Gdynia: świeże mleko z mlekomatów

Opinie do artykułu: Gdynia: świeże mleko z mlekomatów.

Obsługa jest prosta - wrzucasz monety, wciskasz przycisk i gotowe: możesz cieszyć się smakiem... Nie, wcale nie zakazanego przez dietetyków i uwielbianego przez młodzież gazowanego napoju, ale niepasteryzowanego, ekologicznego mleka. W tym roku w Gdyni stanęły trzy mlekomaty. Czy mają szansę na popularność?Miejska Hala Targowa , Gdyńskie Pasaże Handlowe w Orłowie i Targowisko Gdynia Chylonia - w tych trzech lokalizacjach znalazły się pierwsze trójmiejskie mlekomaty, czyli automaty, w ...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

"mleko prosto od krowy"

rozumiem ze w tej maszynie stoi krowa, wrzucam monetę, pociągam za wymiono i leci mleko?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

musialbys takiej kozie zapewnic super warunki - 50zł/litr

a to znaczy,że się nie oplaca
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

"Krowy, od których pochodzi, są chowane bezstresowo" To tak , znów wychowywanie bezstresowe!

A potem wyrastają na bandytów!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

nie wiedziałem, a gdzie były postawione ???

możesz napisać
szkoda,że zniknęły
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

wręcz odwrotnie !!!

mleko ludzkie jest szkodliwe dla krowy ;)

kradzione nie tuczy
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Szkoda, że od razu trzeba litr mleka kupić. Jak miło byłoby kupić mleko do wypicia w kubeczku, tak na jeden raz. Litr mi nie potrzebny, musze go potem nosic.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

na Zaspie obok lotniska stoi krowa, można ją wydoić

za friko!
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Mlekomaty

Bardzo dobry pomysł na mlekomaty i super z nich mleko,osobiście często z nich korzystam,tylko dlaczego jest ich tak mało w Gdyni a nie wspominając o Gdańsku czy innych miastach na Pomorzu,czyżby znów przeszkodą były przepisy i to w dodatku unijne.

a teraz konkret poproszę

Gdzie znajduje się hodowla krów, od których pochodzi to mleko?

Miejscowość??????
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

ciekawe jak z higieną ,i kto czyści przewody dostarczające mleko do butelki ,ja dziękuje .
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

W Gdańsku tez były mlekomaty ale albo musieli placic za wiele za dzierzawe terenu

albo sie niesprawdziły bo chetnych niebyło.Wkazdym razie były juz prawie rok temu a dzisiaj juz niema ani jednego.Wiec to zadna nowosc tymbardziej ze na zachodzie takie są od wielu lat a sam pomysł poprostu został skopiowany z zachodu.Co akurat moim zdaniem jest dobrym pomysłem.Ale ceny niestety sa unas kosmiczne I ciagłe pdwyzki w rajskiej zielonej wyspie.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jeszcze przypomniałem sobie zabawna sytuację sprzed kilku lat.

Pani doktor dziwila się, że mam aż taki niski cholesterol.
Radziła mi zrobić jeszcze dodatkowe badania, bo był wręcz za niski:-)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Opinii lekarzy już od dawna nie słucham.

Żyje już trochę na tym świecie i na przestrzeni lat ci cali lekarze jakoś nie mogą się zdecydować na konkretną odpowiedź.
Najpierw cukier był zdrowy, później nie zdrowy, po jakimś czasie znowu zdrowy i teraz już nie wiem na czym stanęło.
A wiesz, że niedawno gdzieś czytałem, że czekolada nie powoduje próchnicy?
Znowu się zmieniło.
W takim razie co pić? Herbatę? Wyrusza organizm.
Soki? Zauważają.
Kawę? Uzależnia, wyszukuje magnez...
Wodę? Wodę, jak zwierzę? ;-)
Nie pogadajmy w paranoja.
Będę pił, co mi smakuje, ale Dziękuje za troskę:-)
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

To tam nie ma krowy ??? Ale lipa.

Powinien cycek wystawać do dojenia.

Cholesterol?

W tym rozwodnionym białym płynie ze sklepu?
Chyba sobie jaja robisz?!

Woda jest niezdrowa. Kto wypije 20 litrów w pół godziny, zatruje się śmiertelnie.

Bo wszystkie minerały poszłyby w cholerę. Nie ma rzeczy, która w nadmiarze nie byłaby szkodliwa. Nawet tlen taki jest. W czystej postaci to trucizn. Dlatego na pulmonologii nie dają czystego tlenu pacjentom jak to sugerują napisy, tylko powietrze, w którym jest go ciut więcej. Ciut!

Żaden ssak, prócz człowieka nie wysłał w kosmos satelity, nie zbudował wodociągów, kanalizacji, żarówek, dvd...

A ile jest w USA nastolatek, które wyglądają jak duchy od niejedzenia? Bidulki święcie wierzą, że to czyni je wartościowymi ludźmi.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

A ten smaczek...

...to z czego zrobiony? ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1