Forumowa wymiana usług? :-)

Ciężkie czasy nastały ;-) i tak sobie pomyślałam, że może powymieniamy się szeroko pojętymi usługami?

Wiecie, sprzątanie, mycie okien, godzina siedzenia z dzieckiem forumki, ciasto, własnoręcznie zrobione kolczyki, itd. itp.

Ja oferuję np. makijaż, manicure, pedicure, pazurki żelowe, analizę kolorystyczną, przejrzenie szafy i selekcję garderoby itd. itp.

Co Wy na to?

Łatwiej jest skorzystać z barteru niż wydać pieniądze, więc może się akcja uda, co?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: Forumowa wymiana usług? :-)

Justyna - Ty sie zastanow nad aerobikiem ;-)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Anikia - zaraz Ci napiszę maila, ale pomyśl, może coś masz do zaoferowania? Może tort w styczniu? :-)

swietny watek :)

sama nie wiem co ja moglabym zaproponowac, bo nic szczegolnego nie potrafie, ale b. interesowalby instruktarz makijazu i analiza kolorystyczna oferowana przez Justyne, ile kosztowalaby usluga, informacja moze byc na maila anikia@wp.pl

Betrisa, te predyspozycje też i moim zdaniem psychika też ma wpływ bo jak sobie człowiek wmawia że musi schudnąć i jest pod presją to taka osoba ma małe szanse na zgubienie tych zbędnych kg.
Jestem z zawodu dietetykiem i niemam mani wyliczania kalorii, składników mineralnych. teraz jest Julka i większości mamy potrawy lekkostrawne (gotowane na parze, pieczenie w folii). A ja co do jedzenia to jest bardzo wybredna, warzyw mało wręcz w ogóle , mega ilość słodyczy wiem że kiedyś to mi się obije na zdrowiu. Jedynie ciąża i karmieniem cycem mnie powstrzymywało przede wszystkim od czekolady. Teraz znowu słodkości wciągam tonami a moja waga to 56 kg, hmm lekka niedowaga, hehehe.
P.S. Wzrost- 100= waga prawidłowa (granica +/- 10%)

ja też 12 kg w ciąży minęło 6 tygodni od porodu i jeszcze 3kg zostały ale ja się za wiele nie ruszam. karmienie wyciąga. Diety też jakiejś nie stosuję. Też pewnie jakieś predyspozycje genetyczne uwarunkowania mają znaczenie. Myślę,że jakoś zleci mi ta nadwyżka bo po pierwszej ciąży też spadło samo

zgadzam się z olciaprincessa. Od ponad 10 lat mam tą samą wagę czasami +/- 1 max kg.Ciążą 12 kg. Po porodzie codzienne spacerki z wózkiem po ok 2 h na jesień- zima ok 1 h. W ciągu 1 m-ca zgubiłam 13 kg (przy kamieniu piersią). Ruch pomoże zwalić zbędne kg.

tak na marginesie, kochane moje kobietki, pamietajcie ze sama dieta cudow sie nie zdziala, powaznie, ja tez kiedys stososwalam tylko diete chudlam, ale potem wracalao, jezeli nie prowadzi sie zdrowego jadlospisu to o kant krzesla mozna rozbic diety, trzeba sie nauczyc jesc prawidlowo wtedy wage sie utrzyma, ja np, ciagle mam ta sama wage, jem 4-5 posilkow dziennie, pije 2 litry wody, codziennie mam jakis ruch, czy to treningi z klientkami, czy silownia, czy spacery z malym, ale nie ma tak ze siedze na tylku , a jak juz mam siedziec to robie brzuszki z dzieckime na nogach, albo pompki z malym na plecach , on ma frajde a ja sie ruszam, tylko tak mozna utrzymac figure

justyna to znaczy ze jezeli ktos ma siedzacy tryb zycia, praca, dom praca dom, to nawet pilates pozwoli spalic odrobine tkanki tluszczowej bo organizm z automatu zareaguje na zwiekszony ruch, ale np jak dla mnie to bym mogla codziennie 3 godziny cw pilates i nic to by nie dalo,poniewaz moj organimz przyzwyczajony jest do zwiekszonego wysilku i potrzebuje wiekszego bodzca, ...ostatnio nie zagladalam na plotakrski watek bo jakos zaginal, o jaka diete chodzi? caroca wczoraj ze zmeczenia nie zalaczylam pliku ale juz poszlo:) sorry

olcia - co to miało znaczyć "nawet pilates będzie dobry"?

właśnie olcia... ja też chciałabym od nowego roku rozpocząć dietę, pisałam do Ciebie na wątku plotkarskim, czy nie ułożyła byś dla mnie czegoś.

Betrisa dostałam maila dziękuję, odezwę się już telefonicznie po weekendzie :) podrzucimy Ci piernika

ola - jest mail, ale nie ma zalacznika :-)

caroca wyslalam na maila diete, stosuj sie do niej, wymieniaj dni, po 3 tygodniach odezwij sie do mnie to ja zmodyfikuje,

olcia - spokojnie, nie spieszy mi sie, bo od stycznia zaczynam :-)

justyna - ja chetnie bym poszla, ale raczej na aerobik do SP 11, bo tam bardziej mi sie podoba i daja dziewczyny niezly wycisk. chodzilysmy kilka miesiecy z psiapsiola, ale ona zaszla w ciaze i samej tez mi sie nie chce, nie mam motywacji ;-)

hehehe :) justyna jezeli ktos nie uprawia zadnego sportu to nawet pilates bedzie dobry, :) jednak biorac pod uwage i schudniecie i wymodelowanie ciala to jednak lepiej jest potraktowac pilates jako dodatkowa forma cw,, caroca dopiero weszlam do domu, ale zaraz wysle

justyna ja mieszkam w oliwie :)

Hej! Może będzie ktoś zainteresowany kosmetykami ATW, np. do kąpieli? Jestem konsultantką, więc mogę w zamian za usługę zaoferowac' również jakiś krem, żel wyszczuplający, czy mleczko. Wklejam linka, żeby je zobaczyc'. Jest to polska firma na bazie roślin:

http://www.atw.com.pl/pl/index.php?page=info&id=1684

W zamian zależałoby mi na przystrzyżeniu włosów.:DDD

caroca - jak byś się zmotywowała do chodzenia na ćwiczenia w DOmu Sztuki na Stogach powiedzmy od Nowego Roku to ja też będę chodzić. :-)

Bo sama sie zebrać nie mogę, a tam chodziłam wcześniej.

PS. Chodziłam na pilates 3 razy w tygodniu - poniedziałki, środy i piątki. I było super. I był skutek zgubienia 4 kg w 3 m-ce bez diety. Piszę to, bo wiem że olciaprincessa ma inne zdanie na temat pilates ;-). Ja sprawdziłam na sobie, że figura się poprawiła :-).

olcia - czekam w takim razie na maila, napisz tez w nim gdzie mieszkasz.
jesli chodzi o diete i cwiczenia, to wiem, wiem musze sie ruszyc ;( ale katowanie zaczynam od stycznia, bo swieta chce miec bezstresowe :-)))

sonia - a gdzie mieszkasz?

Dziewczyny, a która dobrze się czuje w tortach?

W styczniu mój synuś kończy 3 lata (16.01) a ja kończę 30 ;-) (12.01). Myślałam o jednym torcie wspólnym, albo dwóch małych. Zawsze kupuję, ale może któraś z Was piecze?