IKOS(ziemia egipska) czy warto kupi ten puder?

Zastanawiwm sie nad zakupem tego pudru,ake nie wiem czy warto.Slyszalam ,ze Bi-kor to orginal ,a Ikos to gorsza wersja.Mam zagadke.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: IKOS(ziemia egipska) czy warto kupi ten puder?

ja miałam ziemię egipską Bi-koru :) 2 razy :) byłam zadowolona, bo dzięki niej i tuszowi mogłam zrobić cały makijaż ;) (jako puder, cień i kreskę na powiece - na mokro)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ja mam ten puder i polecam :-) Oczywiscie Bi-Kor

Ja też mam ten puder. Stosuję tylko do makijażu wieczorowego bo bardzo mocno przyciemnia twarz. Firma bi kor. Jestem bardzo zadowolona.

Tak przyciemnia twarz,ale wszystko zalezy od tego ile tzn "warstw" na nia polozysz :-)

ja używam pudru Lavertu z Ikoru-słoneczna ziemia terakota czy coś takiego, jestem mega zadowolona to chyba już mój 4 i jest dostępny w 3 odcieniach.

Kami a gdzie kupujesz i za ile ten puder?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

ja stostuje na codzien bi koru egypt erde. :) polecam.. :) i starcza mi na rok.. :)
to juz 4 moj zakup :P

Właśnie chciałam sprawdzic ceny jak wygladają na necie. Powiedzcie czemu się one tak wahają nawet jezeli producent jest ten sam (ikos) i spzredawca? Czy one czymś sie rożnią?

zdecydowanie polecam Bikor ;) ta ziemia jest świetna ;) jedno opakowanie wystarcza na baaaaaaaardzo długo! J a swoje mam już chyba 1,5 roku ;))

co do tej 'Ziemi egiptu ' ikos'u nie powiem Ci.
wiem, ze cena ziemi egiptu bikoru wszedzie jest taka sama..

Ziemia egipska Ikos to jak najbardziej oryginalny produkt. Producentem jest firma niemiecka istniejąca od ponad 20 lat i to ona gwarantuję bardzo wysoką jakość produktu. Ziemia egipska firmy Ikos znana jest nie tylko w Europie ale także w USA. Także jak najbardziej polecam zakup tego produktu. Ja sama używam od kilku lat i jestem bardzo zadowolona...
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 5

Moja szwagierka uzywa ikosa i jest bardzo zadowolona ;)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

a w 3miescie można gdzieś kupić?? czy tylko przez neta??

przyzwoite gabinety kosmetyczne używają tylko Bikora, to coś można kupić tylko na aukcjach - co świadczy o niskiej klasie produktu ...

ja rowniez stosuje bikor i zakupilam go na jarmarku gwiazdkowym w gdansku :)

Orginalna ziemie egipska marki bi-kor egiptische erde i puder lavertu terre de soleil mozna kupic na alegro ale tylko na jednej jedynej akcji jest orginal na pozostalych mozna naciac sie na podrobki osobisci kupilam alegrowicz Kody1976 Serdecznie polecam szybka wysylka i autentycznosc produktu
jesli macie pytania piszcie olazak0@wp.pl pozdrawiam
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Oryginalną Ziemie Egiptu można między innymi kupić na stronie internetowej http://www.bikor.pl . Z sklepu korzystałam 2 tygodnie temu, zamówienie zostało zrealizowane błyskawicznie. Widać, że firma zmienia wizerunek. Ciekawie się zapowiada, zobaczymy co daje.

kupowanie czegos co jest dostepne na aukcji nie swiadczy o niskiej klasie produktu, a waskim asortymencie w sklepach . Biorac pod uwage ze w polsce jest jedna setna dostepna tego co w innych krajach,to co to znaczy?

można kupić w Galerii Bałtyckiej w Natural Spa, poziom -1 ;)

W trójmieście można ją kupić w Galerii Bałtyckiej. Sama tam kupuję :)

Ja również od dłuższego czasu jestem fanką ziemi z Ikosa, naturalny odcień pięknie podkreśla moją urodę...na początku kompletnie nie umiałam jej aplikować, ale uprzejme Panie ekspedientki doradziły mi zmianę pędzla na większy i przeszkoliły w aplikacji pudru na twarz. Polecam również gorąco korektor pod ziemię..mmm cudeńko przy cerze problemowej :D

Won spam jak nie wiem co

kompletnie nie polecam ziemi egipskiej IKOSA, ma dobinki od ktorych twarz sie swieci i wyglada jak swiecaca bombka orginalna bi-kora jest matujaca i nadaje efekt naturalnej opalenizny
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

witam,
ja kupowałam oryginalną w Pruszczu Gdańskim w Centrum Macha w sklepie ze zdrową żywnościa i naturalnymi kosmetykami ale nie pamietam nazwy

polecam bikor, jedyna oryginalna i chyba pierwsza na rynku, wogoole ich produkty sa wysokiej jakosci i trwale, cena spora ale przynajmniej wiadomo za co sie placi.

Najlpeiej odwiedzic chyba ich strone i poczytac, bikor nie ma parabenow co jest duzym plusem, Ikos nic nie pisze na ten temat wiec niewiem.

nie pisze na ten temat bo nie ma co napisać ... wystarczy popatrzeć na sklad wz Inci ... i wszystko jasne ...

Nie daj się nabrać na tanie podróbki na allegro.

Zobacz sobie tylko skład prawdziwej Ziemi Egipskiej BIKOR, jest o niebo lepszy od reszty dostępnych na aukcjach internetowych. Można powiedzieć że takiego składu nie ma żaden inny puder!

Ziemia Egipska BIKOR (Egyptische Erde) jest kosmetykiem dostosowanym do każdego rodzaju cery. Należy do nielicznej grupy kosmetyków upiększających i pielęgnujących, za względu na swój imponujący skład.

Egyptische Erde BIKOR zawiera hydrolizat kwasu hialuronowego, jeden z najlepszych środków nawilżających. Substancja higroskopijna - przyciąga i zatrzymuje wodę w naskórku.

Ogranicza TEWL (transepidermalną utratę wody z naskórka) oraz tworzy na powierzchni skóry delikatny film, który zabezpiecza skórę. Kosmetyk w swoim składzie posiada również ester witaminy E, charakteryzujący się działaniem antyoksydacyjnym, neutralizującym wolne rodniki, które odpowiedzialne są za starzenie się skóry.

Przeciwdziała uszkadzaniu komórek i powstawaniu stanów zapalnych. Dodatkowo, posiada właściwości zmiękczające i poprawiające koloryt skóry. Masło Shea, otrzymywane z miąższu owoców afrykańskiego drzewa Vitellaria paradoxa (masłosz Parka), zmiękcza skórę, ma działanie kojące oraz przeciwzmarszczkowe.

Stanowi naturalną ochronę przeciwko promieniowaniu UVB. Posiada silne właściwości kondycjonujące i nawilżające. Egyptische Erde zawiera również palmitynian retinylu, trwalszą formę witaminy A. Charakteryzującą się znacznym działaniem emoliencyjnym - zmiękczającym skórę. Stymulujące działanie polega na zmniejszeniu zmian związanych z procesem starzenia się skóry. W bogatym składzie kosmetyku znajduje się także olej arachidowy, posiadający właściwości zmiękczające oraz emoliencyjne. Doskonale kondycjonuje skórę zapobiegajc jej podrażnieniom. Olej z nasion jojoby, jest wysoce biozgodny ze skórą i zapewnia niezwykłe właściwości pielęgnacyjne.

Dodatkowo odżywia, zmiękcza i nawilża skórę, może być używany do pielęgnacji skóry wrażliwej oraz jest bardzo pomocny w leczeniu podrażnień skóry.

Więcej na:

http://www.egyptische-erde.pl

albo

http://www.bikor.pl
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

ja kupilam orgilnalny bi=kor w manchatanie we wrzeszczu i jestem bardzo zadowolona a rowniez zastanawialam sie kupnem ale teraz juz wiem i nie żałuje i wiem ze jak sie skończy to zakupie go znowu pozdrawiam
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

Kontaktowalam sie przed chwila z Bikor-em w Gdansku i poinformowano mnie ze maja swoj salon w Manhattan we Wrzeszczu. A ceny są identyczne jak w necie http://sklep.bikor.pl (sprzedaz internetowa tez prowadza).Pozdrawiam Was.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ludzie o czym Wy piszecie Bikor powstał w 92 roku na rynek europy wschodniej. W latach 90 tych Bikor i ikos to było to samo (ta sama fabryka). Dlatego nikt w polsce nie słyszał o ikosie bo nie konkurowali z soba. Ikos jest w 100% ziemia egipska centra Handlowe jak muller czy Karstadt nie wpuszczaja byle jakiej marki. Ikos dostepny jest w douaglasie na litwie. Nie ma co dyskutować a jak ktoś określa to podróbką to tylko Bikor gdyż nie jest w stanie konkurować z tak dużą firma. Ja używałam ikosa w niemczech kupe lat i po zakupie bikora zawiodłam się. Niestety dla mnie Bikor to pseudo ziemia egipska. Każdy kto sprobuje się przekona. I nie komentujcie ze sprzedaje ikos albo cos takiego bo jestem zwykla klientka, a jak kiedys usłyszalam w manhatanie ze ikos to podrobka to mnie zamurowało. Najlepiej wyprubujcie sobie oba i same oceńcie
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3

No jak uważasz. Według mnie uroda jest podarunkiem na kilka lat, bardzo dbam o swoją cerę i przykładam dużą uwagę do tego jakich kosmetyków używam. Sprawdziłam obydwa składy i z tego co widzę to Ziemia Egipska o której piszesz ma w sobie aż 6 parabenów. Bikor nie zawiera parabenów.

Oceniam - wybieram Bikor
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

No nie wiem gdzie naliczyłaś 6 ja widze 3 ethyl methyl i propyl paraben(cos słabo patrzyłaś albo kłamiesz). Poza tym parabeny sa oczywiscie konserwantami ale wole paraben anizeli rope jako konserwant!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 6

Ja też słyszałam, że ziemia ikos ma 6 parabenów...nie wiem czy to zbieg okoliczności, czy faktycznie coś w tym jest. Swojego czasu, jak byłam w ciąży, to zaczęłam się interesować składnikami kosmetyków, bo straszna panikara ze mnie i sprawdzam absolutnie wszystko (w ciąży, to 'natręctwo' jeszcze mi się pogorszyło;)) No i właśnie wtedy dowiedziałam się o czymś takim jak parabeny...okazało się, że to bardzo szkodliwe substancje, a już szczególnie dla kobiet w ciąży, podobno nawet mogą działać rakotwórczo na płód...Aż mnie wtedy ciarki po plecach przeszły, jak to przeczytałam. No i stety niestety ziemia ikos przegrała w przedbiegach z ziemią bikor, która nie ma parabenów! Przynajmniej tak zapewnia producent. Warto się czasem zastanowić przez zakupem kosmetyku i przeanalizować co ma w sobie, bo w dzisiejszych czasach na każdym kroku czyha niebezpieczeństwo, nawet w kosmetykach ;)
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

zgadzam sie w 100% rowniez uzywam od lat, moja mama 20 lat temu uzywala juz IKOSa wiec dla mnie jest jasne ze to jest origalny produkt. Ostatnio kolezanka dala mi resztke swojego Bikora i jestem zawiedziona, nierownomiernie sie rozprowadza i tworzy plamy. Tylko niech nikt mi nie pisze, ze moze nie wiem jak stosowac bo tak jak napisalam wyzej stosuje Ikos od wielu lat!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Bardzo pięknie dziękuję,o to mi właśnie chodziło!Teraz już wiem,że kupię tylko i wyłącznie na 100% BI-KOR.Cieszę się,że dodałaś opinię której wszędzie szukałam,bo najważniejsze to... nie świecić się ;), min.dlatego używa się''pudru''.Pozdrawiam cieplutko :))

Hehehe... Ziemia Egipska IKOS jest oryginalnym produktem i to od niej się wszystko zaczęło w tym temacie. To oni produkowali kosmetyki dla Bi-kora. IKOS jest sprzedawany na całym świecie, a Bi-kor głównie w Polsce. Z tego co wiem, to badania wykazały, że Bi-kor zawiera śladowe ilości najważniejszego składnika o nazwie mika, a ziemia Ikosa na nim bazuje...
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Hmm, to że Ikos sprzedawany jest nie tylko w Polsce, nie zmienia faktu, że ma parabeny, a Bikor NIE ma, to po pierwsze :) Zwykle jest tak, że skład wypisany na kosmetykach ułożony jest w takiej kolejności, która obrazuje 'koncentracje' poszczególnych składników, tzn. ten składnik, którego jest najwięcej jest na pierwszym miejscu i tak dalej...Mika w Ziemi Bikor, jest na samym początku, więc nie wiem dlaczego piszesz o śladowych ilościach...

Po prostu obiły mi się o uszy badania chemiczne, w których wykazano, że owa zawartość wcale nie jest taka duża i w tym tkwi problem. Dla mnie Ziemia Egipska Ikosa jest dużo bardziej wartościowa i stwierdzam to na podstawie korzystania wypróbowania obydwu.

A swoją drogą ciekawe, skąd masz dostęp do takich szczegółowych badań składu chemicznego...naprawdę dziwne. Masz prawo wybrać, to co bardziej odpowiada Tobie, ale po co rozpuszczać informację, które nie mają żadnego potwierdzenia, a wręcz przeciwnie :) Jeszcze raz powtarzam, że Mika to podstawowy składnik Ziemi Bikor (jak wynika ze składu na opakowaniu), zresztą powinnaś to wiedzieć, skoro używałaś obu :)

Tak jak napisałam - obiły mi się o uszy. Wiem co jest napisane na opakowaniu, ale postaram się jeszcze znaleźć źródło tego, o czym wspomniałam. W sieci krąży wiele plotek na temat tych dwóch produktów, które oczerniają kosmetyki Ikosa no i właśnie bardzo mnie ciekawi to, skąd takie informacje się biorą.

Ja tam dowiedziałam sie tyle:
Bikor i Ikos mieli kiedys tego samego producenta (to by sie zgadzało bo kiedys dawno temu ziemia bikoru była inna) a teraz ikos pozostał przy starym producencie a Bikor poszedł do nowego. Wybieram Ikos
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

ja również !!

Kupiłam egyptische firmy Bikor. Jest nędzny. A poza tym nie podano tam szczegółowego składu. Kupiłam w firmie Bikor, za zaliczeniem pocztowym. Za późno na zwrot.

Ten pudet bikor to juz taka reklama ze szok stosowalam go pol roku zeby zobaczyc jak dziala to jest wg masakra nie ziemia jak mozna takie cos
uzywac ikos jest swietna

Dla mnie tylko Ziemia Egipska jest naprawdę dobrym kosmetykiem, co chyba podziela większość z was.
Korzystam od dawna - moja skóra wygląda super i o to głównie chodzi ;-) Nie wiem nic o składnie - dla mnie najważniejszy jest efekt.

Skoro kosmetyk działa i jesteś z niego zadowolona to super ;-)
Skład przydaje się przy porównaniach i sprawdzeniu zawartości kosmetyków. Ziemia Ikosa jest naprawdę wartościowa - ale o tym już sama się chyba przekonałaś.

Władek, czy Ty naprawdę używasz Ziemie Egipskiej?? :D:D No do czego to doszło, żeby mężczyźni używali pudru do twarzy :D Eldeko, daj mi proszę link do tych Twoich badań i porównań, bo na prawdę jestem ciekawa co tam piszą, jak na razie Twoje słowa nie mają żadnego potwierdzenia, a plotki radzę włożyć w kieszeń :) A skoro jesteś z Trójmiasta, to przejdź się do Manhattanu, najdź salon Bikor i wtedy będziesz dysponować rzetelnymi informacjami, jeśli ten temat tak bardzo Cię poruszył :)

Może to Władysława hehe
Miałam w ręku kosmetyki Bi-kora, testowałam obydwa produkty. Najważniejsze jest dla mnie, że wyjaśniłam sporo nieprawdy, którą pisano w tym temacie. Robinna - my raczej do ładu w tym temacie nie dojdziemy. Czekam również z Twojej strony na argumenty.

Teraz to juz mozna samemu porownac okazało sie ze w Galerii Bałtyckiej maja Ikosa...

Jeśli chcecie kupić dwa kosmetyki na raz to proszę bardzo - łatwo porównać, ale po co wam galerie? Wystarczy wklepać w Google "Ziemia Egipska IKOS" czy coś takiego i na bank znajdziecie sklepy internetowe z niższymi cenami.

Kolega Władysław chyba nie potrzebuje adwokatów, niech sam się pochwali swoimi doświadczeniami z kosmetykami :D
Hmm...ciekawe dlaczego eldeko, wykręcasz się od zamieszczenia linku potwierdzającego Twoje słowa, czyżby cała Twoja historyjka była wyssana z palca? ;) No dobra skoro nie chcesz się pochwalić to ja zamieszczę coś na temat Ziemi Bikor : http://www.snobka.pl/artykul/bestseller-ziemia-egiptu-bikor-ma-juz-20-lat-12427
Mają prześliczną modelkę o moim ulubionym imieniu Nadia :)

Nie wiem za bardzo po co wklejasz ten link, ale jest tam przydatna informacja, która rozwiewa część wątpliwości - "Jej historia zaczęła się w latach 90., kiedy Elżbieta Korbut, właścicielka firmy Bikor, zafascynowana zagranicznym kosmetykiem Egyptische Erde"

eldeko, świat nie kręci się tylko wokół Ciebie, na tym forum są tysiące innych osób, które może zainteresować ten artykuł, bo oprócz historii firmy Bikor, którą zechciałaś nam przytoczyć, są tam też konkretne informacje na temat składu Ziemi Egipskiej. Radziłabym nabrać troszeczkę pokory, bo oprócz Ciebie są jeszcze inni ludzie na tym świecie ;) Podejrzewam, że jesteś jeszcze młodziutka i wiele musisz się nauczyć o życiu, dlatego jestem w stanie Ciebie zrozumieć, a nie wszyscy są na tyle wyrozumiali, zapewniam Cię :)

Szczerze mówiąc średnio cię rozumiem - strasznie dziwne argumenty podajesz. Wklejasz linki do publikacji z przed 2 miesięcy. Powiedz mi jak długo można korzystać z twojej Ziemi Egipskiej skoro nie zawiera tak krytykowanych przez Was parabenów? Oj... Najmłodsza to ja nie jestem.

Nie kumam o co te kłotnie. Ikos i Bikor mialy kiedys ten sam sklad. I wtedy uzywałaś i nie przeszkadzały Ci parabeny a teraz wciskasz kazdemu ze ikos jest gorszy... Ja uzywałam od lat Ikosa bo nie mieszkalam w polsce i nie znalam nawet bikor. Fakt jest jeden ziemia Bikoru znacznie sie zmieniła i nie chodzi mi tylko o parabeny.

No dobrze, pomijając te wszystkie słowne potyczki to która zatem „Ziemia egipska” jest lepsza? Zdrowsza?
Bez tych wszystkich niepotrzebnych upiększaczy?
Bikor? Ikos?
Planuję jej zakup. Pierwszy raz. Do obu w chwili obecnej jestem nastawiona neutralnie. Która bardziej powinna mnie do siebie przekonać zatem? :)

@ewe coś mi te twoje wypowiedzi mało spójne się wydają, wczoraj napisałaś "Ja uzywałam od lat Ikosa bo nie mieszkalam w polsce i nie znalam nawet bikor", a wcześniej piszesz coś takiego "Ja używałam ikosa w niemczech kupe lat i po zakupie bikora zawiodłam się". No to jak to z tobą jest, znałeś tę firmę czy nie, bo coś mi tu nie gra...?
@Magdallena jak widzisz, tutaj raczej nie dojdziesz do ładu co jest lepsze a co gorsze, podejrzewam, że nawet nikt z nas nie jest w stanie tego określić i będzie bronił swojego wyboru.Tak to już jest, że nawet jeśli się mylimy, to baaaaardzo ciężko jest nam się przyznać do błędu :) Z mojej strony powiem tak, JA mam Ziemię Bikor i dla MNIE jest ok- wydajna, trwała, naturalna, po prostu dobra. Ale patrząc po historii (a raczej histerii;)) tego wątku pewnie zaraz mnie zakrzyczą, że jestem niedorozwinięta i że to Ikos jest najlepszy w pod Słońcem, także wiesz...

ewe - trafiona uwaga. Niestety koleżanka uważa, że jest najmądrzejsza w tym względzie. Madziu - ja wybrałam Ziemię Egipską Ikosa i uważam to za decyzję bardzo dobrą. Jeśli pytasz o zdrowie to musiała być raczej zlecieć testy chemiczne, bo żadnego porównania nie widziałam jawnie pokazanego w sieci.

Dziękuję.
W takim razie nie pozostaje mi nic innego jak rzucić się w wir poszukiwań informacji na temat obu kosmetyków.
Porównam je i sama ocenię co lepsze dla mnie ;)

@eldeko, a mnie nie pochwalisz? :) Jak mówię, że wolę Bikor, to już jestem beee? :) Tak myślałam...

Dla mnie wszystko jest spojne ale widze ze trzeba wytłumaczyc jak dziecku powoli i wyraźnie. Kupuje Ikosa od 1995 roku. Kiedyś bedac w polsce na jakis targach w gdansku albo na stoisku w starym manhatanie zobaczylam bikor i kupilam (to było ładnych pare lat temu co najmniej 7). Był taki sam jak ikos. W gdansku bywałam okazjonalnie takze kupowałam nadal ikos. Teraz ze 2 lata temu bedac w nowym sklepie BIKOR w manhatanie uslyszałam ze ikos to podrobka. To był dla mnie szok. Okazało sie ze ziemia Bikor juz nie jest taka jak kupilam dawno temu i inna od ikos. Takze prosze czytac uwaznie a potem robic jakies insynuacje. Sadze ze uzywam Ziemi egipskiej duzzooooo dluzej anizeli Ty. I doskonale wiem jaka była i jest teraz...

A i widze ze dyskusja schodzi na coraz nizszy poziom a ja nie zamierzam nikogo do niczego namawiac (jak wczesniej napisałam nie sprzedaje zadnego z tych kosmetyków). Powiem tylko jedno Ziemia Bikoru i Ikosa sa podobne ale różnią sie tak jak Pepsi i Coca Cola takze jedna i druga znajdzie swoich zwolennikow. Co do zarzutów i dziwnych opowieści na temat ikos robionych przez bikor weźcie duzzza poprawke. Kazdy uzywa co woli a parabeny... to tylko wierzchołek góry lodowej (sa praktycznie wszedzie w zelach pod prysznic nawet dzieciecych oliwkach) takze nie jest dla mnie to takie straszne aby nagle zrezygnować z Ikos (moze z czasem tez bedzie bez)
Pozdrowienia dla Wszystkich
bez znaczenia czy uzywaja Bikor czy Ikos

A i jeszcze jeden moj wpis (obiecuje ostatni):
UWAŻAJCIE NA ZIEMIE IKOS Z POLSKIEGO ALLEGRO!
Kiedyś kupiłam bo skusiłam sie o wiele niższa cena a przyszła jakas dziwna
Nie wiem czemu, czego to była kwestia zlego przechowywania czy moze jakas podroba ale odesłałam ja i zwrocono mi za nia pieniadze. Był paragon i pudełko było takie same tylko ziemia inna taka strasznie matowa. Moze to tylko mi sie zdazyło ale od tamtej pory zawsze kupuje tak zeby zobaczyć.

biala_plamka - heh nie widziałam Twoje wypowiedzi, kiedy wczoraj pisałam. Jakoś w podobnym czasie pisaliśmy. Tutaj nikt nie krzyczy - to Wy pisałyście w tym temacie nie prawdę.
ewe- popieram Cię w 100%

No tak, faktycznie dodałyśmy swoje wypowiedzi w podobnym czasie, więc wybaczam przeoczenie ;) Ale wiesz, ja tu się z nikim nie utożsamiam, więc ja to JA i piszę tylko w swoim imieniu, a prawda jest taka, że Ziemia Bikor, którą nabyłam drogą kupna spisuje się naprawdę bardzo dobrze i nie mam powodów, żeby pisać inaczej, czy to się komuś podoba czy nie :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

No dobrze kochaniutka. Super, że nabyłaś kosmetyk drogą kupna. To się chwali ;-) Możesz sobie wychwalać ile chcesz swój kosmetyk, abyś tylko pisała prawdę na tego jego i IKOSA. Wtedy wszystko będzie ok. Pozdrowienia.

Ja tylko piszę co zaobserwowałam używając Ziemi Bikor, wszystko wynika z mojego doświadczenia, także nie baw się w stróża prawa, bo nie mam na celu kłamstwa, a widzę, że chętnie coś byś komuś wytknęła, tylko nie bardzo wiesz co :)

Ta dyskusja chyba do niczego nie zmierza. Nie sądzisz? Jeśli będziesz miała jakieś konkrety na temat Ziemi Ikosa i Bi-kor. Jakieś fajne porównania itp. to chętnie się zapoznam. Może tym miłym akcentem zakończmy dyskusję ;-)

W okresie świątecznym Bikor wysyła zamówienia za 0 zł :) I w takich momentach warto posiadać konto na portalu społecznościowym ;) Taniej zamówić, niż jechać do Galerii i stracić głowę w wirze zakupów świątecznych :P

Mam dziwne wrazenie ze jestescie zwiazane z tymi firmami... bo tak obstajecie przy swoim i sie klocicie. A ostatni wpis to dla mnie jawna reklama...

Tak jestem bardzo mocno związana z firmą Bikor...emocjonalnie i to od długiego czasu :D A poza tym uprawiam lokalny patriotyzm :P

ewe - mnie średnio interesuje firma producenta, tylko rzetelność tego co się tutaj pisze. Nie interesuje mnie kto ma jakie przesyłki i za ile. Ziemię IKOS-a zamawiam z sieci, a nie od producenta, więc sama firma ani mnie ziębi, ani grzeje.

?????? O czym Ty do mnie mowisz...

Hmmm... odpowiadam na to, co pisałaś poprzednio. Coś się nie zgadza?

No właśnie ja nic nie pisałam na temat kosztów przesyłek... Jak wcześniej napisałam dla mnie ma znaczenie producent a właściwie to jakość produktu. Nie ma znaczenia czy kupie u tego czy innego sprzedawcy choc juz z netu nie kupie.

Odnosiłaś się do wypowiedzi robinny, tej z informacjami o przesyłkach, więc to również skomentowałam. Czemu nie zamawiasz z internetu? Przecież w zasadzie wszystko można znaleźć w niższych cenach, a przy okazji jeszcze w tej samej jakość. Dla mnie zakupy w sieci rozwiązały wiele problemów ;-)

Oj dziewczyny, coś się zamotałyście lekko :P
@ewe miałaś już się nie wypowiadać w tym temacie, obiecałaś nawet :P
@robinna dzięki za wieści o darmowych przesyłkach Bikora, muszę powiedzieć koleżance, bo chciała ostatnio zamówić Ziemię :)

bo kupilam podróbke chyba... była beznadziejna strasznie ciezko sie nakladała i była wyjatkowo twarda. Pisałam o tym wyżej. Fakt oddali kasiore ale została zadra... Takze nie kupuje juz z netu mimo iz wychodzi troche taniej. Wole zobaczyć zreszta ziemia jest na tyle wydajna ze wystarczy raz w roku rodzine w niemczech poprosic a kupia, zreszta teraz juz nie musze bo w baltyckiej maja ikosa i wychodzi taniej niz germanlandii.

Mogę cię jedynie zapewnić, że Ziemia Egipska Ikosa sprzedawana w tym sklepie - http://ciao.pl/ jest ok. Nigdzie indziej nie zamawiałam. Podejrzewam, że miałaś po prostu pecha. Może zaszła pomyłka już producenta, chociaż nie wiem... Do różnych sytuacji mogło dojść.

A to Ikos nie ma swoje strony internetowej? :O Musicie zamawiać z jakiś drogerii on-line? Dobrze, że z Bikor'em nie mam takich problemów :D

No z tym to masz racje szkoda ze nie ma... Ale cuz skoro firma niemiecka i placic za przesyłke z germanlandii... Ale mnie zainteresowałaś tematem i znalazłam ich strone http://www.ikos-gmbh.de Nie wiem czemu szydzisz skoro Bikora tez mozna kupic w byle jakich drogeriach internetowych i to taniej niz na oficjalnej stronie Bikora dla mnie w takiej sytuacji glupota jest zamawiac i przeplacac w ich sklepie (BIKOR) skoro zamawiasz online... Dla mnie nie ma znaczenia skad zamawiam najwazniejsza jest jakosc ziemi. Gdybym miala pewnosc ze dostane ziemie wszedzie taka sama to wybrałabym gdzie jest taniej.

Absolutnie z niczego nie szydzę, stwierdzam tylko fakty. Po prostu zdziwiło mnie, że taka, mogłoby się wydawać porządna firma, nie ma swojej strony, tylko tyle. A ten linki, który podałaś...wybacz, ale nic nie kumam po niemiecku :) A co do byle jakich drogerii- sama powiedziałaś, że się kiedyś nacięłaś na podróbkę, ja dokładnie z takiego samego powodu wszystko staram się zamawiać ze sprawdzonego źródła, a chyba nie ma nic bardziej wiarygodnego niż strona producenta czy dystrybutora. Dlatego wolałabym dołożyć tą dychę czy nawet dwie i zamówić Ziemię, ze strony Bikor i mieć święty spokój :)

Ona pisała, że gdzieś na aukcjach kupiła podróbkę.
Jak kupuję kosmetyki inne rzeczy przez internet od dobrych 3-4 lat, tak nigdy nie zamawiałam kosmetyków na stronie producenta. Z zgrozo... Ja szukam taniego źródła ziemi Ikosa. Wszystko zamawiasz ze stron producentów? Mieliby z Ciebie niezłego klienta.

Hehe... przecież to oczywiste, że na stronach producenta zawsze ceny są najwyższe ;-)
Nie wierzę, że piszesz prawdę - bez uraz, ale takie kupowanie byłoby dosyć naiwne.

Ziemię Egipską warto kupić w zaufanym miejscu bo to bardzo dobry kosmetyk, tylko trzeba dokładnie wiedzieć jak go nakładać :)

Oczywiście, że nie wszystko, ale akurat Ziemię Bikor zamawiam tylko ze strony producenta :) To jest tak, że szukam najlepszych ofert, jednocześnie mając na uwadze to, że nie wszystkie źródła czy aukcje są wiarygodne. Takie rozsądne podejście do zakupów, to chyba normalne.
Ps. Widzę, że Władek powrócił do gry :D

Żeby była jasność - dla mnie ze stron producentów kupują tylko te osoby, które mają za dużo pieniędzy. Nie mam prawa nawet podejrzewać, że ziemia egipska Ikosa kupiona w Ciao.pl będzie zła, bo dlaczego? Skoro zamawiałam i była ok, to nie widzę nawet powodu do szukania innego źródła. Ale oczywiście możesz kupować tam gdzie chcesz swoją ziemię.

Żeby była jasność - mnie nie interesuje co sądzisz o osobach kupujących ze strony producenta :D Ziemia Bikor wszędzie jest w takiej samej cenie. Zobacz sobie w porównywarce cen http://www.ceneo.pl/2666959 :)

Rozłożyłaś mnie na łopatki ;-)
"Znaleziono w 1 sklepie w cenie od 130,00 zł do 130,00 zł. "
No faktycznie - średnia cen z tego jednego sklepu wychodzi właśnie taka ;-)
To drogerie organizują przeceny kosmetyków, również ziemi Ikosa, a Ty kupuj gdzie chcesz - to przecież Twoja sprawa. Zresztą już wykazałaś, że ceny ziemi Bi-kor są wszędzie takie same ;-)

Chciałam Ci tylko pokazać, że Ziemia Bikor kosztuje tyle samo w drogerii co w sklepie firmowym, widzę, że nie zrozumiałaś przekazu ;)

Żeby napisać, że coś wszędzie kosztuje tyle samo trzeba pokazać dziesięć przykładów ;-) A nie odsyłać do porównywarki, gdzie nic jest porównywane - oferta jest tylko jedna ;-)

Zaraz mi opadną ręce i roztrzaskają się o podłogę! Już dawno nie miałam do czynienia z tak ciężko kapującą osobą. Skup się kobieto na konkretach. Jedyna oryginalna Ziemia to ta firmy Bikor i jest dostępna w sklepi on-line jak również w innych drogeriach w tej samej cenie!!! Poza tym ten cały Ikos, to jakaś szemrana marka, więc lepiej uważajcie .

Buhahahhahhahha wiekszej głupoty dawno nie słyszałam. Ikos sprzedaje ziemie od 25 lat a bikor raptem z 10. Jesteś żałosna i nie masz o niczym pojecia. Firma bazuje na swoim PR zapytaj jakiejkolwiek powaznej kosmetyczki to nie jest juz ta ziemia co kiedyś!!!! Słyszałam to od wielu osób pracujących jako wizażystki. A pisanie o szemranej marce to śmiechu warte Polska Irena Eris z dobra zagraniczna marka.

robinna - udaj się na wizytę do psychoanalityka, bo widzę, że nerwy ci puszczają. Piszesz głupoty i nie potrafisz sklecić sensownego zdania, które byłoby prawdziwe. Szemrana marka? To co napisała ewe jest jedynym komentarzem do Twojej wypowiedzi. Szczególnie ciekawe jest to, że ten Twój bi-kor sam sprzedawał ziemię od Ikosa, a teraz wypisujesz pomówienia... Widoczne niektórzy nie widzą innych sposobów.

Robinna nieźle namieszała i się jednocześnie ośmieszyła. Hehe... z ciebie również niezła szemrana marka :D

Moi drodzy, sami się gubicie w swoich wypowiedziach :) O co nagle chodzi z Dr Ireną Eris, jaki związek z tematem? :O I jeszcze Władek jako wisienka na torcie, żenada :D Widzę, że cała rzesza wiernych fanów szemranej firmy wzięła się do roboty, hehe :D Ale i tak nie zakrzyczycie faktu oryginalności Ziemi Bikor :) Lepiej swoje niespożyte pokłady energii skierujcie na jakąś konstruktywną rozmowę, w której macie coś ciekawego do powiedzenia :)

Bikor w tej chwili to jakbys porownała polska irene eris do kremów babora kobieto.

A co ma piernik do wiatraka, yyyy? :/ Bez sensu to porównanie...

@robinna odwdzięczam się za informację o darmowych przesyłkach i podsyłam link do konkursu http://www.uroda.com/artykuly/karnawalowy-konkurs-wygraj-zestaw-kosmetykow-bikor w którym można wygrać kosmetyki Bikor, ja już wzięłam udział ;)

robinna - jeśli już coś piszesz, to albo kłamiesz, albo zmyślasz, więc o jakiej konstruktywności piszesz?

Abstrahując od sedna rozmowy - jaka jest różnica między kłamaniem i zmyślaniem? I dlaczego wszystkie moje argumenty zbijasz tekstem "zmyślasz"? Już widzę oczyma wyobraźni rozgniewaną czerwoną buźkę wściekłego dzieciaka, które zostało przyłapane przez rówieśnika na dłubaniu w nosie, a gdy owy demaskator mówi o tym innym, mały miłośnik kóz z nosa krzyczy "KŁAMIESZ, JESTEŚ U PANI!" :D Swoimi zarzutami prezentujesz właśnie taki poziom :)

Mogłabyś mi łaskawie powiedzieć, w którym momencie skłamałam pisząc o Ziemi Bikor i dlaczego tak twierdzisz ?

Tylko Bi-kor to oryginał, szemrana marka, inne kosmetyki to podróby itd.... Zresztą najlepsze komentarze to twoich wypowiedzi dawała ewe. Po prostu komentowanie Twoich wypowiedzi staje się irytujące. Chciałabym, abyś osiągnęła w swoich wypowiedziach mój poziom - pisała prawdę.

Dziewczyny, na którym piętrze w Manhattanie jest salon BIKOR, wiecie może???

Zapewne łatwiej podejść i spojrzeć - jaki cel ma pytanie o to na forum? ;-)

Chyba forum od tego jest zeby pytac i dyskutowac? Jadę w sobote do Manhatannu kupic Ziemie BIKOR, a nie chce mi sie po calej galerii latac i szukac salonu dlatego pytam, ale jesli to jakis wielki problem to spoko, poradze sobie...

Salon Bikor jest na poziomie 0 w CH Manhattan :) Na tym filmiku http://www.youtube.com/watch?v=-CEjMRmS5N8 z otwarcia widać, że obok jest Starbucks ;)

Hehe... oczywiście, że jest po to, by pytać i dyskutować, ale kiedy chcę sprawdzić gdzie jest sklep w danym centrum to patrzę na ich stronę, zerkam na mapę w sklepie, a na pewno nie czekam kilku dni na odpowiedź uzyskaną na forum ;-)

Yyyy, ale Ty to nie wszyscy. Ja jak mam pytanie, to je zadaje i tyle, nie musisz odpowiadac jak nie wiesz albo nie chcesz, proste.

Dzięki robinna, że chociaz ty podjelas trud, salon BIKOR znalazłam, Ziemie nabyłam i teraz testuje ;)

Czekoladka - bardziej na siłę tego władować się nie dało ;-)
Dziewczyny - przez jak długi okres korzystacie z ziemi Ikosa? Tj. z jednego opakowania?

mala to srednio 7-8 miesiecy a duza ponad rok. Ostatnio kupilam w GB zestaw razem z korektorem (zwykle kupowałam sama ziemie) zobaczymy jak dlugo korektor wytrzyma..

U mnie 14 g ziemi Ikosa jest wystarczające na cały rok, a nawet dłużej. Z tym, że w wakacje wiele podróżuje, a wtedy tylko całkowite minimum kosmetyków ;-)

Kółeczko wzajemnej adoracji :D "Ja używam rok, a Ty ile" heheheh śmiać mi się chce, jesteście sztuczni jak choinka z Tesco :D:D

I to pisze osoba, która pytała o piętro w Manhattanie - niesamowita jesteś. Poczytaj wpisy twojego kółka wzajemnej adoracji to dopiero się pośmiejesz.

Pytałam o konkret. Zobaczyłam temat, wybierałam się do salonu BIKOR, nie chciało mi się latać po piętrach, więc spytałam, w czym problem? Nie wypisuje teraz, że moja Ziemia ma brązowo-ceglasty odcień, bo przecież Wasza ma taki sam, więc jaki sens

Możesz pisać co chcesz - aby to tylko miało sens i było prawdą. To wcześniejsze sensu nie miałaś, ale przecież... nikt ci nie zabrani dodawania czegoś takiego. Jeśli masz inne pytania

Ahahahah :D Ile Ci płacą za te brednie? :D Żałosne :D Administrator powinien czuć się zagrożony, bo zaczynasz przejmować jego funkcję :D:D

Mnie sie najbardziej podoba Twoje kółko szukasz Bikora i pytasz na forum zatytułowanym czy warto kupic Ikos oczywiscie tylko przez prypadek tu weszłaś. Skoro szukasz Manhatanu czy sklepu bikor to nie wchodzi sie i nie pisze bzdurnych pytan na forum o innej firmie ale jak widze PR Bikor dziala. Najlepiej nawymyślać bzdury na wszystkich forach jaka be jest konkurencja albo wpisac kolejne posty zeby przypadkiem ktos nie zauwazyl innych firm i jej produktów żałosne... Jak pisałam mnie to dynda i powiewa co kto używa ja uzywałam obu pudrów i mam swoje wyrobione zdanie ktory jest lepszy A takie podchody mnie smiesza szczególnie ze bikor i ikos to kiedys byl ten sam producent i chyba nawet wspolnicy. Teraz ewidentnie nawet klienci ze soba walcza a to chyba nie o to chodzi. No chyba ze jest tak jak mi sie wydaje ze nie jestescie zwyklymi klientkami tylko osobami ktore sa zwiazane ze sprzedaza tych kosmetyków jak z jednej tak i z drugiej strony bo innego wytłumaczenia do takiej zawisci nie widzialam na zadnym forum.

A tak poza tematem eldeko to Ikos ma 13g ziemie.

Sprawdź sobie w słowniku wyrazów obcych co to znaczy PR, bo chyba mylisz pojęcia i nie wiesz o czym mówisz :)

No właśnie - zapomniała dodać czarny.
Ikos i Bi-kor nie byli wspólnikami - po prostu przez dłuższy czas Ikos produkował ziemię dla firmy Bi-kor i tyle ;-)

robinna
Sadze ze nie potrzebuje czytac ale tobie wklejam
Public relations (PR) dotyczą kształtowania stosunków publicznie działającego podmiotu z jego otoczeniem Ale jak widac niestety to chyba Ty potrzebujesz poczytac ewentualnie udac sie po jakas pomoc...

Apropo nienawiści na forach - poważnie nie widziałaś większej? Poszukaj więcej wypowiedzi klientek(?) Bi-kor o Ikos to dopiero będziesz zszokowana ;-)

Jakiej nienawiści, o czym Ty mówisz?? Wymienianie się opiniami, jest naturalnym zachowaniem zadowolonych użytkowników, nie widzę w tym nic dziwnego :) Ty też tutaj piszesz od miesięcy broniąc swojej racji i masz do tego prawo, bo po to właśnie są takie miejsca. Ale wyjeżdżanie z tekstami typu czarny PR jest chyba troszeczkę nie na miejscu, bo fakt, że używam Ziemi Bikor i jestem z niej zadowolona, nie oznacza wcale, że prowadzę jakąś grę! Nie podejrzewajcie każdego, kto ma inne zdanie niż Wy o kłamstwo, bez przesady.

Masz moje poparcie ;-)
Niech każdy broni swoich racji. Każdy ma swoje doświadczenia i wiedzę. Tym się warto dzielić ;-)

Po dwóch tygodniach używania Ziemi BIKOR mogę powiedzieć, że warto było ją kupić :] Jestem zadowolona i cieszę się z tego wyboru :)

Potestuj dłużej - nie warto szybko wydawać ocen. Na innym forum znalazłam informację, że w kosmetyku jest coś, co może uczulać. Nie wiem czy prawda - nie mam za bardzo jak to sprawdzić.

Taaa wszędzie jest coś co może uczulać, nie przesadzajmy. Poza tym jakby mi coś miało być to od początku, a nie zauważyłam absolutnie nic niepokojącego, więc spokojnie, Ziemia BIKOR spisuje się na 5+ :)

A myślałam, że już cała ekipa zniknęła z forum ;-)
Nikt nie twierdzi, że na Twoją skórę tak wpłynie ten kosmetyk - po prostu zawiera taki składnik i tyle.

Cenna informacja :) Ale faktycznie, to nie spotkałam się z przypadkiem reakcji alergicznej na Ziemię Bikor...

A już myślałam, że odeszłaś z forum :( Na szczęście nie ;-)
Wiesz... zazwyczaj wiemy o jednej, dwóch osobach, które korzystają z danego kosmetyku i niekoniecznie takie osoby chwalą się problemami.

Nigdy nie odchodzę bez pożegnania, nie obawiaj się :P
Uczulenie na kosmetyk nie jest sprawą życia i śmierci, więc nie sadzę, żeby ktokolwiek ukrywał takie fakty :D Ludzie opowiadają o dużo bardziej osobistych problemach...
A nawet w necie, nie trafiłam na opinie o problemach z Ziemią Bikor, a trochę tego jest.

Kwestia poświęcenia kilku minut na szukanie ;-) Wystarczy zerknąć w Google ;-) Czy ktoś ukrywa? hmmm.. ja z koleżanki jeśli już, to tylko wspominam, że coś było nie tak, ale to szybko uchodzi w nie pamięć. Zresztą - na szczęście to nie mój problem ;-)

Dziwne masz te koleżanki, skoro nie mówicie sobie o problemach z kosmetykami. Mi jak coś nie psuje to od razu wszyscy wiedzą i przestrzegam przed kupowaniem badziewia. Tak samo jak jestem z czegoś zadowolona, też wszyscy wiedzą, tak jak o rzeczonej Ziemi BIKOR :)

A możesz napisać z czego wynika zadowolenie? Co w tym kosmetyku jest takiego, że go tak ubóstwiasz? Moją ziemię uwielbiam po prostu za efekt wizualny jaki mi daje ;-)

Ależ oczywiście, że mogę napisać z czego wynika moje zadowolenie z Ziemi BIKOR, nie ma problemu :) Otóż podobnie jak u Ciebie po prostu podoba mi się to co widzę. Najlepsze, że po nałożeniu Ziemi nie ma efektu maski, jak to się czasem zdarza przy fluidach czy innych pudrach, niby jest na twarzy, a jakby jej nie było. Wtapia się w cerę i podkreśla moją naturalną urodę :P

Brawo ;-) W końcu jakieś konkrety ;-)
Mnie również bardzo się podoba przede wszystkim mój osobisty wygląd korzystając z ziemi Ikos. Kiepskie pudry nigdy tego nie gwarantowały...

Ikos dostałam 2 lata temu na urodziny i mam go do dzis ( jakoś strasznie wydajny - tyle że nie stosuje codziennie:) ) Bi-kor ma moja mama i tez jest fajny... jak mi się skończy to pewnie zdecyduje się na Bi-kor i nie dlatego że lepszy tylko lepiej dostępny ...pojadę do wrzeszcza i kupię a na ikosa niestety trzeba troszkę czekac :(

ps. polecam cienie bi- kor - sa świetne!

Hmmm... Lepiej dostępny? Klikasz - http://www.ciao.pl/ikos-ziemia-egipska-m34.html i masz ziemię u siebie. Zresztą jakie to ma znaczenie? Zamawiasz zanim skończy się opakowanie ;-) Wybieraj ten kosmetyk, który najbardziej ci odpowiada, a nie ten, dostępny pod ręką ;-)

em, a jakie masz te cienie Bikor'owe? Ja się czaje na takie poczwórne http://sklep.bikor.pl/pl/p/CIENIE-7/10 . Tylko powiedz mi, czy one się nie osypują?

Ej, koleżanki - o cieniach stwórzcie sobie oddzielny temat.
To jest o ziemi egipskiej, więc dajcie proszę nam święty spokój z cieniami Bikor

Z moich obserwacji wynika radosna informacja - kampania Bikor chyba została zakończona, tak więc nareszcie dyskusja będzie obiektywna.

W bandyckiej jest ikos

Możesz rozjaśnić swoją wypowiedź? Jakiej bandyckiej?

Galerii bałtyckiej 200 czy 300 od manhatanu gdzie jest bikor

pisalam to bo ktos mowil ze trudno dostepny a tak zawsze mozna na miejscu kupic i porownac bikorowa ziemie i ikosowska. 5 min spacerem od jednego do drugiego sklepu. Tylko wiadomo jak ktos wejdzie do sklepu bikor i zapyta to mu powiedza na temat ikosa bajeczki... ze podroba itp. Zreszta juz pisalam o tym wczesniej...

nie kumam przepychanek, dla mnie istotny zawsze jest sklad, i wyprobowanie na wlasnej twarzy, akurat sklad bikora mi bardziej podpasowal, a probowalam u znajomych i roznica mala, niemniej ze wzgledu na sklad zakupilam Bikora a nie Ikosa, bo unikam parabenow na ile to mozliwe. A co jest podroba czego a co nie to mi wisi i dynda :)

Ziemia Bi-kor również zawiera chemię konserwującą, tak więc nie wybierasz nawet pod tym względem lepszej alternatywy ;-) Poczytaj sobie nieco o składnikach ziemi Bi-kor. Powiem ci, że nieskazitelna to ona nie jest.

Inne tematy z forum

Hifu na twarz (3 odpowiedzi)

Dzień Dobry Czy ktoś mógłby się wypowiedzieć na temat tego zabiegu? albo ktoś miał ? i poleca czy...

wróżka - tarot -czary mary? (18 odpowiedzi)

Hej dziewczyny , jestem jakby na zakręcie życiowym i to w zasadzie we wszystkich dziedzinach...

Nieoperacyjne sposoby na powiększenie piersi (5 odpowiedzi)

Cześć. Zakładam temat tutaj ponieważ praktycznie od zawsze mam bardzo duży kompleks na punckie...