EXPRES DO KAWY

Temat dostępny też na forum: Chełm Rodzina i dziecko
Witajcie
Z mężem zdecydowaliśmy się na zakup expresu do kawy, jednak nie za bardzo się orientujemy jaki wybrać, który lepszy. Wiemy, że są na kapsuły i samemu można dodać sypanej kawy i spienić mleko. Pani w sklepie odradzała expres na kapsułki my również nie jesteśmy ku temu przekonani wiec proszę Was o polecenie dobrego expresu, ale nie na kapsuły no chyba , że przekonacie .. : ) Z góry dziękuje za porady.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: EXPRES DO KAWY

ja mam krupsa DG na kapsułki nie narzekam choc nie polecam jeśli pijecie duzo kawy bo nie wychodza one najtaniej , u mnie się sprawdza bo piję taką kawe od czasu do czasu -generalnie nie jestem kawoszką.

no właśnie dlatego wole inny expres bo jest bardziej opłacalny bo dziennie 2 kawy .... majątek ;)

ja też jestem przeciwna ekspresom na kaspułki (bo teraz to jest modne i wszędzie można kupić, nie wiadomo jak będzie za 5 lat...)

dobrze, żeby ekspres miał możliwość sypani i kawy mielonej i sypanej(jest różnica w smaku) no i oczywiście spieniacz do mleka. do użytku domowego raczej się nie kupuje ekspresów na melko (na wyświelaczu wciskasz cappuccino albo latte macchiato i sam robi) bo... to mleko kiśnie i jest dużo rureczke do czyszczenia.
w ogóle ekspres powinien się jak najłatwiej dać wyczyścić (te z wyświelaczem mają opcję że co jakiś czas się pojawia "opróżnij tacę ociekową" czy "odwapnj"-wtedy nie trzeba pamiętać. w ogóle te z wyświetlaczem są fajniejsze bo można bardzo, ale to bardzo dużo rzeczy pozmieniać. nam się udało "ustawić" nasz ekspres dopiero po jakimś miesiącu-a to jaki ma być czas parzenia, temperatura itp. wiem że w drogich ekspresach 5-6tys+ jest opcja zapamiętania preferncji chyba do 15 czy 20 osób/kaw.
co jeszcze hmmm-no musi mieć fltr wody:) jakąś britę czy coś, ale to większość porządnych już ma.

a ja jestem zadowolony z expressu na kapsułki DG.
Piję dużo kawy. Doceniam wygodę i jakość kawy ( podzespoły krupsa , ciśnienie 15 bar). Co do kosztów to wszystko jest względne .Kaspułki kupuję w Carrefourze w cenie 16,99 PLN za 16 sztuk. Więc jedna filiżanka dobrego espresso kosztuje mnie niewiele więcej niż 1 złotówkę . Uważam , że ni e jest to wygórowana cena. Ważne dla mnie było też to że expres kupiłem za 399 PLN a nie za 2 - 3 tysiące .

Mamy taki: http://www.euro.com.pl/ekspresy-cisnieniowe/saeco-via-veneto-czarny-.bhtml już drugi. U nas sprawdza się idealnie. Kawę kupujemy ziarnistą i mamy osobny młynek żarnowy.

Inne tematy z forum

OSZCZĘDZANIE W KAŻDYM CALU (78 odpowiedzi)

Czy któreś z was są bardzo oszczędne jeżeli tak to w jaki sposób i co zaoszczędzacie . -woda...

Szkoła podstawowa nr 47 Gdańsk opinie zerówka pierwsza klasa (29 odpowiedzi)

Witam, moje dziecko chodzi teraz do przedszkola ale za kilka miesięcy będzie dylemat zerówka...

księgowa?? czy warto? (41 odpowiedzi)

post dotyczył będzie pracy.. a właściwie jej zmiany...obecnie pracuję jako powiedzmy pracownik...