Halewicz

Halewicz wie gdzie się podziały tamte prywatki...
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 5

Re: aaa, taki tam, adekwatny podkład muzyczny

ZIEEEEEEEWWWWWWWWWWW :O
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

zasłoń usta ty szczycie kultury osobistej :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

zieeeeeeew :O
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

w tym wątku pisze tylko o tobie ( i masz tu monopol na wypowiadanie się o sobie w osobie 3) z wyjątkiem "wstawki" o kotach :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

znowu nie czytałeś co pisałam zachwycony bogactwem swojego słownictwa. sprawa o pozbawienie władzy rodzicielskiej nie jest aktem zemsty tylko koniecznością, brak kontaktu z ojcem dziecka uniemożliwia mi np właściwe wypełnienie dokumentów do przedszkola ( za rok do szkoły podstawowej, potem do gimnazjum i tak dalej) wyjazd na wakacje za granicę np do UK i tym podobne. dochodzenie świadczeń alimentacyjnych nie jest wendetą ale egzekwowaniem tego co dziecku należne ( w swojej szerokiej wiedzy powinieneś zdawać sobie sprawę że uprawnienia alimentacyjne są niezbywalne i nie mogę jako przedstawiciel ustawowy z nich rezygnować) a pracownicy wielu zacnych zawodów ( lekarze, pielęgniarki, nauczyciele, pracownicy opieki społecznej) nie są nadludźmi ( bywają zdenerwowani, dotykają ich niepowodzenia w życiu prywatnym na które reagują emocjonalnie) ale jak w każdym zawodzie dobrze jest oddzielić życie zawodowe od prywatnego.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Rozumiem, że piszesz o sobie? W końcu:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

inni realizują się poniżając przypadkowe osoby , nawet jeśli idzie im to marnie. cóż... ćwicz dalej , praktyka czyni mistrzem ;)

Rozumiem metafory oraz inne środki stylistyczne, tekst o kotkach i pieskach odbieram natomiast jako kolejny dowód twojego lekceważenia rozmówcy, ty zwyczajnie nie pamiętasz o czym i kto do ciebie pisał (przekonać się o tym można było w twoich poprzednich wypowiedziach). zbyt zajęty jesteś udowadnianiem swojej racji i swojej elokwencji.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dziękuję i zamierzam właśnie dalej tak robić:) Życzę powodzenia w ściganiu byłego partnera, walki sądowej i zawiadamiania kolejnych instytucji i organów ścigania:) Z pewnością znajdziesz w tym ujście dla swoich życiowych frustracji - w końcu każdy sposób jest dobry. Jedni dla rozrywki strzelają do kotów, inni pozywają innych aby dokonać srogiej pomsty za ich czyny ^_^
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

powtarzam ci, w mojej opinii to ty jesteś agresywnym prowokatorem, bezwstydnie wyszydzającym i poniżającym innych, kiedy grunt usuwa ci się pod nogami (brakuje argumentacji, pojawiają się osoby negujące twój sposób prowadzenia "dyskusji", pojawiają się komentarze uwidaczniające twój brak konsekwencji) posuwasz się do ataków personalnych i obelg. nie oczekuję twoich przeprosin podobnie jak nie zależy mi na zmianie twojego zdania. tkwij sobie dalej w tym swoim świcie pełnym nieuczciwych pracowników, sfrustrowanych kobiet i dręczycieli zwierząt i kogo tam jeszcze chcesz. obnażaj tych wszystkich złych ludzi i niczym z ambony ogłaszaj na forum swoje o nich opinie ( jedyne i prawdziwe!) powodzenia .
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

@mea - czy Ty naprawdę nie rozumiesz metafor???? Przytoczenie "kota" nie było meritum postu:) Dotyczył zupełnie czegoś innego.
Życzę jednakże Twoim kotom dużo dobrego, dziękuję że się podzieliłaś tak szczegółowymi informacjami o nich. Zapewne to miłe kicie:)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

Mój komentarz był absolutną ripostą na Twoje tezy - z którymi się po prostu nie zgadzam. Przytaczanie faktów o nagrodach prezydenta, osiągnięciach zawodowych;proszę Cię, nie trzeba - zestawiłem Twoją agresję z Twoją pracą, wymagającą maksimum emaptii; w mojej ocenie wykluczające się postawy. Czujesz się dotknięta? Cóż, bywa - nie zamierzam Cię przepraszać, kajać się, chwalić jaka z Ciebie dobra mama, zapewne doskonała żona. Mam swoje zdanie i przy nim zostanę. Czy to dla Ciebie zrozumiałe?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

nie pisałam o kotkach i pieskach ale mogę napisać. Mamy dwa futra Nulę i Kłopotę, ta druga kompletnie ślepa( co pewnie potwierdza wszystkie opinie Halewicza na mój temat, ślepy kot to też element mojej mistyfikacji na szczęście on ją zaraz zdemaskuje!!!) a zdrową tłucze ile wlezie. z dziwnych przyzwyczajeń moich sierściuchów wymienić mogę zamiłowanie do browarów, cóż jaki pan taki kram ;) A i jeszcze nula jest tresowana, jak się jak głaszcze i powie "sztuczka" to robi takie przewrotki przez plecy a kłopota umie sikać do odpływu w wannie (chociaż naprawdę ślepa jest jak... hym... jak pień ;))

a ileż to osób znasz które pracują z osobami niepełnosprawnymi intelektualnie? znasz specyfikę pracy w tym zawodzie? ile osób upośledzonych spotkałeś? iloma się opiekowałeś? człowiek pozbawiony empatii i współczucia nie popracowałby długo w tak specyficznym miejscu i w tak specyficznych warunkach. nie potrafisz sobie nawet wyobrazić na czym ta praca polega. napisałam już że nie oczekuje żadnej gloryfikacji, mój wybór gdzie pracuję i z kim nie masz jednak żadnych podstaw do podważania moich umiejętności zawodowych oraz zaangażowania w opiekę nad tymi dziećmi. Czy myślisz że gdybym była złym pracownikiem mój przełożony przymykałby na to oczy? prezydent miasta Bydgoszczy nagradzał mnie? a sąd rodzinny powierzał kolejne dzieci mojej opiece prawnej? no chyba ze twierdzisz że ci wszyscy ludzie nie dostrzegli mojej hipokryzji, przeoczyli kipiącą ze mnie nienawiść? Jedyny Halewicz po przeczytaniu kilku postów odkrył jaki to ze mnie zły człowiek... i tu dochodzimy do sedna spraw, wciśnięty jesteś w jakiś schemat myślowy, bardzo ciasny, za wszelka cenę chcesz mnie w tym swoim wąskim postrzeganiu niektórych spraw (każda matka dążąca do zaspokojenia potrzeb swojego dziecka to frustratka nienawidząca jego ojca)zmieścić. Powtarzam jeszcze raz obraziłeś mnie w swoich postach wielokrotnie, to twoje wypowiedzi przepełnione są kiepsko skrywaną agresją, pod przykrywką twoich gładkich zdań kryje się chęć dowalenia mi ( najpierw udowadniałeś że jestem kiepską matka, teraz że jestem kiepskim pracownikiem, kiepski ze mnie człowiek w twojej, na szczęście, subiektywnej ocenie), nie masz merytorycznych argumentów tylko swoje domniemania i swoje poczucie wszechwiedzy, przekręcasz moje wypowiedzi, interpretujesz słowa wyrwane z kontekstu , niczego nie obnażasz ale przekłamujesz. I jeszcze raz obrażasz i wyrażasz krzywdzące opinie chyba celem podnoszenia swojej własnej samooceny ( bardzo to niskie i płytkie).
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

"wiedzy nie, a jezeli nawet to tak jak ty posilkuje sie google,i braki uzupelniam." aby za chwilę napisać "Mam duza wiedze na temat schizofrenii,i nie tylko czerpana z ksiazek" - pozostawiam to bez komentarza, bo chyba to oczywiste, że błądzisz i kręcisz?
Ponieważ jesteś kolejną osobą, która w dyskusji ze mną włącza w nią chorobę Mamy, jako argument "nie do zbicia" - zatem nie zamierzam dalej brnąć w ten temat. Dziwne, że o chorej na schizofrenię Mamie piszesz "Matka". Aż tak mało empatii w Tobie?
Proszę, daj już sobie spokój - dla Ciebie mogę być schizofrenikiem, jeśli tak chcesz myśleć.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 6

Mam duza wiedze na temat schizofrenii,i nie tylko czerpana z ksiazek.Matka cierpi na odmiane paranoidalna. Pisanie o sobie w trzeciej osobie jest objawem zaburzen ,i nie ma znaczenia jak bardzo kreujesz swoje alterego w internecie, ktos zdrowy "na ciele i umysle" nie wpadl by na pisanie o sobie w trzeciej osobie. Wiec twoj twor "halewicz" nie jest tak zupelnie odseparowany od Ciebie. Osoba chora nie jest w stanie udawac kogos zdrowego. Egotyzm to tez jest rodzajem zaburzenia, a slownikowa teoria bardzo do ciebie pasuje,i takie osoby wlasnie pisza w 3 os l poj.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Nie. Hipokryzją nazywam skrywanie prawdziwych przekonań. Pod płaszczykiem bycia "dobrym", jest się często zwyczajnie złym. Przepełnionym frustracją i nienawiścią do innych. Nie obrażam ludzi, za to staram się obnażać, różnica jednej litery, a wiele zmienia. Osoba występująca pod nickiem "mea" jest tego klasycznym przykładem - czemu tak sądzę? Otóż ludzie pracujący wśród osób niepełnosprawnych, niedołężnych, teoretycznie powinni mieć poziom empatii na bardzo wysokim poziomie - być skrajnie tolerancyjni i zdystansowani do otaczającego ich "normalnego" świata. Czy "mea" jest w stanie cierpliwie opiekować się kimś zniedołężniałym, skoro pała taką dozą nienawiści, do byłego partnera?
Otóż ktoś, kto pisał wcześniej "jako człowiek spokojny", o kotkach i pieskach, wytwarzając wrażenie osoby wrażliwej i czułej, w rzeczywistości jest kimś zupełnie innym. To nazywam hipokryzją.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 6

Ale po co prowokujesz? Żeby zobaczyć czy jak kogoś obrazisz to się wkurzy? No, wkurzy się. Jak będzie wkurzony to będzie pisał posty jak człowiek wkurzony, chociaż wcześniej pisał jak człowiek spokojny. To nazywasz hipokryzją?
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Gdy zdobywałem wiedzę, nie było jeszcze internetu - stąd wiedzę czerpaną z internetu sugeruję traktować z dużym dystansem.
Niewiele wiesz o schizofrenii - a jeśli już chcesz o niej poczytać, to odwiedź lepiej bibliotekę i poczytaj naukowe publikacje.
Halewicz często pisze o sobie w trzeciej osobie - w końcu to forumowe alter ego zupełnie kogoś innego:)
Chyba nie podejrzewasz, że moje nazwisko brzmi Halewicz - Halewicz to postać fikcyjna, wirtualna, zresztą jak większość osób tu bywających:) Wirtualne byty, za którymi stoją żywi ludzie - a wirtualność tej przestrzeni powoduje, że żyją one własnym życiem. Trudno zatem pisać tu o schizofrenii, a raczej o alternatywnej rzeczywistości, jaką dało nam stworzenie internetu.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5

wiedzy nie, a jezeli nawet to tak jak ty posilkuje sie google,i braki uzupelniam.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Wiersz o Gdyni (9 odpowiedzi)

Pilnie poszukuję wiersza dotyczącego miasta Gdynia? Jeśli ktoś zna jakiś to bardzo prosze o...

czy ktoś z Was wygrał w radiu?? (150 odpowiedzi)

Zastanawia mnie czy są tu osoby które wygrały w radiu np RMF FM kasę? Codziennie prawie każde...

Biżuteria jako prezent? (41 odpowiedzi)

Hej, szukam prezentu dla koleżanki i widziałam ostatnio w sieci firmę, która robi dość unikatową...