Jak "wypisać się" z Kościoła katolickiego? Internauci szukają informacji o apostazji

Opinie do artykułu: Jak "wypisać się" z Kościoła katolickiego? Internauci szukają informacji o apostazji.

"Jak dokonać apostazji?" oraz "apostazja" - to hasła wyszukiwane w "polskim" Internecie w ostatnich tygodniach dużo częściej niż kiedykolwiek wcześniej. Przybliżamy temat, który w polskim Kościele znany jest od lat, ale ostatnio zyskał większe zainteresowanie.

Apostazja nazywana jest rozwodem z Kościołem, a według prawa kanonicznego - całkowitym porzuceniem wiary chrześcijańskiej.

Liczba wyszukiwań informacji o tym, jak jej dokonać w ostatnich tygodniach bije rekordy w ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nie ma to jak lewackie myślenie
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 10

Oddzielić ziarno od plew....... Pamiętaj powiedziałeś to się wypisz.

I tak nic nie robisz dla wspólnoty kościelnej.
Krytykujesz a nie masz pojęcia co się dzieje np w Twojej parafii.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 8

Co to jest rozmowa paszdusterska?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Mam nadzieję, że RODO obowiązuje kościół.

Na listowną prośbę są zmuszeni usunąć wszelkie dane osobowe ze swojego archiwum. Przymuszanie do rozmowy duszpasterskiej to jak zmuszanie do wysłuchania oferty, gdy rezygnujemy z abonamentu.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

Dla jednego szantaż dla drugiego sens życia. Nie mów mi ja mam żyć.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

Jestem wierząca.

I podziwiam ateistów. Na serio. Ja nie dałabym rady żyć bez Boga, wiary, sakramentów. Tylko Bóg daje mi spokój i pokój serca.
popieram tę opinię 20 nie zgadzam się z tą opinią 4

Cyk,dwa rubelki wpadły:))
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jezus jest w tabernakulum. Nie znajdziesz go u siebie w domu skoro

się go wyparleś. Wyrzekasz się jego nauki bo tak ci wygodnie.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

xxx

Nie, nie mamy wyłączności, ale zostawił nam kilka swoich praw i staramy sie je wypełniać(nie zawsze ze skutkiem)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Rodzice

Na tym polega wychowanie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 6

Kiedy artykuł jak obecni tzw Politycy, opozycjoniści chowali się w kątach kościołów, w zachrystiach, tam jedli, mieli schronienie, otrzymywali pomoc dla swoich rodzin rodzin itd. Jak kościół walczył o wolną Polskę, walczył z komuną. Kiedy taki artykuł???
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 7

Zapraszamy na portale p.Tadzia.Nie są lewackie.Trza mieć długopis jeno by zapisać numer rachunku bankowego.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Religia nie jest w stanie nikogo wymordować.

Człowiek pazerny, nienawistny, pyszny, głupi, rządny władzy - owszem.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 6

xxx

Chciałem powiedzieć, ze ani on, ani ja nie decydujemy na co idzie nasz podatek. Jego wydawany jest bez sensu i mój także. Nie podoba mi się np finansowanie marnego przedstawienia pt "Klatwa", ale jest on finansowany także z moich podatków, jemy nie podoba sie KK a też płaci więc takie pitolenie o podatkach pozostawmy w szafie;)P-Prosto opisałem, czy dalej nie kumasz?

Tyle że ja już po 40tce jestem

Nawet pogrzeb ojca i po krótkim czasie matki nie zmienił podejścia.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Tu znowu, ja Edwart Ekierka

Moje komentarze znikają, zachował się tylko jeden. Szkoda, nikogo nie obrażałyPan Szum.pisze fajne artykuły. Mógł napisać np.że chrzescijanstwo jest mało popularne bo ludzie przestali odwiedzać groby 01.11
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

a wiedziałeś że Żebrowski brał ślub u redemptorysty na polanie Rynias

5 chałup tam, redemptorystom prąd wysiada jak paniczowi muszą robotnicy kosić trawę