Jaki macie peirscionek, z czym i z czego??

Czesc dziewczyny, chcialam sie zorientowac co powinnam a co nie powinnam przyjac od mojego chlopaka, wiem ze planuje oswiadczyny, ale wiem tez ze nie chce zgodzic sie na jkis pierscionek za 300 zlotych.Czy np wiecie za ile macie swoj pierscinek mniej wiecej???
P.S. Powalajaca cena - jeden z pierscionkow Cartiera z bialego zlota z brylantami kosztuje 32 000 euro!!!!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: Jaki macie peirscionek, z czym i z czego??

gdzie? w Polsce czy w UK i Irlandii?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja pierwszy pierścionek zaręczynowy dostałam zrobiony ze spinacza biurowego :) potem ze zdziebełka trawy, z niteczki i był jeszcze z chysteczki higienicznej :) a na koniec złoty z białym złotem i brylancikami , wszystkie od tego damego narzeczonego, nigdy nie zrywalismy zaręczym , ale obdarowywał mnie tyloma słodkimi"pierscionkami". Wyszłabym za Niego gdybym dostała tylko ten ze spinacza, albo nawet jakbym wogóle nie dostała żadnego. Wiedziałam że chciał kupic bardzo drogi pieścionek(niechcący podsłuchałam), ale sie oburzyłam i tupałam nogami i powiedziałam ze nie chcę nosić 8 np. 8 tyś zł na palcu, to jakas bzdura kompletna, nie muszę sie dowartościowywać drogą bizuterią, sam wybrał dla mnie ten który mam, jest piękny to fakt, nie wiem ile kosztował, pewnie najtanszy nie był, ale jak już wspominałam, ten z trawy tez był ładny :)

Surin, mylisz się. Nie kieruje mną zazdrość bo mój pierścionek był droższy i jest z brylantem. Chodzi o to, że jak kogoś nie stać to skąd ma wziąć? To raczej snobizm przemawia przez niektóre z nas.

jedne satysfakcjonuje pierscionek za 100zł inne wola drozszy. zawsze to co tanszy dostana negatywnie wypowiadaja sie o drozszych z lepszym kamieniem. taka polska mentalnosc-zazdrosc!

ja tam dostalam z brylantem bo taki chcialam, zreszta i tak z naszgo wspolnego konta kasa szla wiec czemu mam nie miec czegos co mi sie podoba.

To pytanie było do rudziaczek - nie do Ostola...

steefler, jak bez sensu to po co podbijasz??
Na Twoje pytanie juz cala masa lasek sie wypowiedziala powyzej... Poczytaj sobie...

rudziaczek, a co jeśli ktoś nie ma z czego odłożyć?? Jeśli zarabia tyle, że ledwo starcza mu na życie?? znaczy że ten pierścionek za 100-200 zł jest jakiś inny?? gorszy?? Że chłopakowi nie zależy na dziewczynie??
Każdy kupuje taki na jaki go stać i tyle. W ogóle ten temat jest bez sensu.

misia, nie przesadzilam. Takie sa zasady i 95% lasek ma pierscionki z brylantem... Mniejszym czy wiekszym, ale z brylantem... I nikt na ten temat nie dyskutuje, nie ocenia, bo takie sa tu cywilizowane, jasno ustalone zasady. I tyle.

Szklana, to chyba mamy taki sam ;)

mój pierścionek??

jest z Miłością i z Miłości... cudo...mówię Wam:)

piszecie ze najwazniejsza jest milosc, milosc i tylko milosc, ze macie pirescionek za stowe albo dwie i ze same za niego zaplacilyscie-"bo akurat nie mial przy sobie portfela"

ja sie ciesze z moich brylantow i jeszcze bardziej z tego, ze J. musial kilka miesiecy na ten pierscionek pooszczedzac-ze mu zalezy, ze nie wydal kasy na pierdoly tylko na pierscionek dla mnie.
i te kilka miesiecy jego odkladania sa wazniejsze od ilosci karatow.
a to ze moj sie bardziej swieci niz moich kolezanke-no coz, to czysta proznosc:)

Koleżanka dostała pierścionek, który się jej nie podobał. Przyjeła go, są małżeństwem i dopiero po 3-letach przyznała się, że chciałaby inny. Ona nie lubi kamieni. Żadnych! Kochają się bardzo, są cudnym małżeństwem.
Nawet jeśli mój byłby brzydki, okropny itd, to i tak byłabym z niego dumna, bo jest symbolem NASZEJ Miłości . Bo M się postarał, a że miałby inny gust jubilerski, to coż....Ale jest ładniusi i kocham Go bardzo(to tak poza tematem).

nie ma jak to fajne pogaduchy

A jak jestesmy zgodne to i gadac nam sie nie chce.......
:-D

mnie nie razi Ostola że dostałaś pierścionek z brylantem bo ja rownież, gdyby był bez brylantu też by było super, gdyby kosztował 200 zł również ale zjeżyły mi się wlosy na glowie jak przeczytałam że w Polsce nie ma ucywilizowanych zasad w tej sprawie i każdy w Irlandi i UK kupuje pierścionek zaręczynowy za 2 pensje ....... chyba delikatnie mówiąc przesadziłaś !

Ooooooo jak milo, ze tu w koncu zgoda zapanowala...

Pozdrowienia, Laseczki!!!

fajke można równiez, ja niepaląca jestem,ale dla dobra sprawy dam radę;)

badz herbatkę co kto woli ;)

taaaaa mozna teraz wypic "kawke pokoju" ;)

Moje kochane kolezanki z forum;):* wszystkie pogodzone;)

Inne tematy z forum

Biżuteria ślubna - gdzie kupić? (59 odpowiedzi)

Możecie może polecić miejsce na zakup biżuterii ślubnej, chodzi o srebro?

Piling do ciała który zdziała cuda-jaki polecacie? (26 odpowiedzi)

Chciałabym wygłacic skóte na rekach mam lekko zrogowaciały naskórek zawsze pomagało słonce lub...

dobry...i nie drogi dentysta (51 odpowiedzi)

Hejka szukam dentysty dobrego ale żebym nie straciła majątku !!! mam sporo ubytków i pochłonie mi...