Gdynia: świeże mleko z mlekomatów

Opinie do artykułu: Gdynia: świeże mleko z mlekomatów.

Obsługa jest prosta - wrzucasz monety, wciskasz przycisk i gotowe: możesz cieszyć się smakiem... Nie, wcale nie zakazanego przez dietetyków i uwielbianego przez młodzież gazowanego napoju, ale niepasteryzowanego, ekologicznego mleka. W tym roku w Gdyni stanęły trzy mlekomaty. Czy mają szansę na popularność?Miejska Hala Targowa , Gdyńskie Pasaże Handlowe w Orłowie i Targowisko Gdynia Chylonia - w tych trzech lokalizacjach znalazły się pierwsze trójmiejskie mlekomaty, czyli automaty, w ...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Z dużej

Jeśli jest to część nazwy to piszemy z dużej litery np. Morze Bałtyckie, nazwą morza nie jest Bałtyckie tylko Morze Bałtyckie.
Jeżeli wyraz "morze" nie należy do nazwy to piszemy z małej (choć w takich sytuacjach się ten wyraz po prostu pomija) np. Bałtyk (morze Bałtyk).
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

przeciez to jest mleko z kartonika, sam widzialem jak napelniali, to nie jest mleko naturalne ale pasteryzowane, nie zrobisz z tego zsiadlego, kolejne oszustwo
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5

A butelek brak

Przeczytałem artykuł, pojechałem na Pl. Górnośląski sprawdzić jak to działa, wpakowałem kasę do maszyny, naciskam przycisk butelka, a tu zonk, na ekranie pokazał się komunikat: "Brak opakowań, Stan konta: 1,26l. Tylko w co to wlać? Kasy maszyna oczywiście nie oddała...

w gdyni chyloni

na targowisku w Gdyni Chyloni ruchu ogromnego nie ma. wiadomo że każdy woli do Biedry iść i kupić za 1,90 zł a nie za 3,50 filmik video: youtu.be/rA8GnIxZ1gc

Chwalisz się, czy żalisz?

Nie prościej po prostu sprzedawać prawdziwe mleko w sklepach

zamiast tego guana pt. Mleko UHT?

Konkret

Na stronce "krasuli" jest wszystko opisane. Mleko pochodzi z 2 gospodarstw: Małkowa i Wyczechowa.

bzdura..

wyraźnie może i jest napisane, ale to tak jakby postawić lodówkę w pełnym słońcu na 30 stopniach C', i co, nic sie z tym nie stanie ?? głupota!!

Niby masz rację - ale jednego nie rozumiem:

Najpierw pani trzyma butelkę lewą ręką, a prawą wciska przycisk celem rozpoczęcia napełniania. W nastepnym ujęciujednak butelka trafia do ręki prawej, a przycisk wciska niewiadomokto - bo na pewno nie ta pani. (prawdopodobnie pani nie mogła sobie sama w tej pozycji poradzić, bo ma byc może słabsza lewa rękę).
Niedopracowany i nieergonomiczny ten mlekomat.

Tak się doi klienta

maszynka pod nos, 2 zł i psiiiiik :)

BIPP!!!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Śmierdzi

Mam wątpliwość co do ekologicznej czystości owego mleka. Zakupiłam i postawiłam "na zsiadłe". Jakież było moje rozczarowania. Chemia, chemia i smród. Więcej nie kupię.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

automat z butelkami na hali w gdyni-porażka!!

Własnie przed chwilą chciałem zakupic to mleczko - i nic z tego, bo nie wziąłem butelki-automat z butelkami nie działa, zwrot zlotowki nie działa porażka!!
I obszedłem się smakiem!!!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

niską tolerancję laktozy mają ludzie, którzy piją mało mleka

im wiecej i częściej pijesz mleko, tym masz lepsąa tolerancję laktozy, i to akurat jest udowodnione naukowo

Nie trzeba być naukowcem, żeby mieć niską tolerancję na laktozę.

Też ostatnio czytałem, że w mleku znajduje się wapń nieorganiczny, który jest niezdrowy dla człowieka i wcale nie wzmacnia kości. Całe życie pije duże ilości mleka i wcale nie mam mocnych kości czy zębów, ani nie jestem "wielki". Z drugiej strony nie wyobrażam sobie całkowitej rezygnacji z nabiału, nawet jeśli za bardzo nie służy.

Czemu cena jest tak wysoka?! Mleko UHT można kupić za 2 - 3 zł w sklepie, gdzie cena obejmuje opakowanie - karton lub butelkę plastikową. Ponadto mleko UHT jest dodatkowo przetwarzane, co również podnosi koszty produkcji, a za tym i cenę. Moim zdaniem to wyłudzanie pieniędzy, bo produkt jest bardziej "eko" od tego co możemy dostać w tradycyjnym sklepie. A jako, że jest moda na zrdowe odżywianie to ludzie i tak zapłacą.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 5

A co ty chcesz od dróg ? Że na twojej dzielnicy są dziury to nie znaczy że w całej Polsce

Pojeździj trochę dalej to się zdziwisz.

Nie było 100 razy lepsze

masz krótką pamięć

Pewnie z PiSu jest i myśli że 10 % to "większość" albo nawet "wszyscy"

a gdy by pił mleko to by wiedział co dobre

A po benzynę do Arabii Saudyjskiej.

Bo też jest x razy tańsza "bez pośredników"

Jakie to proste ...