Jaki macie peirscionek, z czym i z czego??

Czesc dziewczyny, chcialam sie zorientowac co powinnam a co nie powinnam przyjac od mojego chlopaka, wiem ze planuje oswiadczyny, ale wiem tez ze nie chce zgodzic sie na jkis pierscionek za 300 zlotych.Czy np wiecie za ile macie swoj pierscinek mniej wiecej???
P.S. Powalajaca cena - jeden z pierscionkow Cartiera z bialego zlota z brylantami kosztuje 32 000 euro!!!!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: Jaki macie peirscionek, z czym i z czego??

Mój narzeczony nie rozstałby się ze mną, gdybym miała tańszą suknię
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

no tak, ale nie odrzuciłaś go mimo ceny pierścionka, a tutaj wlasnie chodzi o to, ze tanszego przyjac nie mozna, jakby to swiadczylo o milosci..

No wlasnie milo jest poczuc sie jakos tak wyjatkowo i jak slusznie kolezanka zauwazyla to suknia jest na 1 raz i potem dziewczyny sprzedaja ja za 1/3 ceny, a taki klejnot to na cale zycie i o kazdej porze dnia i nocy.......
A z iloscia kamieni to taki przesad jak z czyms starym, niebieskim, pozyczonym i nowym i jak inne przesady.Pytam sie tylko czy ktos zna....

oj kabel, nie czepiaj sie bez sensu, przesad jak kazdy inny, tak jak ten, ze perly to lzy i nie wiem co tam jeszcze jest wsrod zabobonow slubnych.

kabel napisał(a):

> no na pewno za szczęście w związku jest odpowiedzialna ilość
> kamieni w pierścionku, bez dwóch zdań - jak zdradzi to wiadomo
> dlaczego

No ja sie nie przejmuje tym 'przesadem' i wklejilam wobec tego te ktore mi sie podobaja, ale nie wiem czy ktos moze slyszal o tym, bo ja nawet czytalam w jakims czasopismie.....

Ja też nie rozumiem tego poruszenia. Sukienki dziewczyny kupują nawet za 5 tysięcy (Madonna), a zakładają je tylko raz, a pierścionek nosi się całe zycie.
Ja dostałam pierścionek za jakieś max 350 zł. Podobał mi się, ale widziałam ładniejsze, oczywiście nieco droższe. Mój mąż zna mnie i wie, że nie chciałabym nosić zbyt drogiej biżuterii, ale po cichu liczyłam na to że mnie mile zaskoczy i mimo wszytsko kupi coś ciut droższego. Oczywiscie te fakty nie miały zadnego wpływu na nasze decyzje o ślubie czy na naszą miłość. A jednak, gdyby go było stac, kupiłby coś droższego. Wydał tyle ile wydał, bo nie było go stać. Nie było go stać bo niewiele zarabia, a już fakt małych zarobków niestety okazuje sie, ze jest sporym problemem, bo ma się poczucie, że nie do konca można na faceta liczyć. I z takim uczuciem się borykam. Mimo to jesteśmy razem, bo się kochamy, a ja nie jestem materialistką (gdybym była, nie doszłoby do slubu)

no na pewno za szczęście w związku jest odpowiedzialna ilość kamieni w pierścionku, bez dwóch zdań - jak zdradzi to wiadomo dlaczego

o kurcze tego to ja nie slyszalam...modliszka
chyba juz troche za bardzo Cie ponioslo z tematem...hehe:)
a poza tym, te pierscionki, ktore pokazalas nie maja jednego oczka..tylko duzo duzo wiecej..

No czy ja gdzies powiedzialam ze pierscionek musi byc firmowy?Choc wszak trudno o nie firmowy pierscien z wartosciowym kamieniem.....
A swoja droga jest przesad ze pierscien zareczynowy powinien miec tylko 1 oczko, 1 kamien, bo jak jest ich wiecej to zanosi sie na niepowodzenie w zwiazku, bo liczba 1 symbolizuje jednosc, jednosc sama w sobie, 1 partnera, 1 milosc itd.

ja też lubie ładnie i modnie sie ubrac i miec fajne rzeczy ale jesli na cos mnie nie stac to poprostu sobie odpuszczam....kieys byłam inna mysiałm mieć firmowe rzeczy...a teraz jak patrze na to z perspektywy czasu...wstyd mi za sibie jaka byłam głupia :P niektórzy ludzie żyja "ponad stan" i jak to moja kolażanka raz trafnie ujeła niektórych motto życiowe to "z***** sie a postaw sie.... " :D hahahaha

nie no tu modliszka troszke sie zapedzila..hehe
z checi posiadania..trzeba jej wybaczyc..
to troche tak jak jedna moja kolezanka, ktora oszczedzala kilka miesiecy, zeby kupic sobie torebke vittona..
mierzmy sily na zamiary..
skoro nie stac, to kupuje sie to na co stac
nie lubie takiego przeginania.
Ale tez nie lubie takiego piania do milosci..na zasadzie, ze pierscionek moze byc nawet z gumy do zucia..to troche przesada..
trzeba umiec wyposrodkowac.
Ale rozumiem tez, ze niektore dziewczyny wcale nie maja takiej checi posiadania drogich podarunkow. Ja nie mam absolutnie nic przecwiko:)
Ale to tylko moje zdanie.

:) Ładna odpowiedź :)

kilaaaa napisał(a):

> i uwazam, ze faceci jesli moga to niech na Nas wydaja:)

a jak nie mogą? wg. modliszki mają się zapożyczyć ....

z miłości ze wzruszeniem :)

a ja uwielbiam drogie prezenty, piekne pierscionki , brylanty futra itp itd!
i uwazam, ze faceci jesli moga to niech na Nas wydaja:)
Modliszka, popieram, ze chcesz piekny pierscien. Masz 100% mojego poparcia!!!

Ja pierniczę!! Nie było mnie od rana przy kompie, wchodzę na weselnika, a modliszka nadal ten temat ciągnie ;) DOBRE :D

ja bez pierścionka wiem ile znaczę dla mojego mężczyzny,
daje mi to odczuć codziennie
i nie potrzebuję do tego materialnego wyznacznika

modliszka: "Tu nie chodzi o pierscionek zeby byl nie wiem jak drogi, ale jego cena i wartosc i wykonanie, zwlaszcza wykonanie da mi poglad ile znacze dla mojego faceta......."

stanowczo za dużo brazylijskich seriali

Kariolnika, to próbujemy wpić tej lasce od wczoraj ... ale nie kuma ... :)))

ale chory wątek; mój pierścionek zaręczynowy był bardzo skromny może kosztował z 200 zł i co z tego??????? a mam najcudowniejszego męża na świecie; gratuluje podejścia, że pierścionek jest wymiernikiem faceta i powodzenia życzę tym co tak uważają i życzę tego by wasz mąż był taki extra jak ten pierścionek

Inne tematy z forum

Dj Waldzior (7 odpowiedzi)

Witam, Czy ktoś zamawiał na wesele Dj waldziora? Jakie opinie? Wiem, ze kiedys był jednym z...

dobry...i nie drogi dentysta (55 odpowiedzi)

Hejka szukam dentysty dobrego ale żebym nie straciła majątku !!! mam sporo ubytków i pochłonie mi...

Czy slub cywilny to wogole slub??? (209 odpowiedzi)

Przeciez tam nikt nic nikomu nie slubuje!