FLUORYZACJA ZĘBÓW W SZKOLE

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko
Mam przed sobą zgodę na fluoryzację zębów w szkole. Podpisać, czy nie? Opinie są różne. Wielu zwolenników-wielu przeciwników. Naczytałam się o szkodliwym działaniu fluoru... Dodam, że syn ma wszystkie zęby mleczne- oprócz dwóch dolnych jedynek, które dopiero gdzieś widać na horyzoncie:) Nie bez przyczyny do zębów mlecznych kupujemy pasty bez fluoru... Proszę o radę bardziej doświadczone mamy, może zajrzy tu jakaś mama stomatolog?:) W poniedziałek zadzwonię do mojej Pani doktor, ale chciałabym być bardziej zorientowana przed tą rozmową.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

Re: FLUORYZACJA ZĘBÓW W SZKOLE

ja wyrażałam z własnej niewiedzy i mody na fluoryzację kilka lat temu. Skończyło się fluorozą zębów dziecka i teraz ma na stałych zębach b. brzydkie plamy, nie do usunięcia...

W pomorskim jest bardzo duże stężenie fluoru w wodzie (jedno z najwyższych w polsce). To plus fluor w pastach, płynach do płukania i żywności gwarantuje kłopoty i powinno z urzędu wykluczać fluoryzację w naszych szkołach!
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2

polecam lekturę:
http://gramzdrowia.pl/woda/pitna/cala-prawda-o-fluorze.html

http://www.simpgda.pl/simpgda/pliki/fluor.pdf
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Dzięki:) A tak swoją drogą- poprosiłabym osobę, która minusuje, za konstruktywną wypowiedź -dlaczego? Jakie są argumenty za? Po to założyłam wątek- aby uzyskać informacje.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

ja zgody nie podpisałam , właśnie z przyczyn jak wyżej napisano , uważam ją za zbędną ..teraz mamy dobre pasty i fluor w pastach też a nadmiar fluoru dobry nie jest jak wiemy. Dentysta też nam odradził , pytałam.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Ostrogi piętowe - jakie zabiegi najskuteczniejsze? (77 odpowiedzi)

Czy ktoś się borykał z tym problemem? Jakie zabiegi najbardziej pomagają?

Jaki wozek wybrac? (81 odpowiedzi)

Dziewczyny jaki wozek wybrac? 2w1, 3w1? Jakiej firmy polecacie? Rodze w wrzesniu :)

Gdzie na Wielkanoc z dziećmi??? (27 odpowiedzi)

Hej poszukuję fajnego miejsca na spędzenie Świąt Wielkanocnych z dziećmi. Zależy mi na...