyła mnie cena zwykłego lizaka Chupa Chups,który tam kosztuje 5zł!!! I to jest zdecydowana przesada!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jestem częstym gościem na lotnisku w Gdańsku i mimo woli widzę jakie są ceny,ale najbardziej zaskoczyła mnie cena zwykłego lizaka Chupa Chups,który tam kosztuje 5zł!!! I to jest zdecydowana przesada!
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Szum wokół tego, ale to nasza wina

Każdy z nas wtedy, gdy traci- jest zły. Jednak to samo jest w sklepach : w 1 sklepie dana kawa kosztuję 21zł, a dwa sklepy dalej, kosztuje ona już 28zł. Ceny są i będą rózne WSZYSTKICH ARTYKUŁÓW. To jest nasz wybór gdzie i za ile kupujemy. Ba, nawet wtedy to nasz jest wybór, gdy nie chce nam się poszukać gdzieś indziej. Wszyscy kupujemy tam, gdzie chcemy bo nikt nas do niczego nie zmusza. Chyba troszkę przesady w tym artykule,że akurat ten kantor jest "bee"
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Marks

A dostęp wifi na lotnisku to tez żart. Ile razy jestem jakiś zagraniczny turysta ma problem. Jest sieć punktu informacyjnego ale haseł nie mogą podać. Punkty wypożyczenia samochodów podają hasła dla klientów. Internet przez komórkę pożal sie Boże ledwo ma zasięg. Na starym terminalu można zapomnieć o sprawdzeniu maila.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

To może na dworcach PKP, też tak powinno być?

Ceny na polskich lotniskach są jedne z wyższych. A niby czym różni się lotnisko od dworca kolejowego? Moim zdaniem niczym poza właśnie cenami.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

no pewnie :) ??!!

może jeszcze ciucholand na lotnisku ?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

ad rem czy ad personam ???

To znamienne, że dyskusja w internecie nie może polegać na wymianie zdań, tylko często towarzyszą jej inwektywy pod adresem adwersarza. To w przypadku agresji rzeczywiście potrzebny jest specjalista. W przypadku braku kultury specjalista nie pomoże. Przepraszam, już opuszczam to miejsce. Pomyliłem towarzystwo. Życzę Państwu pięknych Świąt i dużo dobrego w przyszłym roku.

Boli, że to nie ten Lech, prawda...

jakie dokonania i miejsce w historii, taki patronat...
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3