Freestyle pisany ;-)

Jak w tytule . Spontaniczność i dowolność tematów. Niech się dzieje co chce ;-)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Freestyle pisany ;-)

Ludziska jak mnie dzisiaj wszystko boooli.
Co pomaga na zakwasy? Powinnam dzisiaj też ćwiczyć czy zrobić dzień odpoczynku?

Witaj B-B :)...dotarłaś w całości ? ;-)

Vi...jak dla mnie to " świętowanie" na miarę wesela rozwodu a spotkanie w gronie najbliższych to dwie różne rzeczy. Rozwód to zawsze trauma. Większość rozstań ma w tle ból i rozpacz.
Przyjęcia rozwodowe to obłuda. Takie jest moje zdanie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Tam zaraz kopiowanie, z tego, co czytam, to u nas tego rodzaju przyjęcia są mało popularne. Ale faktem jest, że coraz więcej par się rozwodzi, i jakoś to rozstanie trzeba przeżyć, może nie na imprezie rozwodowej, ale po prostu z bliskimi? To już zależy od indywidualnych potrzeb człowieka, każdy przecież jest inny.

Jakiś czas mnie tutaj nie było, zmieniłam klimat na górski i widzę, że tutaj wszyscy obecni.
W temacie separacji mogę tylko wspomnieć, że znam 2 pary które wróciły do siebie po separacji i to nie takiej krótkiej, więc wychodzi że dobrze że jest.

No cóż. Zacytuję Sadyla " nie moje małpy, nie mój cyrk".
Bezmyślne kopiowanie amerykańskich obyczajów.

No cóż, nie każda miłość jest wieczna a życie nie jest bajką ;) Nie wiem, czy na tych imprezach były toasty, ale na jednej był tort "Zakalec", który byli małżonkowie kroili osobno ;)

W sumie mamy stypy (!) to i śmierć małżeństwa można świętować . Masakra jakaś. I za przeproszeniem wnosić toast za zgon miłości ?!?

Pierwsze przypadki imprez rozwodowych zanotowano już w Polsce. Idzie nowe ;)

Vi...Amerykanie to wyluzowany i wiecznie uśmiechnięty sztucznie naród. Oni są zawsze zadowoleni. Tylko kurka czemu takim powodzeniem cieszą się psychoanalitycy i psychiatrzy ? ;-)

O losie! Rozciąganie booooli ! Ciekawe czy jestem teraz wyższa ;-)

Separacja...dziwny stan ale skoro ludzie z tego korzystają to chyba ma to jakiś sens. Jaki , w sumie nie wiem i mam nadzieję że z autopsji się nie dowiem.

Ale macie rozrzut tematyczny, od wiosny po separację. Czy ja o czymś nie wiem? Kiedyś czytałam artykuł na temat imprez rozwodowych, taka moda jest w Stanach, organizuje się je na podobieństwo przyjęć ślubnych. Czasami zdarza się nawet, że rozstające się pary organizują taką imprezę wspólnie! Czego ci Amerykanie nie wymyślą...

Yhy, w "kotlecie" ... czysty schabowy }:>

tak jak napisałem, musi byś wola porozumienia się, jeśli ktoś chce separacji dla wygody, pieniędzy, ze strachu o przyszłość, to po co separacja?
ja mówię co znam z własnej autopsji, każdy musi sam ocenić czego tak naprawdę chce i do czego dąży
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Randall...to zakochanie to w tym kotlecie? ;-)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Może separacja ma dać szansę na odbudowanie związku na zasadzie "zobacz co możesz stracić". Wyciszyć emocje i zdynsansować się do tego co doprowadziło do takiego kryzysu?
A może względy materialne mają tu znaczenie?

jeśli nie ma woli porozumienia się, to separacja nie ma najmniejszego sensu, mówię to o przypadku, gdy np. dzieci są już dorosłe lub nie ma innych ważnych powodów. Sama czysta separacja to przedłużanie stagnacji, marazmu, powoduje narastanie frustracji i konfliktów. Uważam, że powinna być w takich przypadkach jak najkrótsza, należy się rozstać, rozejść i oczyścić atmosferę wokół siebie

Tak trzymaj z tym "bólem".
Bardzo mnie to motywuje do dyscypliny.
Muszę się zadowolić warunkami domowymi ale są efekty.
Przy codziennej rutynie boli, oj boli... Ale tzn., że człowiek żyje!

Ps
Teraz, zakochana jeszcze większą mam motywację :)

A teraz poważniej.

Czym dla Was jest separacja w małżeństwie. Jaki jest jej sens ?

Nie wiem jak Wy ale ja zaraz drugą kawę wypiję. Zabiegana jestem ostatnio. Pisałam że ambitnie uczęszczam na fitnnes. No to uczęszczam. Dzisiaj boli mnie wszystko. Wczoraj było ostro. Na dzisiaj zumba i stretching. Porozciągam się jak kotek ;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Z nosem ok, gorzej z głosem ;)

A może z nosem coś nie tak ? ;)

Inne tematy z forum

czy ktoś z Was wygrał w radiu?? (150 odpowiedzi)

Zastanawia mnie czy są tu osoby które wygrały w radiu np RMF FM kasę? Codziennie prawie każde...

Wiersz o Gdyni (9 odpowiedzi)

Pilnie poszukuję wiersza dotyczącego miasta Gdynia? Jeśli ktoś zna jakiś to bardzo prosze o...

Trójmiasto do bani (385 odpowiedzi)

Mieszkałem w Warszawie, Mieszkałem w Krakowie, teraz przyszedł czas na trójmiasto i tylko...