Gdynia: świeże mleko z mlekomatów

Opinie do artykułu: Gdynia: świeże mleko z mlekomatów.

Obsługa jest prosta - wrzucasz monety, wciskasz przycisk i gotowe: możesz cieszyć się smakiem... Nie, wcale nie zakazanego przez dietetyków i uwielbianego przez młodzież gazowanego napoju, ale niepasteryzowanego, ekologicznego mleka. W tym roku w Gdyni stanęły trzy mlekomaty. Czy mają szansę na popularność?Miejska Hala Targowa , Gdyńskie Pasaże Handlowe w Orłowie i Targowisko Gdynia Chylonia - w tych trzech lokalizacjach znalazły się pierwsze trójmiejskie mlekomaty, czyli automaty, w ...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja słucham swojego ciała a nie "kilku wydań naukowych"

to że jakiś "naukowiec" (czy nawet kilku) ma po mleku s****zkę to jego problem :D
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

"tracą zdolność trawienia mleka świeżego" kto ci tych głupot naopowiadał ?

Kolejny nawiedzony ...

Piję mleko od 46 lat codziennie i go "nie trawię" ? Interesujące.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

A kto wie co się stało z "mlekomatem" w realu na przymorzu???????

j.w.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Lekarze mówią, że działanie mleka jest dokładnie odwrotne. Chyba, że są opłacani przez korporacje sojowe.

W Finlandii noce zimą są bardzo długie. Więc mają mało witaminy D, która jest od Słońca. Ale przynajmniej nie ryzykują czerniakiem... Latem dni są tam długie. Ale przez zimę dostają takiej depresji, że nie chcą już na Słońce wychodzić. Skutkiem, witaminy D nic a nic. Jak często występowała osteoporoza przed XX wiekiem? Bo mleko pijemy w naszej kwitnącej, szczęśliwej, europejskiej ojczyźnie od tysiącleci.

Szczupłe ciała i zła dieta, to efekt znęcania się dyktatorów mody nad podatną na manipulacje młodzieżą.

Widzę, że mamy tu sporo Azjatów. Tylko dla nich jest to trucizna.

W naszej cywilizacji ludzie się czują jak nowo narodzeni po mleku.

Też mi nowość

Ale lepiej późno niż wcale.Wstyd tylko że w takiej metropolii dopiero teraz, w innych dużo biedniejszych miastach w Polsce np: we Włocławku takie mleko-maty stoją już prawie od dwóch lat i trzeba przyznać że mleko jest pyszne.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

świetne

ale jestem z poza trójmiasta i bliżej mam do Gdańska, kiedy mlekomaty w Gdańku? :)

Pamiętam z dzieciństwa

mleko sprzedawane z kanek w sklepach spożywczych. Sklepowa nalewała do własnych małych kanek klientów. To były lata 60-te ub.w. Mleko było zawsze świeże. Rolnik stawiał takie mleko przy drodze, a samochód (Sp-ni Mleczarskiej?)wiózł do miasta. Było nawet w niedzielę, ale sklepy były otwarte tylko rano.
Zsziadłe z takiego mleka bije na głowę wszystkie współczesne kefiry, jogurty, czy acidofilne. Teraz nie da się zrobić prawdziwego zsiadłego mleka, chyba ze się kupi od rolnika na rynku.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jaki problem kupić to świeże mnleko i zrobić z niego kwaszone - przyswajalne dla człowieka "wcześniej urodzonego"? Bo kartonikowego za nic nie da się ukwasić

SUPER POMYSŁ

Jestem stała klientka w 100% popieram mlekomaty mleczko jest swieże i przypominaja sie dzieciece lata na wsi moje dzieci rowniez pija to mleko i bardzo im smakuje..Oby jak najwiecej ich było w Trójmiescie goraco polecam :)

eh!

ludzie! zrozumcie ze mleko nie jest dla ludzi !! zamiast negowac moje zdanie, siegnijcie do kilku wydan naukowych na ten temat. a haslo - " pij mleko bedziesz wielki" to jedno z najwiekszych klamstw marketingowych
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

ekstra:)

w supermarketach stały jeden chcocby na przymorzu w realu

ale teraz to juz niema znaczenia bo niema ani jednego .dlaczego niema wie tylko własciciel mlekomatów :)

?

A ja pamiętam świeże mleko od krowy : niekonczace sie rozwolnienie!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5

w niektorych miastach to juz dawno jest praktykowane, w Polsce i w Czechach tez widzialem

w niektorych miastach to juz dawno jest praktykowane, w Polsce i w Czechach tez widzialem