Planuje w niedługim czasie kupić mieszkanie ale nie mieszkam długo w Gdańsku wiec nie wiem jaką dzielnicę wybrać.. pracuje w centrum ale mieszkać tam nie chce. Doradźcie bądź odradźcie dzielnicę.
Dzięki za propozycje, tych czterech katów nie sprawdzałem, mało się rozglądałem. Siedlce dobra lokalizacja, miałbym bardzo blisko do pracy..A co myślicie o Morenie? Albo Brętowo?
Nie wiem czy kupić mieszkanie już gotowe czy tzw. dziurę w ziemi.
Morena to też bardzo fajna dzielnica, też niedaleko centrum , obok Park i sklepy czyli wszystko na miejscu. Ja bym proponował kupić już gotowe mieszkanie, bo wiesz co kupujesz, a jak kupisz dziurę w ziemi to dopiero wychodzą problemy, no ale może trafisz na dobrego developera.
Ja polecam Morenę. Dobra lokalizacja za umiarkowaną cenę. Nie jest tak tanio jak na Południu Gdańska, ale na pewno bliżej wszędzie i mniejsze korki. Mapę inwestycji mieszkaniowych w Gdańsku znajdziesz tutaj: http://mieszkania-gdansk.pl/mapa-gdansk-gdynia-sopot.html
Przymorze, Zaspa, Oliwa - mieszkania niestety droższe niż w innych dzielnicach,ale przynajmniej są tereny rekreacyjne: morze, las, sciezki rowerowe wzdłuż plazy, którymi możesz dojechać np. do Sopotu. Inne dzielnice to tylko sypialnie, gdzie dzieci bawia sie na schodach albo brudnych piaskownicach między blokami.
Ja mieszkam na Morenie, bardzo przyjemnie się mieszka, blisko wszędzie. Też mieszkam niedługo, na osiedlu przy ul. Myśliwskiej. Na razie mieszka się dobrze (i na osiedlu i w dzielnicy), także polecam w 100% żadnych złych doświadczeń nie mam.
Ja kupiłam niedawno mieszkanko na Morenie i również mogę polecić, miejsce na prawdę super! no i trafiło mi się całkiem ładne osiedle takie nietypowe no i dobre dla młodych małżeństw.
Ja właśnie szukam czegoś spokojnego, rodzinnego. A na tej Morenie jak się ceny mają? Bo skoro niedaleko centrum.. chciałabym skorzystać jeszcze z programu rodzina na swoim, teraz coraz ciężej znaleźć coś co pasuje pod nowe stawki ;/
No to chyba gruba przesada, jest wiele ładnych, zadbanych osiedli z miejscami rekreacyjnymi dla dzieci, nie tylko bliskosć morza decyduje o atrakcyjności osiedla, chociaż to niewątpliwa zaleta.
A ja zapraszam kolegę do gdyni!:) piękne, zadbane miasto. mieszkam tu pół roku i jestem zakochana po uszy w tym miejscu mimo, że na początku byłam zrozpaczona i zniechęcona samą myślą o gdyni.
pozdrawiam