Ile godzin religii może być w pierwszej klasie podstawówki i wg jakiej zasady?

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko bez ogłoszeń
Ile godzin mają wasze dzieci w szkole?

Właśnie sprawdzam plany lekcji różnych szkół. Sądziłam że to jest ujednolicone a tymczasem widzę że w jednej szkole dzieci mają godzinę religii a w innej dwie.

O co chodzi z tą różnicą?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Re: Ile godzin religii może być w pierwszej klasie podstawówki i wg jakiej zasady?

u mojej córki we Wrzeszczu jest 2x 45min tygodniowo.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Ile godzin religii może być w pierwszej klasie podstawówki i wg jakiej zasady?

Właśnie w większości szkół widzę te dwie godziny. Ale znalazłam szkołę z jedną. Dzięki za info.
Chyba popytam na dniach otwartych bo może coś przegapiłam.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

nie wiem czy to ciebie dotyczy ale jest szansa ze od tego roku nawet jesli 1 dziecko w szkole nie bedzie chodzilo na religie i bedzie zainteresowanie etyka beda musieli takie lekcjie otworzyc, ja trzymam za to kciuki mocnoo :) w gdyni w kazdej szkole maja tez 2x w tygodniu religie niestety,
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Mój chodzi do 3 klasy i od początku nauki czyli od zerówki mają 2 x w tygodniu .

w podstawówce, w której pracuję są dwie religie tygodniowo, natomiast, dla porównania, historia od 4-tej klasy- jedna godzina lekcyjna.

Inne tematy z forum

gdzie ksero na chełmie lub ujeścisku? (7 odpowiedzi)

Mieszkam tu od niedawna a pilnie potrzebuję skserować dokumenty medyczne,znacie jakiś punkt ksero...

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (134 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

Nie mam ochoty na seks (21 odpowiedzi)

Czy jest to możliwe w zaledwie kilkuletnim związku? Rozumiem,zę rutyna może przyjść po 20-30...