Imię dla dziewczynki jeszcze raz - tylko dla cierpliwych ;)
Wiem, że wiele już było podobnych wątków ale "trendy" szybko się zmieniają i nie wiem czy jestem na czasie a nie chciałabym, żeby córka była 5 Julką w klasie :)
Mam kilka typów ale do każdego jakieś "ale" - czy zdarzyło się Wam nadać imię dziecku, pomimo nie zawsze pozytywnych skojarzeń. Ja nie mogę się z nimi uporać i zniechęcają do większości ładnie brzmiących imion! W końcu skończy się losowaniem ;)
Moje typy to:
Marianna (ale bardzo boję się zdrobnienia Maria/Marysia a gdybym tak chciała nazwać dziecko, to bym tak zrobiła)
Maja (czy dalej takie oklepane???)
Klara (trochę kojarzy mi się z babcią w kapciach a jakie Wy macie skojarzenia?)
Marika (czy to przypadkiem nie ta sama rodzina co Jessica, Nikola, Wanessa?)
Sara (podobne odczucia jak przy Marice)
Liliana (czy takie miękkie i romantyczne imię pasuje do twardego nazwiska z "r"?)
Anna (podobno wraca do łask, też macie takie poczucie?)
Mam kilka typów ale do każdego jakieś "ale" - czy zdarzyło się Wam nadać imię dziecku, pomimo nie zawsze pozytywnych skojarzeń. Ja nie mogę się z nimi uporać i zniechęcają do większości ładnie brzmiących imion! W końcu skończy się losowaniem ;)
Moje typy to:
Marianna (ale bardzo boję się zdrobnienia Maria/Marysia a gdybym tak chciała nazwać dziecko, to bym tak zrobiła)
Maja (czy dalej takie oklepane???)
Klara (trochę kojarzy mi się z babcią w kapciach a jakie Wy macie skojarzenia?)
Marika (czy to przypadkiem nie ta sama rodzina co Jessica, Nikola, Wanessa?)
Sara (podobne odczucia jak przy Marice)
Liliana (czy takie miękkie i romantyczne imię pasuje do twardego nazwiska z "r"?)
Anna (podobno wraca do łask, też macie takie poczucie?)