GRUDNIOWE MAMY 2010. CZ 34

Już czas myślę, witam w nowym :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: GRUDNIOWE MAMY 2010. CZ 34

Ja postaram się być, z godziną się podpasuje. Tak 12-13 to Madzia zasypia więc sama nie wiem.

Mar-chew Ola ma powiększoną lewą pierś i widzę że nadal się powiększa. ktoś mi kiedyś powiedział abym nie dawała Oli kurczaka i tak robię już kilka miesięcy, daję jej indyczka, wieprzowinkę.
Udało mi się zapisać Olę na czwartek na wizytę bo zwolnił się termin, ale prywatnie. Na NFZ zapisy dopiero w czerwcu np. na polankach a przy akademi dopiero po nowym roku! Brak słów...
Martwię się o nią. nasza pediatra powiedziała abym dawała Oli drobiu tylko wołowinkę i królika. Nawet nie wiem jak to przyrządzić... :(

justa - czemu potrzebujesz namiary na endokrynologa dziecięcego?

Ja będę w sobotę:)

Sylwiah duuużo cierpliwości i działaj! :) im będzie Filuś starszy tym będzie gorzej pożegnać smoczka..

Sbj zdrówka dla Ciebie.

dziewczyny a co z spotkaniem w sobotę?? jeśli oczywiście będzie pogoda :)
Która z Was się pisze??
proponujcie też godzinę

justa brawo dla Ciebie i dla Oli :)

A u nas, a wlaściwie u mnie przeziębienie - mam mega katar, woda leje mi się z nosa.

Sylwiah nocka super.Ola obudziła się tylko o 3 w nocy na mleczko zjadła i zasnęła, nie płakała za smoczkiem. Niestety wstała bardzo wczesnie bo o 6 :/ No i był problem z zaśnięciem w dzień, trochę marudziła ale zasnęła. Za to dzisiejsze wieczorne zasypianie super, padła w 10min bez płaczu i lamentu. Myślę że nam się udało :)
Pierwsze zasypianie koszmarne, potem już coraz lepiej.
Dzisiaj poprosiłam Olę aby wyrzuciała zepsutego smoka do śmietnika i zrobiła mu papa :)
Tylko smutno mi jakoś..Czuję się tak samo jak wtedy kiedy odstawiłam już zupełnie Olę od piersi..

Narzeczonego siostra kupila dla coreczki super rowerek, musi przeslac mi link to Wam pokaze, chcialabym taki sam tylko nie wiem iel on kosztowal;/ mam nadzieje ze 150zl max

jest naprawde fajny i ma dźwieki :) hania jak zobaczyla to byla cala zadowolona

my kupilismy z chrzestna na swieta taki rowerek http://boboraj.pl/rowerek-hipcio-niebieski-p-444.html
pani w sklepie powiedziala ze te z pasami to troche nie bardzo dla takiego malego dziecka , i powiedziala ze nawet od 3 lat wystarczy taki rowerek takze kupilismy

http://allegro.pl/rowerek-trojkolowy-z-daszkiem-2-kolory-i2174296890.html
http://allegro.pl/hit-rowerek-skuter-z-baldachimem-prezent-i2174001433.html
http://allegro.pl/rowerek-trojkolowy-motorek-3-kolory-do-wyboru-i2173713639.html
rowerki w tym stylu
ja mam rowerek na dwóch kołach z doczepianymi małymi ale taki od 2 lat jeszcze Filip za mały a ten przydałby się wiosna lato jesień można śmigać

Witam
Justa ale Ola duża panna napisz jak minęła nocka bez smoka też myślę już o odstawieniu i siusianiu na nocniczek takim prawdziwym bo teraz zawsze nasiusia po przebudzeniu i w dzień czasami ale fajnie pokazuje nocniczek jak chce kupę szkoda że nie zawsze
dziewczyny a czy będziecie kupować rowerek trójkołowy chrzestni pytają o prezenty pomyślałam właśnie o takim rowerku no i drugi prezent ma być laptop
już wiosna teraz całe dnie będziemy spędzać na zewnątrz trzeba pomyśleć o piaskownicy huśtawkach zjeżdżalni no tak u was wystarczy wyjśćna plac zabaw ja muszę stworzyć własny:)

Justa super ta fotka Oli:)

Dagmarko Ola dzisiaj śmigała w nich po mieszkaniu ponad godzinkę i nóżka nie była spocona :) Bardziej jej się poci w kapciach Befado z odkrytymi paluszkami.. :( Także polecam trampki bo i wyglądają rewelacyjnie ;)

Dziewczyny no muszę Wam się pochwalić... :)
Chyba się udało odstawić smoczka...Nie chcę zapeszać ale wieczorne zasypianie obyło się bez płaczu. Tzn pokwękała troszkę ale nie płakała tak jak w dzień. Trzymajcie kciuki, bo ja już mam dosyć tego "Monia". Do tego lekarka nam powiedziała że górna szczęka idzie jej do przodu więc to już zupełnie mnie zmobilizowało.
Dodam na koniec że jak w dzień ją usypiałam to mąż wyszedł z domu, bo nie mógł słuchać jej płaczu, to sobie wyobraźcie jak się darła :/
Jeśli macie zamiar odstawić smoczka to przygotujcie się na najgorsze. Ja jej go nie zabrałam a jedynie rano uciełam i wytłumaczyłam że monio jest zepsuty. Przy zasypianiu miała go przy sobie ale wyrzucała z łóżeczka z krzykiem i nerwem.

Poza tym wklejam link do fotki Oli z basenu, mój mały nurek woła o pomoc ;)
https://profiles.google.com/100364811209962651475#100364811209962651475/photos/5718733712951135025/5718738195666159058

aaa i na koniec, Ola już nie raczkuje, śmiga na nóżkach i baaaardzo jej się to podoba hehe jest wszędzie!

Widziałyście może gdzieś fajne czapeczki na wiosnę??

i któraś z Was pytała czy szczepionka na Ospę jest bolesna. Ola chyba nawet nie poczuła. Bardziej ją zdenerwowało to że mąż musiał z nią usiąść i trzymać a wolała jak z nią chodził po gabinecie :)

Jeśli macie namiary na endokrynologa dziecięcego to poproszę.

Agusia szkoda że Was nie będzie :(
Chętnie bym zabrała którąś z Was ale problem jest z fotelikiem :(

Hmm..Agusia, dzieki za info, ale teraz zgłupiałam..skaza białkowa a uczulenie na laktozę czym się różni?bo ja to uzywalam zamiennie..moj miał od tego atopowe zapalenie skory..mleka sojowego sie nie boje, ale szałuu dostaja już od braku pomysłów na jedzenie;/Szymek uwielbia wszystko co jogurtowe itp...a nie wiem czy mogę mu podawac..

Moja jest cały czas na sojowym ale ona ma uczulenie na laktozę więc niestety w skazie nie pomogę. Acha nie bój się mleka sojowego moja starsza była na ni do końca okresu mlecznego czyli do ponad 3 lat

Dziewczyny, a ja tak z innej beczki, mam pytanie do tych mam, których dzieci miały skazę białkową, my cały czas na bebilonie sojowym, zaczeliśmy mieszac ze zwykłym mlekiem modyfikowanym od 10 dni..nasza dermatolog jakas neizdecydowana jest, kiedy i jak wprowadzac zwykłe mleko modyfikowane ;/ nie wiem ile dziecko powinno byc na takim mleku jak sojowe..czasem mu daje jogurt, serek homogenizowany itp. teraz od 2 dni Mały dostał wysypkę na plecach, ale jadł rózne rzeczy np paprykę w daniu "słoiczkowym" i teraz nie wiem co go uczula..
no wiec jak bylo u was z ta skaza?dajecie nabiał juz?

Justa sliczne te trampeczki ale nie boisz sie ze sie bedzie Oli nozka pocic? my dzis kupowalismy kurteczke w H&M i nerzeczony mowi zeby jej wziasc trampki ale ja sie boje ze to guma i sie bedzie pocic;/ chociaz sa takie fajne ze tez bym takie wziela:)

Ja mam Clarksy

P.s dziewczyny niestety nie dam rady spotkać się z Wami w sobotę bo jak na złość samochód musi zostać odstawiony do warsztatu :( Także lipa a z dwójką skmką się nie wybiorę :(

Inne tematy z forum

nie moge zajsc w ciaze (97 odpowiedzi)

Juz od dluzszego czasu staramy sie z mezem o dzidzie i nic. Wy tez mialysie takie problemy

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (137 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

pomóżcie-pomysł na własny biznes (109 odpowiedzi)

podpowiedzcie,co mogłoby wypalić w małym mieście,myślę,by wreszcie wziąć sprawy w swoje...