Gdynia: świeże mleko z mlekomatów

Opinie do artykułu: Gdynia: świeże mleko z mlekomatów.

Obsługa jest prosta - wrzucasz monety, wciskasz przycisk i gotowe: możesz cieszyć się smakiem... Nie, wcale nie zakazanego przez dietetyków i uwielbianego przez młodzież gazowanego napoju, ale niepasteryzowanego, ekologicznego mleka. W tym roku w Gdyni stanęły trzy mlekomaty. Czy mają szansę na popularność?Miejska Hala Targowa , Gdyńskie Pasaże Handlowe w Orłowie i Targowisko Gdynia Chylonia - w tych trzech lokalizacjach znalazły się pierwsze trójmiejskie mlekomaty, czyli automaty, w ...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Informacja dla frajerów

Tak się dziwnie składa, że po wyjściu z wieku niemowlęcego ludzie tracą zdolność trawienia mleka świeżego. Znakomitym jest mleko zakwaszone. Mleko tzw. świeże jest trucizną.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 6

Przeczytaj może najpierw artykuł...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Szkoda tylko, że kiedyś nie było tej Twojej UE

a jedzenie było sto razy lepsze.

Był, a stało się to że usunięto z powodu "podobno" higieny ... a wiele osób sobie chwaliło ... wszędzie pasteryzowane :(

Rolnik sprzedaje pośrednikowi wieprzowinę po 4,5 zł za kg - ty kupujesz w sklepie szynkę za ponad 3 dychy - tyle w temacie.

Oj zdziwiłbyś się

to co nie zawiera cholesterolu może automatycznie podnosić jego poziom w organizmie. W ludzkim ustroju nie takie cuda się dzieją.

Tylko ciekawe czy jak zaczną się problemy

to dalej będziesz unikał lekarzy ? :)
Nie należy wierzyć we wszystko, ale należy każdą taką nowinkę samemu weryfikować.
Zapoznaj się ze szlakami metabolicznymi konkretnych substancji i ich wpływem na organizm a poznasz odpowiedzi co jest dobre a co nie.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

zapraszam do Czech

tam juz dawno pomysleli o "piwomatach". przykladasz dowod osobisty, placisz i dostajesz zimne piwko :) dla mnie bomba
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja nie przyjmuję leków. Poza tym

to co nazywasz skutkami ubocznymi to tylko taki eufemizm. Te wszystkie "leki" po prostu tak działają. Nie są to żadne skutki uboczne tylko po protu skutki działania leków. A mleko jest po prostu szkodliwe i tyle.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

No i przez takie rozumowanie rośnie nam banda kretynów którzy potem chcą rządzić tym państwem. :(....

Jak byś chciał wiedzieć to 90% leków powoduje skutki uboczne i osłabia organizm, ale gdy jesteś chory to i tak je przyjmujesz żeby szybko wyzdrowieć. To co dala nam natura jest miej szkodliwe niż to co teraz kupujemy w sklepach.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

ZA TRZY I PÓŁ ZŁOTEGO ....TO DOKŁADAM 50 GROSZY I MAM PYSZNEGO JABOLKA PO KTÓRYM ZAPOMNĘ ŻE W JAKIM BOGATYM MIODEM PŁYNĄCYM KRAJU SIĘ URODZIŁEM
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

Dlaczego tylko w Gdyni jest? Gdyby były jeszcze w Gdańsku czy w Sopocie (czyli w całym trójmieście) na pewno by się zwróciły po Euro i by pokazały że trójmiasto jest ekologiczne i zdrowo się odżywia, mieszkańcy tez by byli zadowoleni z tańszego mleka niż w sklepie. Tylko trzeba w końcu połączyć siły a nie się ciągle bić które miasto jest lepsze.

Pij mleko

będziesz kaleką. Mleko nie dość, że nie dostarcza wapnia - bo wapń z mleka jest nieprzyswajalny - to jeszcze go tak naprawdę wypłukuje. Najwięcej przypadków osteoporozy jest w krajach gdzie sp0ożycie mleka jest największe. Np. w Finlandii.

Niektóre czynniki ryzyka wystąpienia osteoporozy :
uwarunkowania genetyczne
szczupła budowa ciała (mniejsze obciążenie)
nieprawidłowa dieta (ubogobiałkowa oraz ubogowapniowa)
picie alkoholu, zwłaszcza w młodym wieku
palenie papierosów
spożywanie mleka
przyjmowanie leków: kortykosterydów, nasennych, hormonów tarczycy
niedobór witaminy D
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 5

Będą biegać zalani

Mlekiem - OK

na Zaapie na Leszczynskich też już nie ma

niedawno pojechałam tam z butelką i się zawiodlam. Może ktoś wie gdzie teraz w Gdańsku jest?

Dla Azjaty. Nie ma go w tamtejszych sztukach kulinarnych więc są powszechnie uczuleni. Za to ze smakiem jedzą jedwabniki.

W naszej szczęśliwej, kwitnącej, europejskiej ojczyźnie, mleko i przetwory mleczne są fundamentem tego rzemiosła. Od niepamiętnych czasów. Jeśli ludzkość wyginie, mleko nie będzie przyczyną. Ja się po nim czuje jak nowo narodzony.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0